Отговор: Избор на климатик '2018
- - - - - - - - - -
Здравейте банда...:thumbsup:,днес получих нокриата която ми препоръчахте ,на външен вид е страшен звяр дано и да работи така ,може ли да ми кажете нещо за дължината на тръбния път между двете тела защото четох ,че имало значение колко да бъде ,има ли нещо такова..Благодаря предварително!!! :Drinks:
Честито , за заведение може и с 3 м. , най -добре е 5 м. По- важно тръбите да бъдат 6,35 мм. и 12.7 мм , масово вместо тях се използват 6мм. и 12 мм. .
Цитат:
Първоначално публикувано от
gerhar
Честито , за заведение може и с 3 м. , най -добре е 5 м. По- важно тръбите да бъдат 6,35 мм. и 12.7 мм , масово вместо тях се използват 6мм. и 12 мм. .
+1 спази тръбите и гледай да ти сложат 5 метра .
Някакси по-добре работят машините с около 5 метра.
Това е моя личен опит може и да греша,но не е нещо фрапантно ценово ( едни 20-30 лв отгоре)
- - - - - - - - - -
Цитат:
iviar
- - - - - - - - - -
Здравейте банда...:thumbsup:,днес получих нокриата която ми препоръчахте ,на външен вид е страшен звяр дано и да работи така ,може ли да ми кажете нещо за дължината на тръбния път между двете тела защото четох ,че имало значение колко да бъде ,има ли нещо такова..Благодаря предварително!!! :Drinks:
Ще вземе да ти хареса и във вкъщи да не боднеш една само :thumbsup:
Честито!
На почти всички климатици по сервизни номиналния тръбен път е 5 м. има и с 7.5 м затова работят с 5+ м. по-добре , то си го пише . Няма шумни дефрости , шуртене , кипене , по - малко пукане поради по- постепенно загряване на топлообменника ако въобще има пукане и т.н. Моите клими всички са с с минимум 5+ м и работят по описания начин .
Цитат:
gerhar
На почти всички климатици по сервизни номиналния тръбен път е 5 м. има и с 7.5 м затова работят с 5+ м. по-добре , то си го пише . Няма шумни дефрости , шуртене , кипене , по - малко пукане поради по- постепенно загряване на топлообменника ако въобще има пукане и т.н. Моите клими всички са с с минимум 5+ м и работят по описания начин .
И моите са така и никакви грижи!
Само дайсекайчето дето е около 7-8 метра си пуфка, прелива итн .....
Та до някъде е и до машина.
Наблюденията ми върху дайсейкая и други модели на марката спрямо някои други марки е че в нея има много сила но груба сила , бързо вдига налягане , прави бързи дефрости и обръща без да изчаква малко и от там тези странични ефекти . Някои от тях може и да не работят така ако имат по-различен софтуер .
Цитат:
sniper
1.ако може драскачи и безхаберници да не пишат
2.произведени в Китай (според vimax) от бог знае кой гладен китаец за бог знае колко купички ориз
1. не е ли против правилата на форума ? :confused:
2.все ми се струва , че по-големите заводи fuji, mitsubishi , gree и други в Китай сглобяват основно на линии с роботи , където купичките с ориз не са фактор:lol:
На дайсейкай и на много други модели, дето ги слагаме в по 15 квадрата им трябва простор, направени са да топлят, не да тлеят.ЛДС-то и най-вече ХИТАЧИ-то ми топлят бая по-големи площи, от колкото ги дават, и си нямат никакъв зор.
Благодаря на всички за помоща!!!При 5 метра трънен път по голям метраж от тръбите ще бъдат от вън,това ще се влияе ли от атмосферните условия най вече от студа...
Здравейте пичове,имам нужда от малко помощ за една стаичка от около 18 кв с пвц дограма тухла.От това, което рових и прочетох в нета съм се спрял на няколко модела от различни марки така да се нарече бест оф да беста :D:D:D според мойте нужди и финансови възможности,разбира се има и доста по-голям да бест за около 3 до 5 бона, но доходите ми не са като на Слави Трифонов затова ще почакам малко, докат спечеля нещо от лотарията :D:D,та въпросните модели са:
От по-високия клас:
Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE
Daikin FTXM25M
И от средно високия:
Toshiba RAS-10PKVSG
Mitsubishi Electric MSZ-EF25VE2B
Panasonic CS-XZ09SKEW
Fuji Electric RSG-09LTC
Fujitsu General ASHG09LTCA
Gree GWH12TB
Hitachi RAK25RXB
Hitachi RAK35RXB
Ще се радвам да ми препоръчате най-доброто от всичкото това(ако имате и други препоръки,пишете),ще се ползва за лето и зиме, и както вече казах не взимам депутатска заплата и сметките за ток не са никак без значение,така че и икономичен същевременно,мерси предварително,ракията от мен :D
Аз бих сложил Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE.
Аз бих избирал между Fujitsu 09 LTC и ME FH25VE.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Кви 5 метра ,кви 5 лева. Че и навън да ги навият :mad:. 2 метра тръба ти стига за минимум тръбен път, всеки метър извън помещението ти е минус!
Цитат:
microclim@
Кви 5 метра ,кви 5 лева. Че и навън да ги навият :mad:. 2 метра тръба ти стига за минимум тръбен път, всеки метър извън помещението ти е минус!
Боже, колко мъка и по този свят....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk