Резултати от 1 до 15 от общо 15
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By bobivg

Влагоуловител

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Влагоуловител

Доколкото знам климатиците имат режим влагоуловител - вярно ли е и за всички модели ли се отнася? Нашият има 4 режима и единият е с малко неясен символ. Би трябвало това да означава, но можеше по-логичен знак да сложат примерно капка. Когато е на нормално охлаждане не намаля ли влагата пак и каква е разликата с чистия влагоуловител? Компресорът би трябвало да работи и в двата случая, защото той върши работата.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Отговор: Влагоуловител

При режим "изсушаване" вътрешният вентилатор върти на минимална степен за да кондензира по питата максимално
    При охлаждане пак кондензира и маха влага, но може би в малко по-малка степен
    Като икона за изсушаване може да се ползва нещо съдържащо Капка

4. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

При чистия влагоуловител гарантирано намаляваш относителната влажност задаваш си колко % искаш и работи до постигана на точно тази стойност. По-време на работа му загрява леко въздуха в помещението.
    При климатика относителната влажност (%) може и да се намали може и да се увеличи зависи от каква база тръгваш. Грубо казано ако влажността е над 70% ще я намалиш някъде на 50-60%, ако обаче тръгнеш от 35-40% ще я увеличиш пак до към 50-60% няма нищо гарантирано.
    Примерно:

5. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    При чистия влагоуловител гарантирано намаляваш относителната влажност задаваш си колко % искаш и работи до постигана на точно тази стойност. По-време на работа му загрява леко въздуха в помещението.
    При климатика относителната влажност (%) може и да се намали може и да се увеличи зависи от каква база тръгваш. Грубо казано ако влажността е над 70% ще я намалиш някъде на 50-60%, ако обаче тръгнеш от 35-40% ще я увеличиш пак до към 50-60% няма нищо гарантирано.
    Не знам дали сме се разбрали правилно, но говоря само за климатик в режим влагоуловител, а не отделен уред влагоуловител.

6. Member
    Тук е от
    Feb 2023

разбра те и ти отговори много точно - прочети още веднъж

а климатика няма режим влагоуловител , има режим изсушаване

7. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    а климатика няма режим влагоуловител , има режим изсушаване
    Което е същото казано с друга дума. Влагата я ловиш, не защото ти трябва вода, а за да стане по-сух въздухът.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2010

И аз не разбрах, как климатика ще повиши влажността в стаята в режим изсушаване

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

Всеки климатик изсушава въздуха когато работи на охлаждане. И почти всички имат режим на изсушаване на въздуха - охлажда на много ниска скорост на вентилатора.
    Но Тази функция действа само на охлаждане , респективно лятото.

Има си и устройства влагоуловители - химически за след ремонт и компресорни , много по евтини са -300-400лв и са направени да подържат влага.
    Принудих се да купя такова за да сваля влагата зимата (не можеш да имаш изолация и проветряване) - не е ефективно, харчи много ток 400в сравнено с климатик, но топли добре.
    Ужаззззз имам и филтър на Хиоми за въздуха - че в София зимата е адд. Остава ми уред за поглъщане на СО2 и нещо да генерира О2 и ставам космонавт.

Влагоабсорбатор, Видях го при един познат който си направил мазето -изба механа и държи постоянно включен
    Това е моя , за нормален зимен ден , къпане , пране , готвене събира събира 1,5л в резервоара

11. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

И аз имах влагоуловител. Пусках го веднъж, сума време бръмча. Стоя в кашона 1-2г и го продадох. Сега има нужда от намаляне на влажността, но не знам щеше ли да е удобно с такъв - заема място, бръмчи и малко притеснително изглежда да го оставиш цял ден включен докато няма никой. А щом и висок разход на ток прави... Химическите са умряла работа. Държах един такъв в стаята, взе да се пълни отдолу с вода, но в един момент имаше риск от протичане и го махнах. Може да става за гардероб или нещо тясно, но за цяла стая май не е вариант.

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Имам Стар лайт с компресор.Седи в коридора и от няколко години не е изключван заради манията на жената че е влажно, а то не е.Харчи около 150-200 вата когато работи.Имам и един на Пелтие, но е умряла работа за стая.За гардероб иди дойди.Минах и през тия с таблетките, но там станаха нагли с цените.Тази таблетка е нищо друго освен калциев хлорид

13. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от tolostoi Виж публикацията
    И аз не разбрах, как климатика ще повиши влажността в стаята в режим изсушаване
    Няма проблеми на всеки може да се случи. Като гледам не си единствения.
    Вземи една бутилка от 10литра или друг съд който може да го затвориш плътно. Сложи устройството дето мери влага и го сложи в хладилника. Като почне да се охлажда бутилката кажи какво се случва с влажността.
    След това като намеря време ще се опитам разбираемо да обясня процесите в диаграмата на молиер.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2023

зимата влагата е около 70% , като се включи климатика на топло спада на 50%

лятото влагата е около 35% , като се включи климатика да охлажда се вдигна на 50%

това са ми наблюденията от моя етаж и уредите ми за мерене на температура и влажност

а иначе имам влагоабсорбатор за една доста влажна стая на първия етаж(над мазето) - пролет и есен работи по цял ден - харчи 100на вата на час и събира по 5-6 литра вода на ден

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

Цитат Първоначално публикувано от Poco Виж публикацията
    зимата влагата е около 70% , като се включи климатика на топло спада на 50%

лятото влагата е около 35% , като се включи климатика да охлажда се вдигна на 50%

н
    Не оспорвам наблюденията , но от физична гледна точка, няма как.
    Явно другаде е причината

За да имаш конденз и да се извлече влагата, трябва повърхността да спадне под точка на оросяване
    Или температурата на вътрешното тяло е по ниска ...ето ти графика

Влажността на въздуха е много относителна спрямо лични усещания. Лично аз харесвам сух въздух
    Влажност под То сух, над То влажен .
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Ще опитам да обясня процесите с другата физика, дано се е получило разбираемо.

линк към видеото https://dox.abv.bg/download?id=f5dd63bc58# - Линк за сваляне
    линк към документа https://dox.abv.bg/download?id=5d149ed531# - Линк за сваляне
    ccankov73 одобрява това.

18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Съмнявям се боби .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Почистване на НАЙ-ТИХИЯ влагоуловител
    От DDM87 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 1
    Последно: 10-07-22, 09:06
  2. Проблем с хладилен влагоуловител
    От morpheous87 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 19-01-20, 23:46
  3. Продавам изсушител(влагоуловител)
    От Vanquished във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 28-06-12, 20:34
  4. Питане за влагоуловител.
    От vandall във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 18-10-11, 14:09
  5. Влагоуловител Аляска AD2000
    От hunterA във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 08-01-11, 00:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе