Отговор: Избор на климатик '2019
Въпроса ми по скоро е кои климатци 12000 BTU могат да топлят ефективно при -20 навън?
Препоръчаха ми да са хииперинверторни като технология. При тях излезе че най-евтини са Fujitsu и са в диапазона 17500 - 2050 лева.
В цената която смятам да дам за един климатит - 2500 лева, влизат модел на Gree и Mitsubishi.
На този етап по-скоро искам да определя бюджета който ще ми е необходим за читави климатици. Ще се монтират есента тази година.
Може да ми препоръчате и фирма за продажба и монтаж.
Здравейте колеги,
Някой от вас да е ползвал в спалня Fujitsu 9 LUCA и MHI25ZS-S, тих ли е на 1 степен спрямо MHI25ZS-S? Ако има такъв, моля да направи сравнение на двата. Предстои да купувам нов за спалня и не знам какво да избера.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Roan
Въпроса ми по скоро е кои климатци 12000 BTU могат да топлят ефективно при -20 навън?
Препоръчаха ми да са хииперинверторни като технология. При тях излезе че най-евтини са Fujitsu и са в диапазона 17500 - 2050 лева.
В цената която смятам да дам за един климатит - 2500 лева, влизат модел на Gree и Mitsubishi.
На този етап по-скоро искам да определя бюджета който ще ми е необходим за читави климатици. Ще се монтират есента тази година.
Може да ми препоръчате и фирма за продажба и монтаж.
Както каза Сашо по-горе, попълнете коректно табличката, за да получите адекватни отговори. Така зададени въпросите, няма как да получите полезен отговор. За фирма от Сф може да погледнете тази тема. https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...%B0%D0%B6.html
Цитат:
Roan
Препоръчаха ми да са хииперинверторни като технология.
General-Fujitsu 12LTC
General-Fujitsu 12LTCB - Nordic
Mitsubishi Heavy 35ZSX-W
Toshiba RAS-13G2KVP-E, RAS-13PKVG-E
Има и още...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Roan
...
Отговорът по-скоро е нито един. Някои машини наистина могат да работят, но съвсем не ефективно. Ако наистина мислите да се отоплявате с климатизатор, преразгледайте температурния диапазон.
Цитат:
Mig82
bobivg , ти имаш оплакване от него че не слиза на тих режим при положение че производителя ти е сложил бутон за ръчен избор на скоростите ? За това ли искаш да го продаваш ?
Господин Модератор, след като сте преценил, че не е удачно да отговоря на конкретно зададения ми въпрос и сте изтрили мнението ми, ще бъдете ли така добър да изтриете и зададения въпрос. Благодаря.
След като съм помолил, темата да не се "раводнява" с червен текст, защо продължавате? Има си теми за различни модели - трудно ли е да се дискутират въпросите които Ви интересуват там?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Mega
General-Fujitsu 12LTC
General-Fujitsu 12LTCB - Nordic
Mitsubishi Heavy 35ZSX-W
Toshiba RAS-13G2KVP-E, RAS-13PKVG-E
Fujitsu серия Nordic ми харесва.
Закупуването на 3 климатика се оказва солидна инвестиция. Вероятно ще стартираме с един и конвектори и ще видим как ще е следващата зима. После може да добавим още един и така.
General-Fujitsu ASHG12LMCB ще свърши ли работа. Гледам че е 1700 лева което в диапазона който търся
Цитат:
Roan
Fujitsu серия Nordic ми харесва.
Закупуването на 3 климатика се оказва солидна инвестиция. Вероятно ще стартираме с един и конвектори и ще видим как ще е следващата зима. После може да добавим още един и така.
General-Fujitsu ASHG12LMCB ще свърши ли работа. Гледам че е 1700 лева което в диапазона който търся
Аз като потребител бих ви посъветвал за хола да сложите някой от предложените .
За спалните бих сложил подови машини.
Аз лично бих мислил между LTC и Митсубиши FH ( заради плазмата за пречистване ) .
От машините който са ви препоръчали мисля ,че всички ще ви свършат работа , но само Електрика има Плазма за пречистване.
За спалните Дайкин обикновен или най- добре нексура.
Щом имате време слагайте машините постепенно .
Подовия особено Нексурата за спалня е перфектен.Може да работи само на панел и да топли без да духа.
Това го има май само Дайкин.
Здравейте,
Закупихме си апартамент, който е за тотален ремонт и се чудим какви климатици да сложим.
1. Зa какъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa климатизатора:
· жилищно
2. Зa oxлaждaнe и частично oтoплeниe докато пуснат парното
3. Каква
- трапезария + хол: 28 кв², 70 м³
- детска стая: 19 кв², 48 м³
- спалня: 12 кв², 30 м³
· дограмата е ПВЦ на Профилинк троен стъклопакет четири сезона или мулти както му казват
· квадратура на прозорците: 3 кв²
· излoжeниe на помещениеята е южно, трапезарията е север- юг, среден апартамент
· на 4 eтaж от 5
· какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна - за всяка стая ще ни трябва климатик.
· в апартамент е плануваното за климатизиране.
4. В град Плевен
5. Желаната температура е 21-23°С
6. Има изолация на тавана - стъклено минерална вата 5 см. Планираме външна изолация пролетта.
7. Електрическите уреди в трапезарията ще са стандартни кухненски уреди: печка, абсорбатор, хладилник и микровълнова.
Както и телевизори в стаите.
8. Бюджета е около 1000 лв. на климатик.
9. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане?
Лятото тука стига и до 40°С, студените месеци ще го ползваме за междинния период докато пуснат/спрат парното.
Цитат:
Надежда Лазарова
3. Каква
- спалня: 12 кв², 15 м³
.
Тук трябва да има някаква грешка ми се струва. 1000лв с монтажа или без?
Цитат:
splendor
Тук трябва да има някаква грешка ми се струва. 1000лв с монтажа или без?
Да, извинявам се: спалня 12 кв², 30 к³
Сумата е нещо средно, да речем крайна цена. С други думи бюджета ни е ограничен...
Цитат:
Надежда Лазарова
Сумата е нещо средно, да речем крайна цена. С други думи бюджета ни е ограничен...
Помислете за 2 климатика в този бюджет, вместо за 3. В противен случай, риска да си дадете парите на вятъра е много съществен.
нека и аз неподготвения да направя едно предложение
детска 12 LLCC или 12 Kaisai по евтин е с около 200лв
спалня 09LMCA
всекидневна Kaisai KEX18KTAI или 12 LMCA тъй като ще се ползва в преходен сезон
ще свършат работата за която ги искате и не надвишават с много бюджета. За 3 климатика със сигурност ще ви направят и отстъпка.