Отговор: Избор на климатик '2018
След не малко неща, които прочетох(стотиците коментари...) в този форум,след стотиците климатици, които прегледах(по различни класове и марки) и след моята скромна не професионална ретроспекция,стигнах до извода,че, за да имаш горе-долу качествен климатик, от който да си доволен както от неговото охлаждане,отопление и разход на ток,това ще рече охлаждане SEER-поне около 9 и нагоре,отопление SCOP поне около 5 и нагоре,или по-простичко казано едни "скромни"поне от около между 2000-2500-3000 лева на бройка(за тия от по 4-6 бона нещата не се нуждаят от коментар),всичко останало е компромис, компромис и пак компромис(лотария) в качеството и разхода на ток и пълненето на форуми като този с хиляди коментари;)(в което няма нищо лошо разбира се).някои биха казали-дОбро утро свате.;)
Въпроса е да случиш - най-малко пари и най-малко коментари.:)
- - - - - - - - - -
Е галеното на картел, картелче. :)
sniper - таквоз е:)
всеки иска климатик за 500лв и кола за 2-3000 и да са без забелеШка , ма не става.
Снайпер, не е тъй баш.Най-важното е да сложиш подходящата за помещението машина на точното място с качествен монтаж.Имам конвенционална, която почти няма инвертор, дори за 5000 лева,който да я замести и да работи като нея на това място.
Цитат:
Първоначално публикувано от
sniper
след не малко неща които прочетох(стотиците коментари...) в този форум,след стотиците климатици които прегледах(по различни класове и марки) и след моята скромна не професионална ретроспекция,стигнах до извода,че за да имаш горе долу качествен климатик от който да си доволен както от неговото охлаждане,отопление и разход на ток,това ще рече охлаждане SEER-поне около 9 и на горе,отопление SCOP поне около 5 и на горе,или по простичко казано едни "скромни"поне от около между 2000-2500-3000 лева на бройка(за тия от по 4-6 бона нещата не се нуждаят от коментар),всичко останало е компромис компромис и пак компромис(лотария) в качеството и разхода на ток и пълненето на форуми като този с хиляди коментари;)(в което няма нищо лошо разбира се).някои биха казали-дОбро утро свате;)
Нова прилична машина за помещение около 25 квадрата / 70 кубика се намира за 2 бона. Хубав монтаж за 150 лева НЯМА. За 3 бона има супер машини, въпрос на афинитет и възможности.
Конкретика dodo, конкретика. :) Кои климатици имаш в предвид. Дай линк на човека.
Аз твърдя, че и за 1200-1400 лева има хубави европейски машини за 25 квадрата.
:offtopic:
Може ли някой да ми каже нещичко за
samsung ar 12fsskabe. ....случайно в единия апартамен излезе ,че съм купувал това чудо преди години и работи.
Бива ли ,не ли .
На дизайн е много красив .
Топли боксониера лукс .....май се водят 30 кв ,но не съм сигурен
Абе нужни са и компромиси. Не може винаги да е най-скъпото. А колкото до комфорта- ако имаш климатик за 4000лв ама живееш в панелка, не е ли малко странно за комфорт да се говори.
Цитат:
hitman0013
Абе нужни са и компромиси. Не може винаги да е най-скъпото. А колкото до комфорта- ако имаш климатик за 4000лв ама живееш в панелка, не е ли малко странно за комфорт да се говори.
Що? Не си ли го виждал?Срещу нас в блока(панелка) има един такъв пич , а долу паркира еС класа.
Цитат:
edi1
Аз твърдя, че и за 1200-1400 лева има хубави европейски машини за 25 квадрата.
Даже и да намалим квадратите на по 13 и 17 като в моя случай,за тия пари аз поне на тая планета не можах да намеря.:confused:;)
:offtopic: Sniper, уточни на коя планета търсиш. Да не зачекваме пак темата за инопланетяните... :)
[QUOTE=Rafailiev;861614]:offtopic:
samsung ar 12fsskabe. ....случайно в единия апартамен излезе ,че съм купувал това чудо преди години и работи.
Бива ли ,не ли .
Ами какво да кажем,недолюбвана марка във форума ,заради предните им модели.Иначе 6,6 кв максимал,35 кила външно тяло със 1150 в. двойнороторен компресор ,12.5 кг вътрешно със троен топлобменник ,реален минимум на консумация от 190 в ,и 4,5 кв на отопление при минус 10 гр.Много красив ,според мене ,това е и основната причина да ми е окачен на стената.Единствено ,шумен дефрост и малко объркан дефрост алгоритъм като цяло.Струваше 2000 лв навремето .АКо ти е излишен бих го купил :).
Е къв "комфорт" може да ми даде един климатик. Комфорт може да ми осигурят пижамите , възглавницата и матрака :))
Другото е здрав сън и силна храна. Няма ли ги не търсете причината в духалката окачена на стената.
Кат войници не сте ли спали прави на караула на -15 окачени за шинела на някой кол ... ма тогава не рИвахте за комфорт :))
[QUOTE=^Rokera^;861645] Цитат:
Rafailiev
:offtopic:
Бива ли ,не ли .
Ами какво да кажем,недолюбвана марка във форума ,заради предните им модели.Иначе 6,6 кв максимал,35 кила външно тяло със 1150 в. двойнороторен компресор ,12.5 кг вътрешно със троен топлобменник ,реален минимум на консумация от 190 в ,и 4,5 кв на отопление при минус 10 гр.Много красив ,според мене ,това е и основната причина да ми е окачен на стената.Единствено ,шумен дефрост и малко объркан дефрост алгоритъм като цяло.Струваше 2000 лв навремето .АКо ти е излишен бих го купил :).
Не знаех ,че го имам.
Този апартамент не се ползва от 2-3 години.( преди го давах под наем ).
Сега го ползват на жената техните ,че правят ремонт на техния апартамент.
Като влезнах се учудих и го загледах ( преди да почна да чета форума не обръщах внимание на климите толкова).
Включих го светна панели, това-онова и бързо задуха жега.
Явно съм се прекарал преди време за наемателката нещо да дам толкова пари за климатик.
Не мисля да го продавам да стои сега.
След наемателката му направих един ремонт с нови мебели и от тогава се ползва за патерица тоя апартамент.
Така да си стои .
Знае ли човек може да се върнат студентските години и купоните пак да почнат.
Обаче Верно като дизайн е направо страшен.
Мнооого красив!