Отговор: Избор на климатик '2018
Цитат:
Първоначално публикувано от
enrique
Mitsubishi Heavy SRK35ZS-S/SRC35ZS-S Premium или Toshiba RAS-B13PKVSG-E/RAS-13PAVSG-E Shorai ? Кой от двата и защо?
Ако помещението е топло, съвсем спокойно може да си вземете и високия клас (макар и по-стар модел) - SRK20ZMX-S. Вмества се в бюджета, но без включен монтаж.
Има малко по-слаб компресор (750W срещу 900W), но компенсира спрямо 35ZS-S с повече фреон (1200 грама R410) и 4 кг по-тежки топлообменници. Има доста сила в този климатик, макар и 7-ца на хартия. Също така има доста комфортна работа.
p.s. Явно сме писали по едно и също време. Сега видях поуста за капарирания Shorai. Извинявам се за спама.
Да, въпроса ми беше за бюджетен вариант машина до към 1400 (1250 без монтаж). Нямах предвид да ограничавам избора до трите машини просто само те ми хванаха окото в този ценови диапазон. Не видях нещо друго в този клас, може би някое Gree?
Gree? Ако искате ниски минимуми - не. Базирам си мнението на Амбър 9., топли юнашки, не е особено шумен... но не е и безшумен. [emoji3] Ама папка яко, а и работи on/off... на 18-22 градуса настроен в къща със средни към големи топлозагуби, на гадно място зимата. Доволен съм за това, за което съм го взел: бачка до -30, не му влияят мъгли (до язовир в котловина) и студове, обаче е около 1500 лв. без монтаж, а и се води сравнително висок клас за марката. За другите им модели да каже някой, който има наблюдения, ама триото смятам е за предпочитане. Чакам един дърт 23-годишен Панасоник да се предаде и съм се замислил за едно kgta, ама тоя гад е безсмъртен... :)
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Rado Smilkov
Чакам един дърт 23-годишен Панасоник да се предаде и съм се замислил за едно kgta, ама тоя гад е безсмъртен... :)
Вместо да го чакаш, по-добре му направи профилактика да му удължиш живота :) Такива машини вече няма! И моят Панасоник сега март 2019-та ще направи 20 години. Не е дефектирал досега нито един път. И аз като теб се бях надъхал да го махам, но размилих :)
Цитат:
valen79
Чак пък да се спукват от дефрости.:029:Като ползвател на модела вече почти две години ще ти кажа само че машината понякога дефроства по часовник,друг път работи със заскрежена пита доста дълго време.Не е много коректно да се изкаваш за модел и марка климатик който не използваш и не му знаеш начина на работа.
П.С. Нещо много специалисти се навъдиха във форума напоследък.
Както вече писах капарирах Toshiba RAS- B13PKVSG/E Shorai, но се чудя дали не сглупих като не поръчах Fujitsu ASYG-12LMCE. Вторият е с близо 400 лв по-евтин и силно ми го препоръчаха от друг магазин. Съвсем се обърках или по-скоро съвсем ме объркаха консултантите по магазините. На две места ми препоръчваха тошибата, на трето ми казаха, че фуджитсуто ще върши същата и едва ли не и по-добра работа, нищо че е доста по-евтино. Та с други думи прекарах ли се?
Можеш да разбереш дали си се прекарал, само ако пробваш във въпросното помещение и 2-те машини и в студ, и в пек. Няма какво толкова да го мислиш. На мен, лично, Toshiba Shorai ми изглежда доста приятна машинка.
Аз пък бих си спестил 400лв.Лично мое мнение,че тошибата не си струва парите.
Тошо си е добър избор и според мен. Пък и са различни класове, взел си по-висок клас, не се коси. От триото KGTA е май по-точният аналог на Шорая. Вчера бях на гости на приятели, 4 часа седях под KGTA 12. Половината време си играх с дистанционното, все повече ме впечатлява тази машина, тиха, мощна, топли, без да се натрапва... не се оплакват от сметката за ток... ако някой може да сподели мнение, сравнявайки я с Шорая, ще ми е интересно.
Изпратено от моят Redmi Note 5 с помощта на Tapatalk
За - трудна работа.
Тишина + комфортна работа за спалня изискват малко повече левчета:).
Ами тогава вдигаме до 1500лв, или максимум до цената на 12LUCA
emocd, ето няколко предложения:
Toshiba RAS-B10PKVSG-E Shorai
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-S~SRC20ZS-S Premium
General Fujitsu ASHG09LMCA Energy Plus 2
Hitachi RAK-25RPD/RAC-25WPD Performance
Цитат:
emocd
Ами тогава вдигаме до 1500лв, или максимум до цената на 12LUCA
От тези дето Сашо ти е предложил, още един глас за МХИ 20ЗС-С. За спалня може би това е едно от най-добрите решения. Тих и с много добър алгоритъм за дефрости.