Моля за помощ свързани с различни модели климатици мулти-сплит Midea
Здравейте,
Имам нужда от помощта.
Минала седмица една фирма направи монтаж на мулти-сплит климатик (за 2 стаи 19м2 + 15м2) но има разлика между номери на модели на оферта от тези монтирани.
Майсторът твърди че е еквивалентно но нещо според мен не е така. Oсвен това инстарино въшно тяло въпреки че ново не работи и те демонтираха платка, за да я изпрати на сервис :()
Оферта въшно тяло : MIDEA M20-18FN8-Q R32
>> инсталирано >>> MIDEA M20C-14HRDN1-Q
Оферта вътрешни : MIDEA M9-NXDO-I
>> инсталирано >>> MIDEA MS11DI-09HRDN1-
Моля, ако някой може да ми помогне (да имам аргументи)
Благодария !
Отговор: Моля за помощ свързани с различни модели климатици мулти-сплит Midea
Тия са те взели за шамандура.
Цитат:
Първоначално публикувано от
the inquirer
Тия са те взели за шамандура.
ЗАЩО ???
Като за начало, да се монтира машина различна от тази в офертата е достатъчна предпоставка да развалиш договора и да пожелаеш пълно възстановяване на сумата която си заплатил.
- - - - - - - - - -
Второ това външно тяло което са ти монтирали е 4.4 киловата отоплителна мощност, а това по оферта е 5.6 киловата.
- - - - - - - - - -
Освен това, ако се поразровиш в интернет ще видиш, че модела който си описал за вътрешното и външното тяло е спрян от производство и по описание в руските сайтове е на R410A. Като цяло, ако желаеш да се охлаждаш с този мултисплит ще си ОК.
Сложили са стари машини , възможно е да са мостри, макар и нови. Има всякакви хора, по широкия свят.
Много благодаря. Още не съм плати тъй външно тяло не работи, но какво да правя? Какъв е проблема с R410A ?? и има ли проблем с тези стари машини???
Ти си знаеш, парите са си твой. Проблем в R410A няма.
Казваш, че външното тяло не работи, а после задаваш въпрос дали има проблем с тези стари машини.
Цитат:
the inquirer
Ти си знаеш, парите са си твой. Проблем в R410A няма.
Казваш, че външното тяло не работи, а после задаваш въпрос дали има проблем с тези стари машини.
Да ясно ми е, (и благодаря за помоща) но само търсия най-много аргументи тъй като (както се разбира) нищо не разбирам от климатици и сигурно майстора ще се опита да ми убеди че е еквивалентна машина, че в момента няма нищо друго на склад, че R410A е още по добре или друго...
Чакаме развитие по казуса.
[QUOTE = ivan74; 977300] Ставят старые машины, не исключено, что это образцы, хоть и новые. В мире есть самые разные люди. [/ QUOTE]
Блин .что и такое бывает!?
Търговец, който иска да измами купувача
превод на руски: Трейдер, который хочет обмануть покупателя.
В този сайт не се ли пише на Български ?!! Няма ли модератори ?
Ще разбирам понеделник... надявам се да се оправя с майстор но няма да е лесно защото кактото се мисля той твърди ще няма проблем, ще 4.4 киловата отоплителна е достатъчно, че не е стара машина, че цената е също и че сега няма нищо друго еквивалент по складове!
Цитат:
gerhar
В този сайт не се ли пише на Български ?!! Няма ли модератори ?
:offtopic:Имаш проблем с писането на руски от руснак, а нямаш ли проблем с неграмотното писане на уж български? Справка-прочети постовете на създателя на темата. Аз поне по-трудно разбирам този "български" от поста на руски.
Цитат:
SPSt
:offtopic:Имаш проблем с писането на руски от руснак, а нямаш ли проблем с неграмотното писане на уж български? Справка-прочети постовете на създателя на темата. Аз поне по-трудно разбирам този "български" от поста на руски.
А твоя проблем какъв е ? По правилата на форума в него се пише на български . Ако за някой руския не е чужд език си е негов проблем . И какво точно не разбра от неграмотния ми български . Не държа да получа отговор , няма смисъл.