Отговор: Избор на климатик '2018
Цитат:
Първоначално публикувано от
Loris
Но започвам да правя ремонт и вече помещението ще бъде 37кв.м и въпреки новата дограма и изолация не знам дали ще може да се справи машината.
Аз бих пробвал преди да се хвърля на втора машина в същото помещение. Тези 10 квадрата добавят ли външни стени и прозорци и с каква квадратура са? Добави го в последствие, ако се наложи. Вариант е и да го подпомагаш с ел. радиатор (аз така бих направил ако видя, че му идва тегаво когато е много студено).
Здравейте,
предстои ми да си купя климатик за 44 квадрата
трябва да бъде подов задължително /имам фигури на тавана и няма да се получи добре/.
Гледам, чета, избирам и така до следващото мнение което ме отказва тотално от този или онзи модел
помещение 6х6 м + допълнителна част 4х2 м. много прозорци част от тях с външни щори. има външна изолация. В Слънчев бряг.
https://*********/podov-klimatik-gre...tu-klas-a.html
последно този климатик гледах ама китаец ... иначе си имам 3 дайкина 25-ци FTX май бяха-доволен съм.
мисля си да е 18-ка /пък може и да добавя 9 или 12 впоследствие/
гледах и 24-ки FUJI RYG-24LVTA.
помагайте!
Здравейте след доста, четене и след професионалното мнение и оглед на колегата ivan74. Реших да закупя подов климатик. Спрял съм се на два модела и за това моля за съвет кой от двата ще бъде по-подходящ за помещението като цена-качество.
1.Fuji Electric RGG09LVCA
2.Toshiba RAS-B10UFV-E1 Bi-flow
Повече клоня към fuji. Едиствено разликата в цената която е 250 лв и 5 години гаранция ме изкушават за тошибата.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:(жилищно, панелен апартамент)
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?( За цялостно ползване, преобладаващо и основно за отопление.)
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;(21кв м.50 куб.м)
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (/ΠBЦ/двоен стъклопакет/енерджи);
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;( 2.5кв м)
· изложение нa пoмeщeниeтo; (Юг)
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (Етаж 2 среден апартамент)?
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- кухня с всекидневна
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe(апартамент)
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата) ВАРНА
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?(Лято 25, Зима 23-24)
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa(Таван с гипсокартон и вата. Външна стена с изолация и под с фибран)
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?(Хладилник, съдомиялна, телевизор, фурна.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?2000-2300 с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?Зима -10: Лято+35
Ivan74 е човек на когото можете да се доверите.
Ако и двата са препоръчани от него гледайте чисто визуално кои ви харесва.
Аз лично бих взел фуджака . Малко по- визок максимум и по тежки тела .
ДУ на тошибата е много грозно ( лично мнение )
Аз съм малко пристрастен към фуджака така , че .....
Цитат:
Rafailiev
Ivan74 е човек на когото можете да се доверите.
Ако и двата са препоръчани от него гледайте чисто визуално кои ви харесва.
Аз лично бих взел фуджака . Малко по- визок максимум и по тежки тела .
ДУ на тошибата е много грозно ( лично мнение )
Аз съм малко пристрастен към фуджака така , че .....
Единственото преимущество, ако мога да го нарека е 5 години гаранция на Тошиба и по-ниската цена. Всичко останало е в полза на Фуджи.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
1. Жилищно 2. Главно за отопление 3.82куб.м 31кв.м пвц дограма двоен стъклопакет, спалня + коридор
4.Град Панагюрище
5.24°-25° на отопление
6.Стаята е изолирана+ таваните 7.Хладилник,пералня,телевизор
8.Около 2500+ монтажа 9.-20 и повече Спрял съм се на два модела 1. Fujitsu GENERAL ASHG12LTCB / AOHG12LTCN Nordic или по- малкият брат 2. General Fujitsu ASHG12LTCA/AOHG12LTC . Кой от двата да избера?
Preslav89, мислете върху следните варианти:
General Fujitsu ASHG12LTCA Winner Silver - ок, хубава машина, но за спалня?!
General Fujitsu ASHG12KGTA - нов модел, но смятам че ще се представи добре зимата...
Toshiba RAS-13PAVPG-E Super DaiSeiKai 9 - същото важи и за него. Бих казал, по добре....
Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE~MUZ-FH35VEH- изпитана машина.
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZSX-S~SRC35ZSX-S Diamond - изпитана машина и на добра цена в момента.
chorlav, аз като безпристрастен, бих избрал Тошибата. Доколкото знам, може да духа постоянно през долната клапа, докато Фуджака духа основно (през повечето време) през горната и няма опцията, да духа само отдолу. Нали все пак е подов, тази подробност не е за пренебрегване.
Цитат:
rosswen
chorlav, аз като безпристрастен, бих избрал Тошибата. Доколкото знам, може да духа постоянно през долната клапа, докато Фуджака духа основно (през повечето време) през горната и няма опцията, да духа само отдолу. Нали все пак е подов, тази подробност не е за пренебрегване.
А като параметри би ли се справила Тошибата със отоплението?
Цитат:
chorlavia
А като параметри би ли се справила Тошибата със отоплението?
Да, не трябва да имате притеснения.
Цитат:
rosswen
Щом ivan74 е правил огледа и Ви е препоръчал тези клими, както каза Aleksanders, съмнения не трябва да имате.
Иван ми препоръча fuji. Просто попаднах на тошибата, като по-ниска цена и по-голяма гаранция. Затова се двуомя. Кой да взема. Фуджито е по-мощно. Идеята е като за начало вратата към детската да е отворена и да отоплява и там, като застуди да подпомагам с конвектор.
Цитат:
Loris
Иначе преобщаването е на вътрешна стая и френски прозорец, който го местя три метра по на вънка,т.е няма нови външни прозорци.
Ми тогава е тотално безсмислено!!! Топлинните загуби се формират от ограждащите елементи с външен въздух и граничещи помещения с по-ниска температура. от друга страна си и подобрил изолацията и дограмата на съществуващото помещение в което до сега се е справял съществуващия.
Здравейте,
Бихте ли ми препоръчали два климатика, единият за спалня /17.60 кв./ и хол с кухненски бокс /29 кв./?Жилището се намира на седми /последен/ етаж, тухла, монолитно строителство, изолация 6 см., изложение югоизток, дограма 6 камерна /среден клас/.
Коя фирма в гр. София бихте препоръчали за качествен монтаж?
Благодаря предварително!