Резултати от 1 до 8 от общо 8
Like Tree3Одобрявам
  • 2 Post By Gena_bs
  • 1 Post By HRS9

Проблем с климатик Fujitsu AS-S22T-W

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018

Проблем с климатик Fujitsu AS-S22T-W

Здравейте , въпросния климатик е монтиран в 16м2 или около 45m3 преди 7 години . В началото работеше тихо и топлеше много добре .Монтиран е в единия ъгъл на стаята на около 35 см от тавана и 25см от стената а височината на помещението е 2.7м В момента обаче не се търпи . То проблема е , че не иска да работи повече от 1-2 минути и офи дори при отворена врата към кухнята 8м2 . Включва и започва да бълва жега за 1-2 минути и след това спира . Понякога спира плавно а понякога с трясък , сякаш турбината се блъска в нещо . Също така му задавам примерно на 24 градуса на отопление и в помещението е не повече от 21-2 но климатика не включва . Има ли смисъл да го гледа някой или да го наритвам ? А и преди да изключи започва да надува сякаш турбината на тласъци докато не спре .

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Проблем с климатик Fujitsu AS-S22T-W

Машината има нужда от цялостна профилактика и ще заработи отново както трябва. Като казвам цялостна, означава демонтажа на двете тела, съответно пълно разглобяване и измиване. Всички останали процедури, ако не предприемете това, ще са хвърляни пари на вятъра... Надявам се да сте ме разбрали.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Машината има нужда от цялостна профилактика и ще заработи отново както трябва. Като казвам цялостна, означава демонтажа на двете тела, съответно пълно разглобяване и измиване. Всички останали процедури, ако не предприемете това, ще са хвърляни пари на вятъра... Надявам се да сте ме разбрали.
    Благодаря и ви разбирам напълно . Може ли да попитам в какъв срок се извършва подобна услуга и какъв е ценовия диапазон ако е удобно . Имаме още една нокриа , която не създава проблеми но в такъв случай може да се направи профилактика и на нея . Аз съм ги закупил от Пловдивска фирма но живея в Стара Загора . Благодаря

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

• Профилактика на цяла климатична система с демонтаж и монтаж - 570 ~ 770 лв. + транспортни разходи;
    • Цената е без ДДС

6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Това е 20+ годишен музеен експонат!
    Аз лично не бих дал написаната цена за профилактика.
    FUJITSU AS-E22T-W
    zabitak и HRS9 харесват това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Аз също, но това е цена на една от водещите фирми в бранша, чиито екип определено знае какво прави. Със сигурност има и по-евтини варианти, човека трябва да потърси и поразпита. Позволих си да цитирам гореспоменатата цена, защото нямам никакви съмнения в качеството и че няма да подведа човека, ако реши все пак да направи цялостната профилактика, както беше посъветван.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    • Профилактика на цяла климатична система с демонтаж и монтаж - 570 ~ 770 лв. + транспортни разходи;
    • Цената е без ДДС
    Машината е от 2008 . Аз съм я закупил за 1150 лева с монтаж и ако трябва да дам 800 лева за профилактика то по-добре да си купя чисто нова с гаранция . А това е серията 48p-AS-S22T-W.indd

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Изборът е ваш. Питахте какъв е ценовия диапазон и аз ви отговорих, както и споменах, че сигурно е възможно да намерите и по-ниска цена на услугата ако разпитате фирмите от града ви, но при неизвестно поне за мен качество(което не значи непременно, че ще бъде ниско въпросното качество). Аз например миналата събота платих 160 лева за профилактика на три климатика, но почистването се свеждаше само до разглобяването на вътрешните тела, вадене на турбините, почистването им + гресиране на втулките(материала за което съм си купил отделно и не влиза в цената), както и това на топлообменника и сглобяването им отново. Цялото упражнение беше извършено от двама души точно за 4 часа.
    Този пост е редактиран от HRS9; 09-10-25 в 14:41.
    Gena_bs одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с климатик Fujitsu
    От zabitak във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 8
    Последно: 16-02-22, 00:06
  2. Продавам климатик FUJITSU AS-S22T NOCRIA
    От zabitak във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 23-11-21, 12:54
  3. Какво мислите за тези два модела климатици FUJITSU AS-S22T NOCRIA и FUJITSU AS-Z25А NOCRIA
    От zabitak във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 8
    Последно: 21-11-18, 16:21
  4. FUJITSU AS-S22T NOCRIA за спалня
    От nanizealot във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 9
    Последно: 23-01-16, 21:50
  5. Проблем с климатик Fujitsu AS A 12L
    От shishkov78 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 10
    Последно: 22-08-12, 17:45

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе