5 Прикачен файл(ове)
Свързване на климатик panasonic
Моля ви за малко съдействие. Климатика е свързан, но не се знае къде е захранващия кабел. От външното тяло излиза един дебел трижилен кабел и към него е привързан и един доста тънък двужилен. В вътрешното тяло е само трижилен подобен на този който е във външното тяло. За какво се използва този тънкия за контрол на вентилатора ли, но вътре не отива на клемите и кое тяло се захранва и от къде. Прилагам схема на бангията с надежда малко да ме просветлите. Не ми се иска да го откачам от стената че е на 6 метра от земята. Да не би при монтажа отзад да се свързва на вътрешното тяло ?
Отговор: Свързване на климатик panasonic
Този модел трябва да си има захранващ кабел на вътрешното тяло.
Добре де дайте малко жокери от зад на тялото ли е. Маийсторите са изрязали всички кабели и е сложен гипскартон. Някаква идея как да стигна до него и за какво е този тънкия кабел и къде е отива той ?
Толкова ли не може да проследите кабела къде отива? Ние тук четящите да не сме екстрасенси?! Кой знае какви набедени "майстори" са го монтирали и пипали?! Със стоене пред компа решение няма да намерите....
Цитат:
Първоначално публикувано от
naasko
Моля ви за малко съдействие. Климатика е свързан, но не се знае къде е захранващия кабел. От външното тяло излиза един дебел трижилен кабел и към него е привързан и един доста тънък двужилен. В вътрешното тяло е само трижилен подобен на този който е във външното тяло. За какво се използва този тънкия за контрол на вентилатора ли, но вътре не отива на клемите и кое тяло се захранва и от къде. Прилагам схема на бангията с надежда малко да ме просветлите. Не ми се иска да го откачам от стената че е на 6 метра от земята. Да не би при монтажа отзад да се свързва на вътрешното тяло ?
Външното и вътрешното тяло се свързват с четирижилен кабел(три жила + земя) съответно трите са на 1 2 3 (а жълтозеленият проводник на корпус)
Вътрешното тяло се свързва към захранването с трижилен кабел фаза, нула и жълто-зелен(заземяване) на корпус.
Тоя двужилният може да го изхвърлиш, някой го е слагал допълнително, примерно ако са били прекъснати жилата на основния. Няма нужда от него.
Сашо е написал- захранващ кабел към вътрешно тяло. Комуникация- няма да е зле 2х2,5 мм2+2х1 мм2 . Колкото и да са изрязали кабели, все нещо стърчи от към гърб. Машината е добра, от доброто старо време. Страда от лагери на мотора, на вътрешно и външно тела.
Разбирам значи комуникацията е с монтирания кабел а захранването се дава от вътрешното тяло. Имате ли представа как мога да стигна до захранващия кабел той от зад на вътрешното ли е фабрично монтиран покрай електрониката. Кабела едно време е замазан или нещо подобно и отгоре е поставен гипсокартон, но майсторите са изрязали цялата стара инсталация барабар с това на климатика
Сваляш панела на вътрешно тяло и всички кабели блесват. Сменяш от основи или удължаваш отрязъка.
Блестят само тези три, които разбрах че отиват към външното тяло. Други кабели не се виждат освен да извадя платката и целия модул и да са свързани зад нея, понеже при отварянето на капачето се виждат само тези трите от снимката 501 ва прикачена по горе
naasko, защо не извикаш техник да ти го върже? Ще вземеш да направиш някоя пакост...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
naasko, защо не извикаш техник да ти го върже? Ще вземеш да направиш някоя пакост...
Касапе, забравяш че Наско е Българин, тоест може всичко, само някой трябва да му каже, как да го направи!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Бе и аз така един климатик слагах... и после виках Велев аварийно. При това ръцете си ми растат на правилното място.
Понеже не знам вече какво му е състоянието, дълги години не е работил а навремето му е взето здравето и просто не ми се инвестира много в него, ако работи ок ако не може би ще е за нов. То такава гняз се посипа от него, че направо се чудя, ако тръгне как ще го мия. На турбината почти са се запълнили перата а между ламелите почти няма светъл отвор. Затова проявявам нашенския си инат да пробвам да тръгне. Ако го откача от стойката какъв е реда първо отдолу ли се освобождава вътрешното тяло или ? и после как се действа на татък идеята ми е да го изтегля със тръбата и да извадя кабела.
От долу първо натискаш на две места има щипки,после повдигаш нагоре и дърпаш.Много вероятно кабела който не намираш да е зад климатика свързан директно.
Neca благодаря ти понеделник вторник ще го боря и ще пиша какво съм направил