Ако държиш на марката,аз бих заложил на 12LTC.
Преглед за печат
Ако държиш на марката,аз бих заложил на 12LTC.
Не държа на марки изобщо, просто това ми попадна първо и ме устройва като цена и е класс А+++ на отопление и е почти безшумен. Предлагайте и други с тези характеристики подходящи за моето помещение, защото аз не намирам в бюджета ми до 2 к с монтажа.
Здравейте,
Предстои ми покупка на няколко климатика. Все още не съм сигурен дали ще са нови или втора употреба тъй като има много голямо разминаване в мненията които намирам онлайн както и от приятели и познати, едни са изключително доволни от втората употреба и недоволни от новите други точно обратното.
Предоставям информация за едно от помещенията:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: - жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - и за двете
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 12кв
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa ; ПВЦ / троен / КА
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; 3.5кв
· изложение нa пoмeщeниeтo; юг
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти? 8ми последен етаж в панел блок, има въздушна възглавница над етажа. Сградата е топлофицирана и зимата се подържа температура ~16-17 градуса.
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- спалня
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 21-24
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? не но се надявам следващата година да направя и външна изолация 5см.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? компютри и телевизор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? на този въпрос не мога да отговоря тъй като не съм много запознат с цените на климатиците, които биха ми вършели работа. Търся някакъв оптимилен вариант цена качество, в никакъв случай не искам да вземам нещо само защото е ефтино и не върши работа, или нещо което е безбожно скъпо заради ненужни екстри.
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -5 +30
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Светлозар
Rquaresma1, тези плюсове, ако знаете как се се поставят...12KGTA, отоплителна мощност 4.0 kW (0.9 ~ 6.1), 13652 BTU (3072 ~ 20819), COP: 4.41, Energy efficiency clas: A+++. Друг пример: отоплителна мощност: 4.2 kW (0.5 ~ 7.6), 14335 BTU (1706 ~ 25939), COP: 5.49...Колко плюса е според Вас? Аз бих сложил пет поне....
ААА+++
Назад сте в Пловдив с плюсовете. Да не говорим, че поради липса на естествен интелект, някои фирми вече продават клими с изкуствен...
Текста цепи мрака....Няма да коментирам правописните грешки....
"ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ.СЕНЗОРНО СЛЕДЕНЕ НА МАЛКИ И ГОЛЕМИ ХОРА В СТАЯТА С ЦЕЛ ИЗБЯГВАНЕ НА ВЪЗДУШНАТА СТРУЯ,РАВНОМЕРНО ЗАТОПЛЯНЕ НА СТАЯТА И ДО 45% ПО МАЛКО ЕНЕРГИЯ.ПРАХОВО САМОПОЧИСТВАНЕ,АСПИРАЦИЯ И ГЕНЕРАТОР НА КИСЛОРОД,ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ВЪТРЕШНОТО ТЯЛО С ЙОНИ И ОБЕЗПАРАЗИТЯБАНЕ,ИНФОРМАЦИОНЕН БУТОН ЗА ВЪТРЕШНА,ВЪНШНА ТЕМПЕРАТУРА ,ПРОЦЕНТИ НА ВЛАЖНОСТ И КОНСУМИРАНА ЕНЕРГИЯ ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН МОМЕНТ.РЕГУЛИРАНЕ НА ВЛАЖНОСТА В РЕЖИМ НА ОХЛАЖДАНЕ И ОБЕЗВЛАЖНЯВАНЕ.NANOE ФИЛТРАЦИЯ.НОРМАЛНА РАБОТА ПРИ -25С"
Колко мъка има по този свят...
:offtopic:Пропуснали са само шиацу масаж на цялото тяло и релаксиращ масаж на цяло тяло с ароматна японска орхидея или масло от роза:)
Иначе машинката си е много хубава :thumbup
Вероятно са сметнали, че "сензорно следене на джуджета и тролове" ще се възприеме като полит-некоректно.
Респект за "Младши" - традиционно избива рибата! :033:
П.С. Което пък ме подсети за "момчето с дочените гащи" ;)
Tony34al, вътрешното ще бъде поставено над прозореца над дивана до терасата (долу вдясно на снимката).
Ок, спирам да гледам измислените плюсове, кажете според Вас, какъв климатик трябва да се сложи в това помещение, който да върши работа и да е максимално енергоспестяващ ?
Колко е разстоянието над прозореца?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk