Отговор: Избор на климатизатор '2021 година
polihronbg1, за тоя бюджет Crystal 12S-2A. Имам 9ка в офиса 18м2, панелка с вътрешна изолация картон и вата. Поддържам 24-25 градуса от 7:00 до 18:30 и ми харчи между 2 и 4квч. Ако не се спи при климатика ще ти свърши работа, като минуси - шумна клапа, при всяко стартиране цъка реле.
Разходът ми за Декември 2020:
https://i.postimg.cc/PC21J9Cx/Screen...-e-We-Link.jpg
В Емаг има останали от някъде Gree Change
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
За този бюджет, каквато и нова машина да вземете, все тая...Риск печели, риск губи - дървена изработка, плачевни параметри и висока консумация на електроенергия....примери...
Gree GWH12ACC-K6DNA1D (LCLH) Fairy
Midea MB-12N8D6-I Mission II
Chigo CS35V3G-1C169AYA4
и разни други производни на заводите на midea и aux, подвизаващи се на пазара.....
Hitachi RAK-35REF/RAC-35WEF Dodai 2 не е ли по-добър вариант? Струва 1170лв. и може да се намери тук-там с безплатен монтаж, щом се гони ниска цена.
Цитат:
achovd
Hitachi RAK-35REF/RAC-35WEF Dodai 2 не е ли по-добър вариант?
По-добър вариант е ама:
Хитачи тука не обичат, щото преди време, когато е имало зима са вкарали Хитачита-Китучета за южните страни и те са сплели в нашите условия.
Сега зима нема. На много малко места температурите падат под -10 градуса. Всяка цепеница вече става и за отопление.
Само в раздела на Хитачи никой не плачи :-memnon
Малко офтопик, но това че зима нема, не е константа. Само въпрос на време е зимата да се завърне триумфално, дори и за седмица. Аз затова гледах да се подсигуря до - 20 и много хора ми викат "ама то нема такива студове". Само че аз тия климатици ги взимам за да ме топлят поне 10г.напред.Така че на мястото на polihronbg1 бих избрал Хитачито, макар и да е леко изнасилване на бюджета. След време ще е доволен, че е направил по-добрия избор.
Здравейте, да помогнете за избор на киматик. Спрял съм се на тези 2, но ако има нещо в този диапазон също може. :
---Инверторен климатик Crystal 12S-2A, високостенен
----Климатик FUJI ELECTRIC RSG-12KPCA/ROG-12KPCA
1. Зa какъв вид пoмeщeниe щe ce пoлзвa климатизатора:
· жилищнo;
2. Зa oxлaждaнe, зa oтoплeниe или и зa двeтe (цялo ceзoннo пoлзвaнe - охлаждане и oтoплeниe) щe ce ползва климатизатора?
и двeтe
3. Каква е:
· квадратурата и кубатурата на помещението; 22 ĸв., но ще е отворена стаята към коридор и спалня
· вид на дограмата и стъклопакета (дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид); пвц, двoeн cтъĸлoпaĸeт
· квадратура на прозорците; пpиблизитeлнo 5ĸв
· излoжeниe на помещението; изток
· eтaж на помещението в сградата, особености (мансардно, мезонет, има портал и в коя част е или други особености) - 3 eтaж
· какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н; - всекидневна с кухненски кът
· в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение? -aпapтaмeнт
4. В коя чacт нa Бългapия (нaceлeнo мяcтo) e пoмeщeниeтo (cгpaдaтa)? Бypгac
5. Kаква е желаната температура за поддържане лято/зима? зимa - 24 / лятo - 21
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и какъв е вида и дебелината на изолацията? Cтaятa e вътpeшнa, блoĸa имa цялocтнa изoлaция, ново строителство.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатизатора и какви
8. Какъв e бюджeтa зa пoĸyпĸa нa климатизаторa (вĸлючвa ли мoнтaж)? Бюджета ми е до 1100 с монтажа
9. До каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатизатора за отопление/охлаждане? Около - 15 до - 20, в Бургас рядко има по-ниска температура.
1 Прикачен файл(ове)
Този климатик, Кристал, да не е някоя „японка“ под прикритие, на „ хартия “ има много добри показатели,
остава и да са верни, направо „отвява “ марковите клими:thumbsup:
На охлаждане минималната консумация на 9-ката е 150 вата, а 20ZSX-W, уж двойнороторен, а пък не може да падне под 160 вата, срамота за MHI.:)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=35712&stc=1
И кое отвява - 9ка с максимал 4kW и 12ска с максимал 5kW...
Ако въобще са верни :).
Ами „отвява “ със следното:
9-ката е с минимална изходяща мощност на отопление 400 вата и минимална консумация 180 вата, а двойнороторния 20ZSX-W е с мин. топлоотдаване 800 вата:thumbsup:
Децибелите на 2-ра степен са 21, а на KGTA/B втората степен е над 30 дб.
С уговорката, ако са верни изобщо.........:):(:thumbup
Я, не съм видял СОРа - 3.76 за 9 и 12 - :033:.
Ала конвеционалната ми 10 годишна Мидея - вече "отвяха" японките:)).
тези данни са изсмукани от пръстите ,тия 150 вата минимум особено ..
Цитат:
Alexi
тези данни са изсмукани от пръстите ,тия 150 вата минимум особено ..
За машина с капилярка, са смукали доста.
Минимумът измерен с ватметър е 700W в момента :) топли на змей, COP е добър (или не по-лош от на другите ми климатици).
На охлаждане около 400W.
ти вярно го имаш :) 700 вата = он офф завинаги
То японското хитачи с 50W обявен минимум изключва на 450W та кво ми дреме на кристала. Важното е, че топли, не пука и прави по 2 до 4kwh на денонощие при 11:30 часа на денонощие работа. За 820лв бива.