Отговор: Избор на климатик '2018
Mig82, препоръчва се според бюджета.
Аз имам два 12LKC, който е таткото на LE и дядотo на LMCA ,
и съм много доволен от тях.За парите си са много хубави машини и гарантирано топлят,
но естесвено не са “върха на сладоледа”.
Мисля, че shener84 беше от Добрич, та това му е важно!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Joro1986
Ограничих избора до два подови:
Toshiba RAS-B10UFV-E1
и един рядък но мисля сериозен
panasonic-CS-Z25UFEAW-CU-Z25UBEА
Другите два варианта са стенни като единият е 10ка дайсекай8 или ME 25fh
+1 за FH25 спях под него няколко години
——123 итн за Дайсекай 8 пред очите ми е и не искам и да го гледам ..... пълен т***к
п.п.
Аз ли съм единствения дето си казва като се в набутъл с прехвален климатик ?
Цитат:
Rafailiev
Не, всички останали ти го казваме. :)
Цитат:
Mig82
По-интересно е колко ли читатели ще се запознаят с това "чувство за хумор" идната зима на живо :) Но тогава темата за LMCE беше оспамена безпрепятствено , а сега по горе се препоръчва ... "пази боже от тук климтик да си избираш".
То миналата зима бяха оплювани доста машини,който после се доказаха и след това започнаха да се препоръчват.:Drinks:
Joro1986 сложи си подов климатик ако приоритет ти е отоплението.
Цитат:
Genadi80
То миналата зима бяха оплювани доста машини,който после се доказаха и след това започнаха да се препоръчват.:Drinks:
То миналата зима се падна в сряда.:BigGrin
Joro1986, ако искате машини с пречистване на въздуха, заложете на стенен модел. Лошото е, че имате малко помещение (14m²), а подходящи модели за това помещение със системи за пречистване въздуха, на 220V няма...
Цитат:
shener84
Зрвавейте група,искам да попитам за така наречените цепеници както се водят в този форум, трябва ми такава машина за родителите ми за 12,5кв/м малка спалня с източно изложени 5 етаж, с външна изолация 5см стиропор, 2 см предполагам вътрешна изолация на единствената външна стена, пвц дограма.
бюджетът е макс 1000лв с монтажа
машината ще се ползва за отопление и за охлаждане като желатана температура зимата е около 22-24 гр
Някъде из групата бях чел за някакви треота и грее но не бяха споменати точните модели а бяха много хвалени
Колега, чета ти поста, но не мога да ти препоръчам този модел поради това, че си нямам и бегла представа как ще топли при -10°С, примерно. Тествах го при +1°С външна температура. Когато го описвах имах пред вид, че комфорта, който проклетото трео предлага, не се различава от този на LMCA на фуджицу, струващ двойно. С много машини съм си играл и тествал, но не ги поправям, не ги поддържам и не знам колко точно струват. В подписа ми има един панасоник (национал)К2У, който може да работи с универсално латинско дистанционно и струваше около 1000 лева с монтажа и година гаранция. Нямам представа, как дефроства в студовете. Работи вече 3-та година, без проблеми. За възрастни хора са важни горещата струя и редките дефрости, каквито правят много малко модели. Не знам, дали може да се намери нов такъв за 1000 лева с монтажа. Чул съм, че цепеницата LMCA дефроствала рядко, духала топло в големите студове и струвала 1300 с монтажа. Ако не си предубеден към К2У, можеш да намериш нещо по-добро и евтино, без да ти се налага да работиш с пиктограми. Пиши ми на лични откъде си, ако имаш нужда от повече подробности.
Цитат:
Rafailiev
Не си единствен, аз не съм доволен от Тошиба 365UDR. Тая марка не съществува като вариант за мен, съжалявам.
Цитат:
zxc0
Тая марка не съществува като вариант за мен, съжалявам.
Май нямахме предвид тази марка... ;)
Позволи ми да имам повече поглед върху форума от теб....