Отговор: Избор на климатизатор '2021 година
Цитат:
Първоначално публикувано от
cocomaz
Пеивет! Моля за съвет за избор на климатик.
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa: жилищно
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? целогодишно, предимно за отопление
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo; 33 м2, 83м3
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид); източен прозорец ПВЦ, дограма към тераса дървена стара/ще се подмени до зимата/
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe; изток 2,5м2, юг към тераса 8м2
· изложение нa пoмeщeниeтo; основно юг и малко изток
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? 13-ти непоследен етаж
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н; всекидневна
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? Бургас
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? лято 25-26/ зима 22-23
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? няма
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? телевизор
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)? 2000 +/-
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? постоянно
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37045&stc=1
FUJITSU GENERAL ASHG 14LMC
Mitsubishi Heavy industries SRK / SRC 45 ZSP-W
Fuji RSG14KMCC
Mitsubishi Heavy industries DXK15Z6-W
Някой от тези ще свърши ли работа? Моля предложете нещо по-уместно.
cocomaz, според мен Hitachi RAK-35RXЕ/RAC-35WXЕ Akebono ще свърши работа, влезни и прочети темата в раздела на Хитачи, там съм му написал плюсовете и минусите.
Цитат:
achovd
cocomaz, според мен Hitachi RAK-35RXЕ/RAC-35WXЕ Akebono ще свърши работа, влезни и прочети темата в раздела на Хитачи, там съм му написал плюсовете и минусите.
По спецификации не покрива изискаванията за квадрати/кубици.
И на каква база даден сайт казва коя машина за колко квадрата е или колко кубика е?! Защо продължавате да вярвате на места където пише че дадена машина е за еди колко си квадрата?
Привет! На никаква. Затова се интересувам и питам вас. Не ме разбирайте погрешно. Четох темата за модела. Искам да избера най-подходящото решение и съм благодарен на всички отзовали се.
Panasonic CS-Z35XKEW~CU-Z35XKE Etherea
Toshiba RAS-B13J2KVSG-E Edge
Fuji Electric RSG12KGTB~ROG12KGCA
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W~SRC35ZS-W2 Premium
Gree GWH12AKC-K6DNA1A Soyal
Цитат:
Aleksandars
Panasonic CS-Z35XKEW~CU-Z35XKE Etherea
Toshiba RAS-B13J2KVSG-E Edge
Fuji Electric RSG12KGTB~ROG12KGCA
Mitsubishi Heavy Industries SRK35ZS-W~SRC35ZS-W2 Premium
Gree GWH12AKC-K6DNA1A Soyal
Това към мен ли е насочено?
Цитат:
cocomaz
Това към мен ли е насочено?
Да, за Вас са тези предложения.
Искам да си взема висок клас климатик (2500-2600 лева някъде), който и да пречиства въздуха в стаята. Стаята не е голяма - 25 квадрата, никаква изолация няма, две външни стени има.Дограмата не е сменяна никога, дървена със врата към тераса от най - старите е, духа яко от нея и съм на 9 последен етаж панелка блок и за топло, и за студено ще се ползва, ама по-малко за топло. Компа ми е във тая стая,която е северна.
Та искам да си взема едно климатиче 13-ка, та се чудя какво да е:
Daikin FTXM35R/RXM35R Perfera
Toshiba RAS-13PKVPG-E/RAS-13PAVPG-E, Daiseikai 9 намерих го доста евтино
Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE
Fujitsu LT
Panasonic
Може и нещо друго не знам. Чудя се. Искам да е качествено, да изкара много години и горе-долу да е хубав въздуха във стаята. Можете ли да ми предложите нещо добро?
Капарирах Дайсекая, ама май ще им звъня да го променям. :BigGrin Не бях прочел тука във форума какви неща пише за него и сега се двоумя яко.
https://www.youtube.com/watch?v=k2KeoZTyxHE
<a href="https://youtu.be/oI-R3DcAXL4" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=oI-R3DcAXL4
Климатика не прави въздуха "хубав".
- - - - - - - - - -
Но пък ще ти е по-евтино отоплението, ще проветряваш по-често....и така ще стане по-хубав въздуха.
Добре тия йонизатори,филтри някви,плазми за какво са? Те не намаляват ли прах, полене и някои микроорганизми? Това не подобрява ли един вид въздуха нали така или не?
Изпратено от моят EVA-L09 с помощта на Tapatalk
Читав пречиствател отива на хилядарка.
Цитат:
milanov
Читав пречиствател отива на хилядарка.
И нагоре и иска на определено време смяна на филтрите. А последните не са евтини, ама въобще.
Цитат:
Gospod
искам да си взема висок клас климатик(2500-2600 лева някаде) които и да пречиства въздуха в стаята тя стаята нее голяма 25квадрата никаква изолация няма две външни стени има във стаята дограмата нее сменяна никога дървена със врата към тераса от наи старите е дограмата духа яко от нея и съм на 9 последен етаж панелка блок и за топло и за студено ще се ползва ама по малко за топло компа ми е във тая стая северна е стаята
та искам да си взема едно климатиче 13иска та се чудя какво да е
Daikin FTXM35R/RXM35R Perfera
Toshiba RAS-13PKVPG-E/RAS-13PAVPG-E, Daiseikai 9 намерих го доста евтино
Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE
Fujitsu LT
Panasonic
може и нещо друго незнам чудя се искам да е качествено да изкара много години и горе долу да хубав въздуга във стаята можете ли да ми предложите нещо добро
капарирах даисекая ама маи ще им званя да го променям :BigGrin не бях прочел тука във форума какви неща пише за него и сега се двоумя яко
https://www.youtube.com/watch?v=k2KeoZTyxHE
<a onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'Outgoing', 'youtu.be', '/oI-R3DcAXL4']);" href="https://youtu.be/oI-R3DcAXL4" target="_blank" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=oI-R3DcAXL4
Добре сега кажете какво да правя? Да взимам ли Дайсекая 9 или да го сменям за друго? Искам да е нещо качествено и по-скъпо да е няма проблем за мен качеството е най-важно.
Здравейте, предстои ми покупка на климатик за стая 25 квадрата, 2,50м височина. Ще се ползва и за отопление, и за охлаждане.
Решил съм да купя нещо по-ефективно и се двоумя между:
Gree Soyal GWH12AKC-K6DNA1A и
Carrier Platinum 42QHP12E8S/ 38QHP12E8S
Какво ви е мнението?