Отговор: Избор на климатик '2019
Цитат:
Първоначално публикувано от
bibobore
Последно днес обиколих всички магазини във Видин е цените за подовите машини са чук.Май ще се откажа от такъв.Отново ще помоля за помощ:
" Спалня около 18.5 квадрата с вата на таванa-5 см.Три вътрешни стени и двукамерна дограма със стъкло 4 сезона.Локация-Видин.Желана температура за отопление-23-24 градуса."
Отворен съм за всякакви предложения.Бюджет преко сили 2200 лв.До около 2к ще е по-приемливо.
Подовата деветка на Фуджи е около 2000 лева.Погледни и тая оферта,като цена е интересна,вярвам и че ще ти свърши работа.
https://oxm.bg/produkti/klimatici-za...pa-performance
А както и вече виждаш зимата се премести в Чикаго от десетина години.2500 лева за климатик в спалня давам само ако съм ги намерил на улицата.Но и тогава не е съвсем сигурно.За 2500 лева ще си отоплявам целия апартамент с пелетна камина и радиатори.
Цитат:
ponyasd
.За 2500 лева ще си отоплявам целия апартамент с пелетна камина и радиатори.
Това има ли нещо общо със заглавието на темата?
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
- жилищно, ЕПК ет.2;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
- цяло сезонно ползване
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - 45м2 и кубатура 120 м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); - 5 камерна ПВЦ, троен стъклопакет.
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; - 7 м2
· изложение нa пoмeщeниeтo; - запад
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? - ет. 2 над гаражи
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл и трапезаря
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - 20 / 22
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?- няма изолация
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - готварска печка
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - възможно по-широк диапазон.
Разглеждах Mitsubishi MSZ-SF50VE/MUZ-SF50VE или Hitachi RAC-50WPC/RAK-50RPC ?
Благодаря!
В този въпросник, задължително, трябва да се сложи и въпрос за топлещи/нетоплещи комшии. А иначе тези две машинки няма да се справят с 45м2 в София без сериозна изолация или добре топлещи комшии. По добрите струват повече левчета, но бюджета не е ясен.
Най ползотворно би било, да извикате фирма, която да огледа в цялост ситуацията и тогава да споделите какво са ви предложили - пък да стане дискусия.
Цитат:
bibobore
Здравейте.Искам да попитам,според вас подова Тошиба модел RAS-B10UFV-E / RAS-10N3AV2-E ще е достатъчна ли за отопление на стая около 18.5 квадрата с вата на таванa-5 см?Три вътрешни стени и двукамерна дограма със стъкло 4 сезона.Локация-Видин.Желана температура за отопление-23 или 24 градуса.Склонен съм и на други предложения.Основно ме интересуват подовите машини.
Благодаря предварително!
За Северна България и региони с висока влажност и мъгли препоръчвам Нордик моделите на марките.
Тази зима както винаги имаше достатъно дълги подобни периоди и както всяка година много от климатиците ,които
при -10 и при сух въздух работят от прилично до много добре се превръщат във виещи и тракащи буци лед.
Естествено на хората не им пука и пробват възможностите на своите машини в екстремно време ,колко ще издържат.
То е ясно ,че при това положение нищо не топлят ,но важното е ,че дистанционното е настроено на 31 градуса.
Дългогодишните ми наблюдения и прочитането на голяма част от форума ме накараха да взема FH 25 VENZ Zubadan.
Освен ,че топли като калорифер ,притежава друга голяма екстра /поне за мен/.
В мъгли ,студове и виелици може да го ставиш без надзор с дни и си спокоен, че като се върнеш климатика ще работи и апартамента ще е топъл.
За тези ,които гонят абсолютната икономия ще кажа ,че си заслужава за +20 лв. на месец и то само ако денонощно е с отрицателни температури.
Минуса на машината е дефроста на 150 мин. при температура под нулата,но пък външното тяло е винаги перфектно чисто.
Добрият монтаж и достатъчно дългият тръбен път / около 5 м./ допринасят за това ,да няма изразени шумове и пъшкания при дефрост.
Външното и вътрешното тяло са изключително тихи.
Чувствам се по-сигурен с такъв модел ,а че има по-добри няма спор.
