Отговор: Избор на климатик '2018
Mega, ще имам предвид забележката ти за тръбите!
Aleksandars, понеже съм лаик, изпитвам затруднение в идентифицирането на посочените модели. Това ли са?
13GKVP = Toshiba RAS-13G2KVP
12LTC = Fuji Electric RSG-12LTC/ROG-12LTC
16 Shorai = Toshiba RAS-16PKVSG-E/RAS-16PAVSG-E SHORAI
Благодаря за предложенията!
Да, точно, като LTC-то може да бъде General Fujitsu, Fujitsu General или споменатото от от Вас. Ще добавя и Mitsubishi Heavy Industries SRK45ZMP-S~SRC45ZMP-S Standart
Здравейте! Имам нужда от помощ при избора на климатици. Апартаментът е среден 2-ри етаж, южен. Едната стая е 17m2, PVC 5 камерна-енерджи дограма. Другата е 21 кв м с усвоена тераса със същата дограма. Бюджетът е 2800 с монтаж и за двете машини. По клоня към Mitsubishi, Daikin и Fujitsu. Благодаря предварително!
chorlav, каквоти и да вземеш в този бюджет, ще е компромис.
Добре ориентирайте ме към някой модели, ако може
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
chorlav, каквоти и да вземеш в този бюджет, ще е компромис.
Две цепеници LMCA влизат в бюджета, тук много ги хвалят. Едната може да се замени с MHI 20 ZS-S. Били хубави за спални?
В рамките на подобен бюджет, само "къщички" се наемам да препоръчвам. За бобчета и копчета, си има достатъчно спецове.
Цитат:
chorlav
Здравейте! Имам нужда от помощ при избора на климатици. Апартаментът е среден 2-ри етаж, южен. Едната стая е 17m2, PVC 5 камерна-енерджи дограма. Другата е 21 кв м с усвоена тераса със същата дограма. Бюджетът е 2800 с монтаж и за двете машини. По клоня към Mitsubishi, Daikin и Fujitsu. Благодаря предварително!
Виж и моделите на Хитачи.
Sent from my Sony Z3 using Tapatalk
Вземай си два 12 LMCA и си гледай живота.Додо не го слушай, завижда, щото няма такава машина.
Chorlav, два броя 12luca също е вариант и няма да е компромис - поне за този модел преобладават добрите отзиви, но ще трябва да заделиш още 300 лв. за монтаж, ако ще е стандартен. Иначе и аз давам глас за 12lmcе :)
Цитат:
chorlav
Според мен си трябва оглед. Всички с лекота препоръчвате 12ЛМ, но може и 9ЛМ да се справи поне с по-малкото помещение. Съвет от мен като непрофесионалист, избери си двете машини да са от една марка.
Цитат:
ccankov73
По скоро от една фирма.
Как да го разбирам от една фирма?
Мога да купя два Фуджака от различни магазини,да ги монтира външен човек,които работи с вносителя и гаранцията ми важи!
По-скоро от една марка,защото винаги може да мисли,че е объркал с единия.
Ама вносителя на всяка марка се знае!
Монтажната група трябва да има ош-беш само с вносителя!
И после пишем ама много..много кофти монтаж !
Точно тази грешка правят техномармаладите,работят със сульо и пулЮ и после инфекции без диагноза и лечение.
С Дайкин е малко по-сложно,защото вносителите са няколко,които са си разпределили територията на България.
А триото се знае много добре.
Понеже основно се пише Фуджицу,нека се знае,че компанията майка е Фуджи електрик.
Нямат разлика.
Цитат:
Viking72
Как да го разбирам от една фирма?
Мога да купя два Фуджака от различни магазини,да ги монтира външен човек,които работи с вносителя и гаранцията ми важи!
Ти хубаво можеш , но повечето не могат :), а и знаеш , че някои са по-подходящи за спалня,други за хол.
П.с. аз също мога и съм го правил , но гледам този който ги подържа да е един(поне за града в който са).