Отговор: Избор на климатик '2018
Цитат:
Първоначално публикувано от
rosswen
Това, че според някой не вършело много работа и т.н., не значи, че е точно така. Това са просто предположения. Доказано ли е? Моделът zmx си се води с йонизация, вече каква работа върши не се знае. babati дори твърдеше, че усещал свежестта от неговоя zmx. За мен това няма никакво значение, може и маркетингов трик да е, може и да не е. Но когато твърдиш нещо, трябва да го докажеш, а не както е според някой си. Производителят твърди, че има 24 часова йонизация (става въпрос за ZMX).
Йоните са електрически заредени частици.
Всичко, което няма кабели за ток и не свети в тъмното не е йонизация за мен.:BigGrin
Не виждам особен смисъл да спорите, това, че климатика нямал йонизатор не е кой знае какъв проблем, винаги може да се купи отделен пречиствател за въздух с йонизатор и да си го пускаш когато искаш.
[QUOTE=Jack Krauser;885865]Йоните са електрически заредени частици.
Всичко, което няма кабели за ток и не свети в тъмното не е йонизация за мен.:BigGrin
Не знам , ама море, водопад и планина с кабели не съм виждал:lol:.
Цитат:
Jack Krauser
Не виждам особен смисъл да спорите, това, че климатика нямал йонизатор не е кой знае какъв проблем, винаги може да се купи отделен пречиствател за въздух с йонизатор и да си го пускаш когато искаш.
Съгласен съм, аз също съм на това мнение. Това е последното нещо, което гледам в един климатик. По-важно е как се държи самата машина, да изпълнява добре основното си предназначение. За това се избъзиках за пречиствателите и изкуствените камини. Няма смисъл да се коментира повече, нека се придържаме към темата.
Цитат:
ccankov73
Не знам , ама море, водопад и планина с кабели не съм виждал:lol:.
А слънчева радиация, ултравиолетова светлина и мълнии виждал ли си?:BigGrinЙонизацията може да се получи освен от електрическо поле и от радиация, висока температура, космически лъчения... северното сияние е такова.
Слънчевата радиация има достатъчно енергия за да йонизира газовете във високите слоеве на атмосферата.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Северно_сияние
https://bg.wikipedia.org/wiki/Йоносфера
Цитат:
Jack Krauser
Йоните са електрически заредени частици.
:offtopic:Навремето имах един пуловер дето като го събличах пукаше и светеше в тъмното, пък не съм го включвал в мрежата. В училище не си ли си търкал ебонитова пръчка в косата? :yahoo:
Цитат:
rosswen
Съгласен съм, аз също съм на това мнение. Това е последното нещо, което гледам в един климатик. По-важно е как се държи самата машина, да изпълнява добре основното си предназначение. За това се избъзиках за пречиствателите и изкуствените камини. Няма смисъл да се коментира повече, нека се придържаме към темата.
Няма как да се засегна Ross !
Опитай да разшириш малко мирогледа си ..... има и други клими освен МХИ.
Точно по екстрите се познават топ моделите.
Освен със солидните си тела и високи максимали и ниски минимали те имат и почистване на филтри , плазми ,йонизатори итн.
Такива модели са :
Дайкин Уруру Сарара
Фуджи Нокрия
Хитачи VX DX series ( тези не са много познати при нас )
митсибиши Електрик Каригамине
Тошиба Дайсекай ( ДР серия )
За други не се сещам .
Един въпрос : Загледах се в Япония и там май няма МХИ виждам само МЕ ?
Аз ли пропускам ?
Пропускаш...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Daikin FTXM и новият модел Stylish също имат Flash Streamer.
Цитат:
stainway
Daikin FTXM и новият модел Stylish също имат Flash Streamer.
Да така е ,но говорим само за топ моделите на различните марки ,които имат и други екстри ( УВ лампи, самопочистване на филтри ,йонизатор ,плазма , Очички итн )
п.п.
ей това много ми е хванало окото
https://www.termo-klima.com/bg/klima...amine-advance/
,но нещо не мога с тоя Японски
Rafa, пропускаш...
Цитат:
Aleksandars
Rafa, пропускаш...
Били ли споделил ?
Благодаря за бързият отговор rosswen, но по време на строежа поставиха тръбите за климатиците. Нямам идея трябва ли да се кърти нещо или не за да са подови модели , които разгледах, а това остана последната покупка за апартамента. Всичко вече е поставено от секции до дивани. Поздрав и благодаря.
Да допълня списъка
МХИ SW Series
Благодаря Сашо !