Отговор: Избор на климатизатор '2020 година
За 26С зимата на първи етаж ще им трябва маалко по-голям бюджет 1500-600 без монтажа.
Вижте Fuji/tsu 12KGTA, MHI 35ZS-S, Hitachi 35RPD, 35RPE.
Тоя трегер дето сте го избрали за монтажа ше има ли 10тина сантиметра поне от тялото до тавана?
Оглед на място май си иска...
Цитат:
Първоначално публикувано от
ccankov73
За 26С зимата на първи етаж ще им трябва маалко по-голям бюджет 1500-600 без монтажа.
Вижте Fuji/tsu 12KGTA, MHI 35ZS-S, Hitachi 35RPD, 35RPE.
Тоя трегер дето сте го избрали за монтажа ше има ли 10тина сантиметра поне от тялото до тавана?
Оглед на място май си иска...
Оглед със сигурност е силно препоръчителен. За това питах за коректен потребител от Стара Загора с който да се говори за оглед и евентуален монтаж. В моя случай топля 27 кв помещение със MHI 20 ZSX но бе след оглед на място. А като варианти за охлаждане в който ще се вместим в бюджета има ли предложения?
reluded, обърнете внимание на:
Fuji Electric RSG18LFCA
Panasonic CS-Z50VKEW~CU-Z50VKE Etherea
Toshiba RAS-18J2KVSG-E Shorai Edge
Hitachi RAK-50RPD/RAC-50WPD Performance
Препоръчайте ми климатик за стая 14-15 кв.м.
1. Ще се ползва за жилище - къща
2. Ще се използва за отопление и охлаждане
3. 14 кв.м.; 36 куб.м. е стаята; дограмата е ПВЦ - 2,5 кв.м.; тухла; югоизточно изложение; няма изолация; 2 етаж - отдолу има локално парно;
4. Жилището се намира в южна България - Кърджали.
5. желаната темпераатура лято/зима е: 26/22
6. Няма изолация
7. Има лаптоп и телевизор
8. до 1500 лв. с монтаж
9. Външната температура за зимата/лятото, на която ще разчитам да работи климатика за отопление/охлаждане е: -15/+45
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W1 Premium
Fuji Electric RSG09LMCA~ROG09LMCA
Daikin FTXC25B~RXC25B Sensira
Gree GWH09AEC-K6DNA1A G-Tech
reluded, не мисля, че са нужни две машини за Вашето помещение.
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте,
моля да ми препоръчате тих и комфортен климатик за ползване при следните условия:
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
охлаждане и отопление(основно)
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
около 21 кв.м. / 54 куб.м
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
дървена, двойни крила с единично стъкло, отлично състояние
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe;
около 3.5 кв.м.
· изложение нa пoмeщeниeтo;
югоизточно
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
3-ти етаж от кооперация, старо строителство от 1980г., сградата е с външна мазилка без изолация
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
хол
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
Южна България, мястото е равнинно, зимата има често мъгла
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
26/22
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
няма изолация
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
стандартните за хол
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
2000лв. без монтаж
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
-20/+45
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=34678&stc=1
С позиция 1 и 2 съм отбелязал възможните места за монтаж на вътрешното тяло.
Лично аз бих искал да е позиция 2, но понеже секцията е дълбока 60 см. може да се окаже неудачен вариант.
Благодаря.
softmaster, при позиция две, имате разстояние от секцията до стената ~ 2m, което позволява монтаж. Но при такова разположение, има вероятност (макар и малка) да усещате въздушната струя в режим охлаждане. При подобен монтаж, ефекта към коридора ще е по голям, ако търсите и подобна опция. При позиция едно, това което описах, няма да се наблюдава като ефект. Може да обърнете внимание на следните модели:
Toshiba RAS-B13J2KVSG-E Shorai Edge
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W~SRC35ZS-W1 Premium
Hitachi RAK-35RPD/RAC-35WPD Performance
Panasonic CS-Z35VKEW~CU-Z35VKE Etherea
Цитат:
Aleksandars
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W1 Premium
Fuji Electric RSG09LMCA~ROG09LMCA
Daikin FTXC25B~RXC25B Sensira
Gree GWH09AEC-K6DNA1A G-Tech
Извинявай, но съм объркал квадратурата на помещението не е било 14 кв.м., а е 16 кв.м. Какво ще кажеш за
- Mitsubishi Heavy SRK25ZS-W/SRC25ZS-W1 PREMIUM, 9000 BTU, Клас A+++
- Daikin FTXC25B/RXC25B SENSIRA 2019, 9000 BTU, Клас A++
- Gree Amber Nordic GWH09YD/ S6DBA2A WiFi, 9 000 BTU, Клас А+++ - този е 9 000 BTU, но е със страхотни характеристики, а и цената е към 1700 лв. с монта
Може да препоръчаш и други разбира се!
Моделите които съм предложил, са напълно достатъчни и за 16 кв.м. А колкото до амбъра - изобщо не е подходящ за подобно помещение.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Цитат:
Aleksandars
softmaster, ...
Може да обърнете внимание на следните модели:
Toshiba RAS-B13J2KVSG-E Shorai Edge
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W~SRC35ZS-W1 Premium
Hitachi RAK-35RPD/RAC-35WPD Performance
Panasonic CS-Z35VKEW~CU-Z35VKE Etherea
Точно Хитачито бях загледал, че е много добра оферта като цена/качество.
И май ще е той.
Благодаря!
Здравейте, моля за вашето компетентно мнение трябва да избера между RAS-B13J2KVG-E SEIYA и SRK35ZSP-W STANDARD, като цената с монтажа ми е еднаква
Това което на пръв поглед виждам е :
4,5 кг. повече материал във външното тяло на Мицубишито /да ли е в топлообменника е въпроса/, но пък 2 кг. повече има във вътрешното тяло на Тошибата.
Компресора на Мицубишито power input 750W , а на Тошибата 712W, но СОР на Тошо е 3,91 срещу 3,87 на Мишо
Зареден фреон Мишо 0,68 kg, Тошо 0.46 kg / не че за 4 м. тръбен път ме бърка ,но така за статистиката /
Мишо е с по-нисък минимум на отопление 1 kW срещу 1,1 на Тошо
Шума на вътрешните на отопление в Low режим, по книжка Мишо бие с 1 dB /за шума ми е все тая, женами така или иначе е по-шумна/
Не съм на ясно, кой от двата е с по-логичен дефрост.
Друго важно Мишо е с Capillary tubes + Electronic expansion valve, Тошо не знам.
Тошо е ЕТРВ.
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk