С този бюджет бих разгледал Fuji/Fujitsu 14LVCA.
Преглед за печат
С този бюджет бих разгледал Fuji/Fujitsu 14LVCA.
Здравейте всички! Честит празник на дамите!
След много четене и при липсата на каквито и да е съвети след пускането на първия ми пост, стигнах до извода, че за моя "случай" се нуждая от три "седмици" (за спалните и трапезарията) и една "девятка" (за хола).
Засега се колебая между тези три модела:
ME MSZ-GV2217
FUJITSU ASYG-07 KGTA
MHI SRK20ZS-S/SRC20ZS-S
Ще се радвам ако ми помогнете да взема решение. Хубав ден на всички.
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
няма смисъл от 09 ка дори за хола .
7ци навсякъде .
Съгласен с Рафата. 7-ците, които сте набелязал са мощни и имат запас. 07kgta и 20ZS-S, според мен, ще свършат много добра работа. Която и да изберете, няма да сгрешите.
Здравейте, предстои ми климатизация на втора стая.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa - жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - за отопление
3. Kaĸвa e: детска стая 13 кв.м. (25 куб.м.) забележка: от куб.м. са приспаднати мебелите
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид) - дървена
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; около 6 квадрата
· изложение нa пoмeщeниeтo - югозападно тухла
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? – къща
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? гр. Пазарджик
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? Около 28/24 гр.
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? Не.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? Не.
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 1200 лв. с монтаж даже по-добре около 1100
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? -20/+40;
General Fujitsu ASHG09LLCC Eco² Inverter
Hitachi RAK-25PED/RAC-25WED Dodai
Японски модел на 100V
А мебелите с какво ще топлиш,
или те нямат топлинен капацитет?
Здравейте,
Моля за предложения за климатик за всекидневна 22 квадрата, юг/изток, последен етаж, пвц дограма, без изолация, тухлен апартамент. Бюджета е 1300 лева с монтаж. Машина за отопление!
Моля за поне три варианта, защото не знам в момента, кое може да се намери и достави във Търново.
Поздрави
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
General Fujitsu ASHG12LMCA Energy Plus 2
Gree GWH12ACC-K6DNA1D (LCLH) Fairy
Chigo CS-35V3A-1B163AH5X (LCLH)
Hitachi RAK-35PED/RAC-35WED Dodai
Освен по точкова система да се класират плюс прикачен файл с подробни разяснения на точкуването?
Здравейте, продадох единият климатик МЕ, който беше монтиран в най-топлата стая, в апартамента. Сега съм в размисъл, кой модел "седмица" и на коя марка да избера.
1.Жилищно помещение.
2. За охлаждане и отопление.
3. Етаж 8 - последен, 10 квадрата, петкамерна PVC дограма, троен стъкло пакет, източно изложение, детска стая. Желана температура, зима-23°, лято-26°.
4. Има изолация- външна, на външната стена на стаята, 8см. стеропор, тераса с алуминиеви щори ( без остъкление, дограма) и още 10см. изолация (стиропор) на външните стени на терасата.
5. Има ТВ и настолен компютър.
6. Бюджет- 1500лв., без монтаж.
7. Става въпрос за гр. Бургас. Температурите няма да паднат под
- 15°.
П. П. Аз, лично съм се спрял на Fujitsu-General ASHG 07 KGTA- същият, дали е подходящ. Тиха работа?
MHI SRC 20ZS-W - има много отзиви за шумове!
Естествено приемам всякакви препоръки.
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
07KGTA в 10 m² си е кощунство... Особено, като се вземат предвид и другите условия. На базата на колко мнения и на колко потребителя, заключихте, че 20ZS е шумен и не става за Вашето помещение? При нови машини, избор за такива помещения няма, както и да го погледнете.