Просто съм виждал в града много скъпи и не толкова скъпи климатици станали на ледени блокове в мъгливо студено време
около нулата , да не говорим за леден дъжд, който видях преди месец ,при което климатиците бяха като сталактити.
Според мен всеки трябва доста да почете и да избере това, което му трябва.
Форумът е за това да се чете и ми е бил полезен винаги при покупка на определен уред.
1. Зa кaкъв вид помещение ще се ползва климaтизaтopa:жилищно
2. За охлаждане и отопление приоритет
3. Kaквa e:
· квaдpaтypaтa и кyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo-17м2/42м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъклoпaкeтa-ПBЦ,двoeн обикновен
· квaдpaтypa нa пpoзopцитe-5м2
· изложение нa пoмeщeниeтo-юг
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa-4ти последен (топлина от съседи и съседни стаи няма)
· кaквo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл
· в aпapтaмeнт
4. В коя част на България? обл.Бургас, гр.Средец
5. Кaквa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? 22,23/23-25
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн: да, вътрешна 20мм фибран на 2 от стените(калкан), къса север и дълга изток
7. Имa ли eлeктpичecки ypeди в пoмeщeниeтo в кoeтo щe ce мoнтиpa климaтизaтopa и кaкви? тв,пц,пс,ресивър,
климатик подмяна : http://forum.setcombg.com/климатици-...tml#post915347
8. Kaкъв е бюджета за покупка на климaтизaтopа (включва ли монтаж)? и демонтаж 1000-1200+
9. До кaквa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa климaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? +40/-20 открита ветровита тераса
Търся стабилна, несъздаваща проблеми машина и коректна фирма от Бургас да работят и извънградско.
Отлична извънгаранционна поддръжка да не чакам месеци докато дойдат при нужда!!!
Цитат:
Loreti
Чувствам се по-сигурен с такъв модел ,а че има по-добри няма спор.
Просто съм виждал в града много скъпи и не толкова скъпи климатици станали на ледени блокове в мъгливо студено време
около нулата , да не говорим за леден дъжд, който видях преди месец ,при което климатиците бяха като сталактити.
Според мен всеки трябва доста да почете и да избере това, което му трябва.
Форумът е за това да се чете и ми е бил полезен винаги при покупка определен уред.
Лорети .
Въпреки ,че аз съм малко пристрастен ( имам FH25 ) ,но избора ви е идеален .
Само да ви обърна внимание ,че Финланците ползват масови модела и са доволни .
Пък при тях и студ и влага си има .Ако ви е интересно прочетете малко техния форум и ще видите ,че дори има марки отричани от тях ,а тук се препоръчват .В същото време марки препоръчвани и хвалени там тук се анатемосват .
Интересно е !
Разкажи малко за това в другата тема M...и ...
Кои са марките/моделите.
Здравейте
Издирва се климатик инверторен за1200лв. нов на изплащане поне за 10 месеца с 0-ла % лихва. И да може да топли.
Стаята е 16 кв.м. Панелка южна, без изолация с дограма ПВЦ.
Моля за съвет.
Става дума за Димитровград южна България.
Цитат:
Melmak
Здравейте
Издирва се климатик инверторен за1200лв. нов на изплащане поне за 10 месеца с 0-ла % лихва.
Виж сега, тук може да те посъветват каква машина да си вземеш за дадено помещение и да върши работа, но надали някой ще е запознат кой търговец как си продава климатиците на изплащане. Това е твоя работа да пообиколиш и да си намериш.
Съгласен :D
Посъветвайте ме тогава за климатик за 1200 лева финансова рамка казано без подробности.
Благодаря предварително
Цитат:
Rafailiev
Лорети .
Въпреки ,че аз съм малко пристрастен ( имам FH25 ) ,но избора ви е идеален .
Само да ви обърна внимание ,че Финланците ползват масови модела и са доволни .
Пък при тях и студ и влага си има .Ако ви е интересно прочетете малко техния форум и ще видите ,че дори има марки отричани от тях ,а тук се препоръчват .В същото време марки препоръчвани и хвалени там тук се анатемосват .
Интересно е !
Къде го тоя форум? Линкче?