Резултати от 1 до 12 от общо 12
Like Tree4Одобрявам
  • 2 Post By bobivg
  • 2 Post By bobivg

Alpin Nordic започна да не охлажда добре

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Alpin Nordic започна да не охлажда добре

Здравейте, по препоръка тук във форума закупих Alpin Nordic 12-ка (35KTN модела). За съжаление хубавата му работа спря след седмица-две от монтажа. Накратко за историята, монтирана го и 1 седмица го ползвах за охлаждане и се справяше чудесно, държахме го на 24-26 градуса на автоматичен режим, а дори понякога на най-слабата степен на вентилатора, дори сме го изключвали понеже жената мрънка, че й е студено. Започнахме да го държим на 21-23 градуса, че вече да е комфортно и след третата седмица (снощи) дори на 19 градуса и турбо режим и отново едва беше комфортно в стаята (може би 24-25 градуса). Струята вече не е смразяваща, а леко хладка. Днес дори вечерта като вътрешното тяло прокапа, отворих капака и горната пита цялата беше заскрежена/заледена. До колкото четох най-вероятно фреона е изтекъл и техниците не са си свършили нещо работата както трябва. От фирмата ми казаха, че могат да дойдат чак другата седмица (точно в най-големите жеги) и сега седя и се чудя мога ли да ползвам климатика или не ? Макар и не напълно функциониращ, поне поддържа някакви 25-26 градуса в стаята.
    Този пост е редактиран от kyoshinn1; 12-07-24 в 22:52.

2.  

3. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Отговор: Alpin Nordic започна да не охлажда добре

Докато не спре напълно можеш. Разгледай гайките до външното тяло за омазняване. Другите са по трудно достъпни.

4. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Няма омазняване или поне аз не намирам. Пипах с пръста да усетя, но не. Сега сутринта питата си е суха (яътрешната), климатика си работи,но имам чувството, че вече е по-скоро като вентилатор. Май само ток харчи

5. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Звучи ми като недостатъчен хладилен агент.
    Важното е да се намери откъде изпуска и да се отстрани теча.
    Малко ме съмнява някой да си направи труда да го надуе с азот преди да изтегли влагата, но би било добре.
    Не знам какво се случва с маслото в този случай и дали трябва да се сипва. Сервизните инженери по климатична техника може да дадат идея.

6. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

И аз така предположих. Не знам колко често срещано е, при положение, че климатика буквално е нов. Честно казано съм малко разочарован от фирмата, която използвах. Не знам каква е стандартната процедура при това, но определено ще настъпвам този път да си свършат работата както трябва. Ще видя какво ще стане, но и някаква компенсация ще искам, предполагам безплатна профилактика следващата година. Просто е т*по в най-големите жеги (буквално тази седмица го дават най-топло, до 40-42 градуса), аз да седя без климатик заради некъдарността на някого.

7. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Ей това за компенсацията им го кажи и ще стоиш един месец без климатик. Ако пък не беше гаранционен щяха да ти кажат сигурно септември. Нали не бъркаш нещата с бърза помощ. От коя фирма си го взел?
    Gena_bs и HRS9 харесват това.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Два месеца - сега е харманът им, с предимство са хотелите, а другият е месецът на отпуските!

Спирай климатика и го изключвай от захранването!
    Не го мъчи и не пипай нищо! И без това няма какво да направиш сам. Освен да влошиш положението.
    Задължителна проверка на високо налягане с азот.
    Най-вероятно, ако пропускът не е от съединителите на тръбите, ще вземат външното тяло в сервиза.
    Така, че те съветвам да си вземеш вентилатор някакъв.
    Грешки на дисплей и/ или в приложението има ли някакви?
    Късмет!

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Ако проблема беше в мен да си мълча или да кажеш, че от годините нещо, ама нов климатик освен човешка грешка - за която са виновни те, то аз няма да търпя. 1 месец без климатик, ама през крив макарон. Оборотен, ако искат да дават, в момента направо съм луднал и офиса ще им запаля. Бърза, не бърза помощ, платих ли една торба с пари за монтаж ? Платих, съответно очаквам да си свършат работата, както трябва.

- - - - - - - - - -

Няма грешки, климатика си работи постоянно и както трябва, както в началото. С единствената разлика, че вече не духа смразяващо студено, а едва-едва и вечерно време като паднат температурите навън, примерно 28-30 градуса, то едната вътрешна пита се заскрежава.

11. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Кажи бе отворко коя е фирмата и ако имам контакти ще ти съдействам за 2 пъти по един месец. Да те видим колко си велик.
    Има хора с климатици за 3-4 бона и не се дъждът като теб. Май си объркал форума, БГ-мама се казва този в който си мислиш че пишеш.
    Грешки от напрежението и бързането през лятото стават, защото всички идиоти се сещат като почне да им тече от гъза пот. Търсят цената и искат да стане за утре.

Миналата седмица един тарикат иска оферта за скъпи климатици. 3-те колко 10 бона. После пазарлък за отъпка, дадох им 10% въпреки, че аз съм служител във фирмата. Накрая реши, че е много велик и може да пререждат клиенти. "Ще дам на монтажниците 300лв допълнително да стане до еди кога си". Познай какво се случи.
    Този пост е редактиран от bobivg; 13-07-24 в 23:17.
    Gena_bs и Aleksandars харесват това.

