Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
При мен е 10 градуса вън, 24~25 градуса вътре, а аз се разкарвам както винаги бос и по тениска. При тези градуси Панасоника поддържа температурата в ~50 квадрата с консумация 390 вата и вентилатор на 2-ра степен.
Влажността отвън е 80%, от външното тяло тече като чешмичка, а вътрешното грее като калорифер. :)При висока влажност топли забележимо повече, дори на ниска консумация се усеща, че грее като печка.
Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
При мен е 10 градуса вън, 24~25 градуса вътре, а аз се разкарвам както винаги бос и по тениска. При тези градуси Панасоника поддържа температурата в ~50 квадрата с консумация 390 вата и вентилатор на 2-ра степен.
Влажността отвън е 80%, от външното тяло тече като чешмичка, а вътрешното грее като калорифер. :)При висока влажност топли забележимо повече, дори на ниска консумация се усеща, че грее като печка.
Е той COP при тая температура му е до небето. :) То е грехота да не се възползваш. [emoji16] Гори малко, топли много. :)
Отговор: Консумация на климатизатор - реална консумация засечена от технически уред.
Темперираме яко.
Аз в момента темперирам 85м2 с 20zs-w + един Китаец в хола(обикновен). ЗС-а беше нагласен на 23 а китаеца на 24 като се прибрахме от работа при ЗС-а темп. в стаята беше 23 при китаеца 22 а в другите 2 стаи и коридора които са без отопление 21. И двата бяха предимно ОФФ.
Китаеца не го слуша главата! Като си направи градусите чака да падне температурата с 2 градуса и тогава тръгва. А ги прави много бързо щото е 18-ка в 21м2.
Към 17:00 реших да позатопля още малко и ги направих и двата на 25. На китаеца нямам ватметър но там е ясно за 7-8мин. ОН прави банята и после поне 40мин. ОФФ докато не падне температурата с 2 градуса.
20ZS-W с турбина на МАКС и 25С на отворена врата естествено, през първите 20мин. работеше на 300W след това започна бързо да пада. Слезе до 210 вата и така бавно, но сигурно догонваше от 23 до 25. От както смъкна консумацията до към 19:00 докато имах възможност да го наблюдавам, колкото пъти го погледна, все си беше на 210-213W. В 21:00 като се прибрахме вече беше ОФ. При него 25 в другите стаи 22. Външната 11 градуса.
Направи ми впечатление, че много бързо смъкна към минимума.
Започва да ми харесва.
Между другото, вече е с нова втулка и за сега тракане няма.:thumbup
В събота чакам монтаж на две нови попълнения. ME AP35VG за кухнята и Daikin FTXM20N за моята спалня. Китаеца в хола, ще видим кой ще го смени на пролет.
На този sz-w много много не му се работи, 2° има да догонва и на минимум крета.:)
Цитат:
milanov
На този sz-w много много не му се работи, 2° има да догонва и на минимум крета.:)
Ми деликатна е машината, какво толкова? [emoji16] Ето ви плюса на големите дебити. Нямате угодия значи. :)
Mimojet
Ще чакам с нетърпение твоето мнение / сравнение между Дайкин / МЕ / МХИ
И Честито за придобивките . За мен Дайкина и МЕ са най- доброто от този клас за спалня
Добър вечер господа.Да се включа и аз.Преди малко се прибрах от работа и две(двете 35RPC) от трите машини пуснати на 25 градуса на втора степен на вентилатор,и двете си бичеха на около 400 вата,като тази която е над главата ми в кухннята си е офф през 10-15 мин.Японката я пуснах и нея. като преди малко я гледам свалила на 320 вата ,при 25 нагласени.
Външна около 9 градуса в момента.:Drinks:
Цитат:
milanov
Това не е минимума на тази машина.
При зададени 25° слиза ли под 210W.
Слиза. Предполагам това зависи от топлозагубите.
Цитат:
milanov
При зададени 25° слиза ли под 210W.
Без проблеми си слиза на 180W, а в някои случаи до около 160W. При това 25-цата. При 20-тицата положението трябва да е същото. Това ми харесва, че си стига минимума, ако се наложи, независимо от заданието. МЕ-то ми си качва минимума с всеки градус нагоре.
При 60ZSX-S е като при ZS. Независимо дали е настроен на 21 или 24гр., винаги си слиза до 180W, стига да има подходящите условия.
Октомври месец мина доста добре, без да се налага да се пуска климатика. Да видим как ще ноември.
Mimojef, и при мен денивелацията е 5-5.5м и 20 zs-w слиза до 180w, а 35 zs-w до 190w, явно просто трябват необходимите условия за да слезне на минимума. Така че не мисля, че е от денивелацията.
mimojef , ако искаш пробвай довечера преди да го пуснеш (ако е спрян през деня) го изключи от захранването (щепсела) и извади батериите на ДУ за 5-10мин. за да го рестартираш напълно. Пускаш го на топло , вента на 3та на 24/25° и трбва да свали на минимум.