Отговор: Избор на климатизатор '2024 година
Цитат:
Първоначално публикувано от
RobbinHood
Ще се ползва предимно за охлаждане, стаята е 17 квадрата.
Mitsubishi Heavy Industries SRK20ZS-W~SRC20ZS-W2 Premium
Midea CB1-09HRFN8 (B) Breezeless E
Daikin ATXF20E~ARXF20E Siesta Bluevolution
Toshiba RAS-B10E2KVG-E Yukai
7-цата на MHI няма ли да е малка?
Цитат:
bobivg
Много ми е интересно тия виртуози на перфоратора от къде знаят колко е надежден нов обновен модел, който се предлага от няколко месеца на пазара и не е презимувал още.
Аз работя при един от вносителите на Дайкин и до сега нямамe нито една сервизна заявка от дистрибутор за FTXM-A. Въпреки, че имам информация върху много по-голям брой от така наречените "майстори" ми се вижда несериозно поради горните две причини да правя изказване за надеждността.
Що не им зададохте въпроса колко перфери са монтирали стари/нови и колко са били с проблеми.
абе стария модел имаше проблем с платката ,и тоя преди него и той .. да го крием няма смисъл ,явно информацията на "майстора" не включва най новия модел ,и дано той вече да е излекуван но е рано да се каже ..
Цитат:
Alexi
абе стария модел имаше проблем с платката ,и тоя преди него и той .. да го крием няма смисъл ,явно информацията на "майстора" не включва най новия модел ,и дано той вече да е излекуван но е рано да се каже ..
Двама човека писаха във форума на фона на всички останали и ти се опитваш да внушаваш бедствие. Мислиш ли, че има марка или модел които нямат дефектирали, дай да го видим. Какво печелиш като се опитваш да правиш внушение, че новия модел трябвало да се лекува?
Здравейте.
Предстои ми смяна на 2 климатика, за 2 спални по 13-14кв. В момента съм с 2 тошиби, които бяха рециклирани и излязоха проблемни и сега се колебая с какви да ги сменя.
Спрял съм се на нови, като искам да имат нощен режим и да са по-тихи, според това, което четох на повечето места се спрях на Mitsubishi.
1. MITSUBISHI SRK / SRC 25 ZS-W
2. MITSUBISHI SRK 35ZS-W /SRC 35ZS-W
Единствената разлика в стаите е, че едната ще топли и малък коридор 3-4кв. Не знам на кои да се спра, дали има смисъл от 12ка или 9ка е по-добрия избор, разликата в парите е малка, за това се надявам вие да ме насочите, тъй като съм тотално некомпетентен. Добавям, че е къща и цялата е с изолация вътрешна, външа и с пвц.
Благодаря предварително.
Поздрави.
За 14кв. SRK/SRC 20 SZ-W е достатъчен . Колегите може да предложат и други машини за спалня . Аз лично се разделих с едно такова MHI 7-ка ,което беше в спалня .
Аз сложих 35-ца в хола от модела. Работи добре, нямам оплаквания, харчи супер малко, тих е, обаче клапата - ей, побърква ме тоя шум. По-малоумно нещо в кликатик не бях виждал. Дори само това ми е достатъчно да не го сложа в спалнята напролет. Ще избирам между Electric AY или някой Дайкин.
П.С. На жена ми грам не й прави впечатление, но аз съм чувствителен на тема шум. Имайте го предвид, ако сте от тези хора.
Цитат:
gurcayy
Аз сложих 35-ца в хола от модела. Работи добре, нямам оплаквания, харчи супер малко, тих е, обаче клапата - ей, побърква ме тоя шум. По-малоумно нещо в кликатик не бях виждал. Дори само това ми е достатъчно да не го сложа в спалнята напролет. Ще избирам между Electric AY или някой Дайкин.
П.С. На жена ми грам не й прави впечатление, но аз съм чувствителен на тема шум. Имайте го предвид, ако сте от тези хора.
На МЕ AY също мести клапите при он/офф, ако това те дразни.
Цитат:
bobivg
Двама човека писаха във форума на фона на всички останали и ти се опитваш да внушаваш бедствие. Мислиш ли, че има марка или модел които нямат дефектирали, дай да го видим. Какво печелиш като се опитваш да правиш внушение, че новия модел трябвало да се лекува?
напротив ,казах че новия модел явно майстора не го включва в тази статистика .. а информацията ми защо мислиш че е от форума ? информацията ми е от няколко фирми включително една на приятел който няма никакъв интерес да си измисля .. ето още инфо от него - похвали ми тошиба Едж ,макар че тук доста хора я плюят и имаше много оплаквания - той няма нито една рекламация или повикване
Цитат:
Alexi
похвали ми тошиба Едж ,макар че тук доста хора я плюят и имаше много оплаквания - той няма нито една рекламация или повикване
Случил е на клиенти. :p
Щом са ти толкова близки дай статистика колко перфери са монтирали и колко са се счупили.
:offtopic: Щом вече Перферата се принизи и приравни до нивото на Еджа - ЗАКРИВАЙ и да си говориме за Газови котли, Пелетни камини и Котли на биомаса (брей как са го озаглавили модернистите).
Все си мисля, че Еджа е читава машина. Просто Дайкина е по-читав, според мен.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
gurcayy
Четох тук в друга тема, колегата @rosswen е дал решение на проблема как да бъде спряно това. Нека той да отговори дали се оправя. Ще приложа снимка под поста.
Ако това е единствения не проблем, остава само да се реши дали 7ца или 9ка.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42163&stc=1