Проблем с подвижен панел на климатик Fujitsu Luca
Моля за мнение за средния проблем.
При стартиране на климатика, а също и при спиране, подвижният преден панел започва да трака и блокира по средата на движението си. Трябва леко да се натисне с ръка, за да заеме крайната позиция. Иначе климатикът работи нормално.
Отговор: Проблем с подвижен панел на климатик Fujitsu Luca
Проблемът е, че при затваряне не го правите както е нарисувано на лепенката под панела в средата под филтрите. В следствие на това се пука зъбното колело на панела. Сваля се панела и колелото се залепва. Другият вариант е поръчка на нов панел за 260лв.
Sent from my STV-400STB using Tapatalk 2
Автоматична редакция на думи нямаш ли?
При лепенето може да армирате с тънък едножилен проводник да увиете издадената част извън колелото.
Sent from my K012
Много добър ефект при лепенето на пластмасови детайли (ABS, PVC, ABS+PVC, PP, PO) с цианакрилатно лепило (секундно лепило) е добавянето на сода за хляб.
Първо детайлите се намазват леко с лепило, след това съвсем леко се поръсва сода и се допират, след което се поръсва отново. Става много по-здраво.
За зъбно колело не знам дали ще стане защото содата придава лек релеф. Ако колелцето е с по-едра стъпка с леко припилване след това може и да стане.
Благодаря за съвета! Жалко, че не може да се смени само колелото!
- - - - - - - - - -
За да не отварям нова тема, моля да ми препоръчате тих и надежден Климатик за отопление на детска стая 15 кв.м., 40 куб.м. първи етаж от къща, една външна тухлена стена с PVC дограма, без изолация. Бюджет до 1600 лв с монтаж. Става въпрос за град Смолян. Извинявам се за смесването на темите!
За втори път чета за това колело. Има ли някой снимка, че ми стана интересно какво толкова се пука.
Мерси, аз също клоня към Мицубиши.
Пуква се в отвора на оста. Колега ми прати снимка, трябва да я потърся.
Sent from my K012
- - - - - - - - - -
Панелът е свален и даден за залепване на зъбното колело в сервиз. А възможно ли е климатикът да работи нормално при свален панел?
Без панел не работи има изключвател.
Sent from my K012
По-добре пробвай. Тъкмо ще споделиш.
Ако панела не е затворен както трябва климатика дава авария и не работи. Така , че без панел мисля ,че няма как да работи .
Благодаря за мненията! Ще изчакам момчетата от сервиза да го залепят.
Оказа се, че зъбното колело на панела е здраво, а според сервиза се получавал луфт там, където повдигачите контактуват с панела. Явно в следствие на това не могат да захапят както трябва и се получава приплъзване.