niordanov, по-добре се спри на първите два, хитачитата се спукват от дефрости! Лично мнение, да кажат специалистите или ползвателите
Преглед за печат
Как давате съвети, като явно не сте потребител използващ конкретния модел?! "Спукващ се от дефрости"....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Aleksandars
Прав сте, малко избързах! Имам наблюдения от две 35-ци в офиса и при дядото, монтирани преди 1 и 2 години и ми прави впечатление честия дефрост, нямам наблюдение върху тази машина и дано да не подведа колегата. Вие като специалист може да ударите едно рамо. Поздрави!
А като са във офиса където прекарвате работното си време , нали вие ги използвате.
Аз като потребител на LMCE ще кажа вземете него ... няма какво да му се опре в ценовия клас и като топлоотдаване и като запазване под 0°. За 1400 с монтажа ако се "напъне" да потърси ще му останат 200лв. да си плаща сметките до края на зимата ;)
Обикновено, подобни "напъни" водят до проблеми в последствие...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Проблемите нямат нищо общо с цената на модела. А под напъни имах впредвид да си отваря очите ... и ушите ;)
Има писано в темите за RPC и LMC и се постарах да прочета и забелязвам 2 неща - първо голяма част от постовете не са свързани с конкретния модел, което размива темата и второ мненията в темите често са доста противоречиви. Като цяло четенето не дава еднозначен отговор, какво да се избере.
Еднозначен е само отговора, че и трите предложени модела не отговарят на обема на помещението. Хората, които са наясно с материята тук, вече не пишат.
Додо:
1.Аз ако живеех в къща в Русе не бих поставил 12 LMC в повече от 50куб.м. В апартамент съм живял за кратко и не знам как е (не е за мен). Но човека иска 12ка.
2. Обикновенно не се отоплява само една стая , а се отварят врати към коридорчета , тоалетнички ... и др.
3. Човека пита за избор м/у три конкретни машини , като по подразбиране е изтъкнат преимуществено бюджета не комфорта.
4. Да питаш друг човек да ти избере машина за твое помещение е като да идеш на врачка ... по-точно да и се обадиш по телефона :)
Вчера минах на място във фирма за климатична техника и там ми препоръчаха 12-ката KMTA. Като хардуер е сходна с 12LMC. 25-26 кг. са им външните тела, но с двуредови топлообменници и прилично изглеждаща изработка. 9LMC пък вече отиваме на 21кг, едноредов топлообменник с по-слаб компресор. Предвид, че е панелка без изолация и първи етаж, в контекста на LMC серията 12-ката ми се вижда по-логичен избор на първо четене.
Mig82:
1. Климатизаторът не е отоплителен уред. За повече от едно помещение е разработен мултисплитът.
2. Аз не препоръчвам на никого нещо.
3. Човекът пита публично, сиреч въпросът му и евентуалните отговори могат да бъдат прочетени и от други. За тях съм написал, че и трите модела не са подходящи.
4. Много пъти е отбелязвано, че е ннеобходим оглед на помещението от специалист.
1. Нима държиш през цялото време , всички врати в стаите с климатици затворени ?
2.На първо четене е изтъкната цената , дай по-подходящи и ефективни предложения в този диапазон преимуществено-справящи се с отопление на 50куб.м на -15 без изолация ?
За препоръките и огледа сме на едно мнение.