Кои са полезните теми?
Моля ви придържайте се към въпроса: Има ли потребител на форума, който да сподели, че се е сдобил с климатик, благодарение на тази безмислена тема? Примерно от Гърция, Румъния, Патагония. Това чия леля си е поръчала климатик от някой е-shop не е интересно. Ще стане интересно след време, като и дотрябва сервиз.
- - - - - - - - - -
Тези от които потребители на форума имат полза. Чакам да се обади някой за тази тема.
Може да се каже, че единият ми климатик е горе долу по такава схема.
Обясни за Ален Делон.
Мога да обясня за моята схема.
Аз не мога да разбера какво ти пречи темата ?
Като не ти е полезна не я чети
При климатиците е същото , както при спедиторските фирми. Цените варират! [emoji41]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Не ми пречи, просто исках да разбера смисълът и. Дали е полезна за някой или е по-подходяща за раздел "Дъра-бъра".
И ти нямаш отношение към К2У, но това по никакъв начин не те спира да се изявяваш по темата.
Този пост е редактиран от SPSt; 21-10-18 в 21:31.
Темата е хубава, обаче е превърната в спор. Сега я препрочетох цялата. От 188 мнения има 12 конкретни оферти и смислени мнения, останалото е заяждане. Доколкото прочетох има и трима, закупили определени модели - Finluxa-а на Vizi, някакви Fanworld от Испания и Panasonic-a от Техномаркет за 400лв.
Е това е същината-някой потребител да каже, че тази тема му е помогнала да се обзаведе с климатик на сносна цена. Иначе това къде по света колко струват климатиците си е само чесане на клавиатури.
И как да помогне темата, ако вътре няма конкретни оферти?
Аз бях готов да си купя от Румъния, но се оказа, че и там C&H не съществува като наличност.
Гаранцията в ЕС е общоевропейска и не е проблем. Проблем е в България, ако си от село.
Зор да те набутат, а после ти искат и пари за път да си сервизират техниката.
Яворе, техниката е собственост на купувача! Гаранционната поддръжка се поема от вносителя, а търговецът е посредник. От тук нататък започват всякакви интерпретации. Има говеда, викащи сервизен техник затова, че барабанът на пералката им се въртял трудно на ръка. На такова колкото и да му вземеш, все ще е малко!
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Дефинирай вносител.
Ако отида до Гърция и довлеча няколко хивита. Това прави ли ме вносител.
Обърни се към адвокат. Аз мисля, че не.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Малко се объркаха нещата
В ЕС претенциите се предявяват към продавача .Не може да имате претенции към вносителя:
Може ли потребителят да предприеме действия срещу вносителя или друг посредник по веригата на доставки, включително производителя?
Не, потребителят не може да предяви иск срещу вносителя или някой друг посредник.
https://europa.eu/youreurope/citizen...a/index_bg.htm
Разбира се ако продавачът е фалирал, обикновено се съобщава кой поема обслужването и евентуално можете да се обърнете към представителството на съответната марка. Но принципа е- продавачът се занимава по веригата в случай на проблем.
Или поне така действа в много страни.