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Темата се изчерпа няколко мнения на горе, аз нямам намерение повече да пиша, тъй като си получих отговорите. Така, че модератор може да я заключи.
    Колкото до колегата - вярно, че малко остро реагирах вчера, но ела ти стой на 40 градуса вкъщи, да те питам как ще реагираш. Иначе разбрах и защо толкова подскачаш, явно и ти си от тези техници дето са просто на заплата, просто да минава ден, просто да си взимат заплатката и така. Когато дойдеш от другата страна, да трепериш за всеки клиент, то друга песен ще запееш. Аз не "дъждя" защото климатика е евтин, или е скъп, а защото съм заплатил за конкретно нещо и не съм го получил, защото не съм получиш отношение и като цяло съм преебан за нещо, за което нямам, ама абсолютно никаква вина. Било напрежение, било трудно, ами извинявай, ама ако майстора ти е*е мамата на колата и ти каже "Ми то напрежение" пак ли така ще мислиш ? Ами доктора, ако нещо обърка с теб или твой близък ? Пак ли така ще мислиш ? Въпросът е до професионално държание.
    А това с човека с отстъпката и т.н. не знам дали си заслужава даже да го коментирам.. Един ден може и да осъзнаеш каква глупост си направил. Първо, не е длъжен той да пита за отстъпка, като видиш, че ще направи по-голям оборот, то сам трябва да се сетиш да му предложих, я отстъпка, я нещо друго. Както казах - отношение. Като си плаща за монтажа е въпрос на професионализъм и пак казвам - отношение, то да се свърши работата. Искам да те попитам, какво ти пречеше да му монтираш климатиците извън работно време и да прибереш едни 300 лева ? Остави му и един твой номер, очевидно човека е с пари. След време ще му трябва я за познат, я за него пак да се свърши работа и когато е получил лично отношение и му е свършена работата, сети се дали няма да ти звънне. Докато сега, другия път като му трябва фирма, ще се сети за теб и ще си каже "Тези не свършиха работа, ще отида в другата фирма този път" и ти ще лапаш мухи. Както казах - отношение. Аз също не съм за компенсацията, честно казано сега като го пиша, няма смисъл и да искам. Идеята е в отношението, от другата страна да ти предложажат за неудобството, за грешката. Да те запазят като клиент и утре да отидеш и отново да налееш пари. На приятел в момента му предстои да слага климатици, по принцип мислех да ползваме отново тази фирма, но познай дали ще я ползваме Както казах - отношение отново, но няма как да ме разбереш докато не си от другата страна и не трепериш.
    А, ако мога да ти дам един пример - Защо Хепи като верига са най-добрите ресторанти, както в България, така и в чужбина ? (Преди да кажеш нещо, официално са ресторант номер 1 в Англия). Има и по-скъпи, и по-добре обзаведени, и с по-хубава храна, и както ли още не, но те са на върха ? Отговора е отношението, защото като седнеш получаваш лично отношение от персонала, защото като ти закъснее яденето, лично управителя идва и ти казва, че десерта е за сметка на заведението. Защото като си тръгваш те питат дали си останал доволен и т.н., и т.н. Жив и здрав Дано някой ден осъзнаеш какво е да си човек, бизнесмен, професионалист.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2006

Стана малко напечено. Моля охладете страстите.
    Да - когато човек си е платил за монтаж трябва да бъде извършен КАЧЕСТВЕНО и както пише в ръководството за монтаж (което почти никой не чете)
    И ако има усиране при монтажа някой да дойде бързо и да го отстрани за сметка на монтиращите.
    Дали климатика е от 500 или 4000 лева монтажа все си е 400 лева примерно като начало.
    Доста "монтажници" са необучени/непрочели/все им е тая.
    За съжаление поради липса на читав персонал и ударното натоварване в дадени сезони има моменти когато не може да се получи читаво съдействие без да се чака седмица-две-месец.
    Просто физически няма кой и кога.

И мен не ми харесва, но това е реалността.

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

kyoshinn1, както казахте, темата се изчерпа и ще беди заключена, за да не се стига до излишни "драми". Искрено се надявам да получите бързо решение на проблема. И накрая, нещо извън темата, което и само лично мнение - колкото до хепи... ами "совите не са това което са".... "блажени са вярващите..."

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Alpin Nordic отзиви
    От radito00 във форум Други марки климатици
    Отговори: 19
    Последно: 13-02-25, 14:19
  2. Hitachi RAS/RAC-14KH2 - не топли и не охлажда добре
    От techno във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 41
    Последно: 06-01-10, 16:01
  3. Автоклиматикът ми не охлажда добре ?
    От vnedel4ev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 7
    Последно: 11-06-09, 17:47
  4. Хладилник Мраз 270 - не охлажда добре
    От lkma във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 3
    Последно: 20-04-09, 16:49
  5. Хладилник Liebherr - не охлажда добре
    От daskala_63 във форум Хладилна техника
    Отговори: 2
    Последно: 19-01-09, 16:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе