Отговор: Избор на климатик '2019
Здравейте,
предстои ми закупуването на два климатика - 1 за спалня 1 за хол с бокс, приемам всякакви предложения.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: - Жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - за двете, като по-висок приоритет е отоплението през зимата
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 15кв Спалня, 28 кв. хол
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); - ПВЦ двоен стъклопакет
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - между 5-7 квадрата и на двете помещения
· изложение нa пoмeщeниeтo; - север спалня, юг хол
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? - 5ти непоследен
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Пловдив
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? лято 23, зима 25
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - външна изолация
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? спалня 1300-1400 с монтаж, хол 1600-1700 с монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -20 зима
Цитат:
Първоначално публикувано от
zwan
Daikin FTXM35N / RXM35N9 PERFERA, който също по спецификация е до -20 градуса? Може да е 200 лв по-скъп от Fujitsu 12 LTC , но е правен в Чехия , а не Китай?
И след като отидох на по-висок клас, гледам, че този Дайкин е реално 14-ка. Не може ли да ми свърши работа 10-ка Daikin FTXM25N / RXM25N9 PERFERA за 20 кв.м ?
Благодаря!
Този Daikin FTXM35N не е никаква 14ка, а слаба 12ка. Има по добри 9ки. Да не говорим за клас и то сравнявайки я с 12LTC.
A Daikin FTXM25N въобще няма нужда от коментар.
Все пак парите са си ваши и можете да ги хвърляте, в който канал пожелаете.
Можеш ли да се обосновеш, имаш го, имаш наблюдения над работата му. Какво точно го прави "без коментар".
Интересно. FTXM-N е модел от 2019г. а вече се знае, че нищо не става от него.
Нещо не се тачат дайкините.
Опс, не се тачи 25ftxm-n:)
Цитат:
zwan
Да, условията са малко специфични, защото е висока влажност, котловина, и при зла зима има 2 седмици към -20 градуса.
Това, което пишат производителите реални данни ли са, тоест ако пишат -15 , дали няма да работи нормално и при -20 ?
Ако са реални, тогава какво мислите за модела Daikin FTXM35N / RXM35N9 PERFERA, който също по спецификация е до -20 градуса? Може да е 200 лв по-скъп от Fujitsu 12 LTC , но е правен в Чехия , а не Китай?
И след като отидох на по-висок клас, гледам, че този Дайкин е реално 14-ка. Не може ли да ми свърши работа 10-ка Daikin FTXM25N / RXM25N9 PERFERA за 20 кв.м ?
Благодаря!
FTXM35N ще топли повече от 12LTCA ,само през лятото!
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Цитат:
mimojef
Интересно. FTXM-N е модел от 2019г. а вече се знае, че нищо не става от него.
Знае се, още от -M моделите на R410a
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
...които са нищо по различно от FTX35 ot 2003г.
Много моля, ако искате да обсъждате модели на Дайкин, това да става в съответните теми за Дайкин.
При твоите условия 09 може и да се справи, може и да се мъчи понякога.
12 няма да има проблем и при -20 С.
Аз не съм съгласен с всички. За 1700лв се намира H09Al който ще размаже 09ltca и като топлоотдаване и като COP.
Цитат:
bobivg
Аз не съм съгласен с всички. За 1700лв се намира H09Al който ще размаже 09ltca и като топлоотдаване и като COP.
Загубена кауза и пари хвърлени на вятъра.
Никакъв досег нямаш не си и имал до тази машина. И най-малка бегла представа от възможностите и нямаш.
Цитат:
bobivg
Никакъв досег нямаш не си и имал до тази машина. И най-малка бегла представа от възможностите и нямаш.
Понеже и ти не познаваш останалите модели и марки, смятам и за напред така да си остане, демек да не познавам обичаната от теб марка.
Цитат:
zwan
понеже по спецификация 12-ката я дават от 23 до 30 кв.м,
Тази информация по спецификация на кой пишман търговец е? Защото аз не съм виждал никъде по сервизни книги да се дава подобна информация?