И двете стават, стига да са с "къщички"...
Преглед за печат
И двете стават, стига да са с "къщички"...
Това LG е "черешката на тортата" на марката и за спалня е "бетон"....поредната мъка....
На чужд г... хм, гръб лесно се дават такива препоръки.
Монтирали сме предишния модел на 410, със същите параметри. На още две сме констатирали проблем с платките, още в гаранция, закупени от техновериги...така, че тези модели не ми ги хвали, ако ще и за 500 лв. да ги пуснат. Хардуера вътре е меко казан "драматичен".
Не виждам защо трябва да спираш да пишеш?
Не знам защо си редактира мнението, което харесах и разбрах защо е такова. Приемам доводите които даде.
Машините са коренно различни, тези на R410А и R32 и пряко сравнение не може да се прави.
Не искам да пиша, защото не ми пука кой какво ще се купи и защото съм потребител. Потребител който, обаче смени една много препоръчвана машина във форума с лг (не това което предложих) и за сега съм супер доволен.
Кога и дали ще ми се прецака платката времето ще покаже.
Та така ........ шумовите характеристики са идентични с моята цепеница, а последните 4 месеца покрай скъсания ми ахилес не съм се местил за повече от 2 часа на ден и знам колко ми шуми "телевизора" спрямо предходния.
п.п към питащия - климатика който смених не е нито една от двете мари към които си се насочил.
п.п.2 преди време когато му бях вдигнал мерника на моя питах на лично за отзиви от един потребител модела е стария на 410А.
отговор:
"Здравейте,
Климатика е LG PM12SP.NSJ/PM12SP.UA3.
Отзивите за сега са много добри. Имам го от май месец. Един сезон вече ме охлажда. Много икономичен. За охлаждане не го усетих в сметките за електричество, но и не е работил безкрайно много. Сега от 15.11 съм го пуснал да топли на 25 градуса и не съм го спирал. Поддържа си без проблем. Харчи максимум до 6 квч на 24 часа. Много е удобно как може да го контролираш от телефона си и да му следиш консумацията на ток в момента, по дни и месеци.
Поздрави! "
питал съм го 2018г. демек е презимувал.
Не съм забелязал да е писал тая година във форума, но както се казва един Касап пролет не прави.
Не че нещо, ама разликите са "козметчини", за заблуда на неразбиращия...
https://www.lg.com/bg/klimatichna-tehnika/lg-PC09SQ срещу https://www.lg.com/bg/klimatichna-tehnika/lg-P09EN
Точно ниския клас на тази марка не ми ги хвали...
Еднороторни компресори и преминаване на цялата гама дори най-ниския клас към двуроторни и с 10Hz (минимум) без нито един едноредов топлообменник на външното. За мен са минали с голямата четка. За мен са почнали да забърсват нещата, както го направиха с големите системи преди (10-на години почнаха) и сега е дошло времето на битовите.
Признавам си малко съм пристрастен, но не работя за ЛГ и държа да го подчертая.
п.п имат си и негативи не съм ги спестил писал съм в темите.
Като опреш до сервиз, пристрастията ще се изпарят набързо... Пожелавам ти много години безаварийно ползване на машината. И не вярвай на всичко което четеш....не всичко е цветно. Харесвам марката, но нещата са по различни във друг клас машини.
Петко, ето ти няколко модела които са нисък клас и са читави:
Hitachi, серия Dodai, както и предишната на 410, MHI, серия Standart.
Здравейте, предстой ми покупка на климатик.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
· Жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
- Охлаждане и отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 16 кв
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa - ΠBЦ; двoeн cтъĸлoпaĸeт, 4 сезона
· изложение нa пoмeщeниeтo - Север
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти - 2 етаж, с една въшна стена.
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- Кухня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe - Тухлен апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - 21/24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - Окачен таван и вътрешна изолация на въшна стена с 5 см вата
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - Хладилник, фурна
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? - До 1500 лв с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -10/+40
Тъй като климатик ще бъде монтиран срещу вратата на помещението, струята ще има възможност (евентуално) да се използва и за коридор с баня с обща площ около 14 кв.
Първоначалния ми избор беше Mitsubishi Heavy SRK-SRC-35ZSP-W, но ми препоръчаха Mitsubishi Electric MSZ-AP25VG-MUZ-AP25VG. Апартаментът е сравнително топъл, не съм забелязал температурата да е падала под 16 градуса.
Ще съм ви благодарен за съвет и препоръка.
nikolofff:
Toshiba RAS-B10PKVSG-E Shorai
Panasonic CS-TZ25TKEW~CU-TZ25TKE
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W Premium
Hitachi RAK-25RPD/RAC-25WPD Performance
Благодаря за бързия отговор. Имам още един въпрос - тъй като мястото за монтаж на вътршното тяло е ограничено, какъв би бил проблемът ако то се монтира на няколко сантиметра под тавана?