Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 16
Like Tree5Одобрявам

Свързване на климатик panasonic

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Свързване на климатик panasonic

Моля ви за малко съдействие. Климатика е свързан, но не се знае къде е захранващия кабел. От външното тяло излиза един дебел трижилен кабел и към него е привързан и един доста тънък двужилен. В вътрешното тяло е само трижилен подобен на този който е във външното тяло. За какво се използва този тънкия за контрол на вентилатора ли, но вътре не отива на клемите и кое тяло се захранва и от къде. Прилагам схема на бангията с надежда малко да ме просветлите. Не ми се иска да го откачам от стената че е на 6 метра от земята. Да не би при монтажа отзад да се свързва на вътрешното тяло ?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Свързване на климатик panasonic

Този модел трябва да си има захранващ кабел на вътрешното тяло.

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Добре де дайте малко жокери от зад на тялото ли е. Маийсторите са изрязали всички кабели и е сложен гипскартон. Някаква идея как да стигна до него и за какво е този тънкия кабел и къде е отива той ?

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Толкова ли не може да проследите кабела къде отива? Ние тук четящите да не сме екстрасенси?! Кой знае какви набедени "майстори" са го монтирали и пипали?! Със стоене пред компа решение няма да намерите....

6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от naasko Виж публикацията
    Моля ви за малко съдействие. Климатика е свързан, но не се знае къде е захранващия кабел. От външното тяло излиза един дебел трижилен кабел и към него е привързан и един доста тънък двужилен. В вътрешното тяло е само трижилен подобен на този който е във външното тяло. За какво се използва този тънкия за контрол на вентилатора ли, но вътре не отива на клемите и кое тяло се захранва и от къде. Прилагам схема на бангията с надежда малко да ме просветлите. Не ми се иска да го откачам от стената че е на 6 метра от земята. Да не би при монтажа отзад да се свързва на вътрешното тяло ?
    Външното и вътрешното тяло се свързват с четирижилен кабел(три жила + земя) съответно трите са на 1 2 3 (а жълтозеленият проводник на корпус)
    Вътрешното тяло се свързва към захранването с трижилен кабел фаза, нула и жълто-зелен(заземяване) на корпус.
    Тоя двужилният може да го изхвърлиш, някой го е слагал допълнително, примерно ако са били прекъснати жилата на основния. Няма нужда от него.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 17-01-18 в 23:38.

7. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Сашо е написал- захранващ кабел към вътрешно тяло. Комуникация- няма да е зле 2х2,5 мм2+2х1 мм2 . Колкото и да са изрязали кабели, все нещо стърчи от към гърб. Машината е добра, от доброто старо време. Страда от лагери на мотора, на вътрешно и външно тела.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Разбирам значи комуникацията е с монтирания кабел а захранването се дава от вътрешното тяло. Имате ли представа как мога да стигна до захранващия кабел той от зад на вътрешното ли е фабрично монтиран покрай електрониката. Кабела едно време е замазан или нещо подобно и отгоре е поставен гипсокартон, но майсторите са изрязали цялата стара инсталация барабар с това на климатика

10. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Сваляш панела на вътрешно тяло и всички кабели блесват. Сменяш от основи или удължаваш отрязъка.
    SPSt одобрява това.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Блестят само тези три, които разбрах че отиват към външното тяло. Други кабели не се виждат освен да извадя платката и целия модул и да са свързани зад нея, понеже при отварянето на капачето се виждат само тези трите от снимката 501 ва прикачена по горе

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

naasko, защо не извикаш техник да ти го върже? Ще вземеш да направиш някоя пакост...

13. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Kasap Виж публикацията
    naasko, защо не извикаш техник да ти го върже? Ще вземеш да направиш някоя пакост...
    Касапе, забравяш че Наско е Българин, тоест може всичко, само някой трябва да му каже, как да го направи!

Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
    necata2, oska и ruuni9 харесват това.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Бе и аз така един климатик слагах... и после виках Велев аварийно. При това ръцете си ми растат на правилното място.
    ruuni9 одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Понеже не знам вече какво му е състоянието, дълги години не е работил а навремето му е взето здравето и просто не ми се инвестира много в него, ако работи ок ако не може би ще е за нов. То такава гняз се посипа от него, че направо се чудя, ако тръгне как ще го мия. На турбината почти са се запълнили перата а между ламелите почти няма светъл отвор. Затова проявявам нашенския си инат да пробвам да тръгне. Ако го откача от стойката какъв е реда първо отдолу ли се освобождава вътрешното тяло или ? и после как се действа на татък идеята ми е да го изтегля със тръбата и да извадя кабела.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

От долу първо натискаш на две места има щипки,после повдигаш нагоре и дърпаш.Много вероятно кабела който не намираш да е зад климатика свързан директно.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Neca благодаря ти понеделник вторник ще го боря и ще пиша какво съм направил

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на Климатик Panasonic?!
    От Valentin Kuzmanov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 7
    Последно: 24-03-17, 22:57
  2. Свързване на телевизор Panasonic TXL 47 3D с усилвател.
    От gustomaina във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 31-01-16, 17:42
  3. Отговори: 4
    Последно: 04-09-12, 01:10
  4. Свързване на електромер към климатик
    От zzz във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 24-03-12, 16:21
  5. Отговори: 3
    Последно: 23-09-08, 22:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе