И какъв е проблемът в крайна сметка?
Конвеционалка в малко помещение, как точно трябва да работи?
Дори инвертор като го забиеш в малко помещение работи по същия начин, само дето не харчи толкова.
Преглед за печат
И какъв е проблемът в крайна сметка?
Конвеционалка в малко помещение, как точно трябва да работи?
Дори инвертор като го забиеш в малко помещение работи по същия начин, само дето не харчи толкова.
Задал си му 21 гр. и се чудиш, що не тръгва на 23,7, а?! Я премери температурата на нивото на климатика/въздушния датчик. На бас, че ще е още по-висока. Я да вземеш да прочетеш малко как работят климатиците! И това за тези +4 градуса най-вероятно се отнася само за първия цикъл след пускане. Пък ти стой и го чакай да тръгне. Ще тръгне, когато горе стане 21, колкото си задал.
Разбирам че е така, и не се оплаквам от това му поведение, така е измислен, така е пройзведен, така прави.
Проблема е че големия хостерезис между пуск и стоп се усеща дискомфортно, може би в друго помещение няма да се усеща толкова.
Имам следващ въпрос, породен от интерес.
Аз този климатик не съм го виждал да прави дефрост. На вътрешното тяло има индикация за дефрост, в сервизното пише "когато машината установи наличие на лед по външното тяло ще направи дефрост, като първия дефрост ще е 10 минути, времето на следващите ще се регулира според необходимостта от 3 до 12 минути".
Как машината установява наличието на лед по външното тяло, при положение че вън няма никакви датчици, има само вътре, за помещението и на топлообменника? Логиката ми е интересна, ако на някой му е ясно?
Изпратено от моят H4113 с помощта на Tapatalk
Сигурен ли си, че няма датчик отвън? Някои имат.
Ами май няма.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...46e1cd0cbb.jpg
Установява че има скреж по двата вътрешни датчика ,на питата и въздушния .Когато не може да нагрее достатъчно питата пуска дефрост ...универсалните платки за конвеционални килими с а така ,както и много Модели.Между другото не е лош този начин на дефрост,получава се при нужда само .При мидеа съм засичал ,пуска дефрост при под 18гр разлика засмукан издухан въздух !
Това значи ли че са речем ако няма фреон и не успява да загрее топлообменника ще направи дефрост?
да значи ,след определено заложено време ще направи дефрост.Пробвай да му свалиш въздушния вътрешен датчик по ниско за да не чака толкова ....понякога помага става по конфортно