Винаги се стараем клиента да има информиран избор. Друг е въпроса, дали се вслушва или е кон с капаци.
Винаги се стараем клиента да има информиран избор. Друг е въпроса, дали се вслушва или е кон с капаци.
Здравейте трабва ми климатик за спалня 17 кв.м или 42 куб.м.среден апартамент със затворена тераса
Здравейте,бих добавил за панелен апартамент на 4-ти етаж,западно изложение с усвоена тераса,като между спалнята и терасата има 5 камерна дограма вратопрозорец.Постоянно живущи.Западна България.Ще се ползва и за отопление и охлаждане
Този пост е редактиран от rokoncho; 04-02-26 в 08:43.
И бюджета е? Не е нужно да Ви питаме за подобни неща...
Здравейте, отново ми трябва съвет за климатици, този път за инвестиционен имот
1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
- жилищно;
2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
- Основно отопление;
3. Kaĸвa e:
· ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
= дневна+антре 23м2, 60м3;
= спалня 12,6м2, 33м3;
· вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
= ПВЦ дограма+троен стъклопакет с КА стъкло;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe в дневната - 7,82м2;
· ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe в спалнята - 3,91м2;
· изложение нa пoмeщeниeтo - Север-Североизток;
· етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
- 3-ти етаж, дневната е с портал към антрето, спалнята няма особености
Външните тела ще са на предвидени от строителя места, тръбния път е пуснат предварително.
· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
- дневната и спалнята
· в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
- апартамент
4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
- гр. София
5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
- около 23/24 градуса зимата, лятото 25/26 градуса
6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
- Външна изолация 10см стиропор + минерална мазилка. Сградата е ново строителство.
7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
- в дневната - напълно оборудвана кухна с всички електроуреди;
- в спалнята - няма;
8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
- бюджет с монтаж и включени ванички и тампони за външните тела между 1790 и 2300 евро (3500-4500лв)
9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
-Софийска зима - да кажем -13/-15градуса
10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
Апартамента ще се отдава под наем, като естествено искам хората които ще го обитават да се чувстват комфортно.
Но всъщото време искам и непретенциозни машини с добър сервиз, ако се стигне до там.
Колебая се между:
-Долната граница на бюджета
Midea Xtreme Heat Nordic AGN-12N8D1-IH
Midea Solstice EZ-09RD6-I - този го харесах, че може да духа директно на долу, но не знам дали става за основно отопление.
-Горната граница на бюджета:
Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W
Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W
От MHI имам наблюдение, родителите ми са със серия Standrat 25 ZSP-W, а родителите на жена ми са с Premium 35 ZS-W и знам как работят,
а за моделите на Мидеа чета доста добри отзиви.
Ще съм благодарен за съвет или други предложения от специалистите във форума.
![]()
........или нещо средно между горна и долна граница:
Midea Xtreme Heat Nordic AGN-12N8D1-IH за всекидневната
Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W за спалнята:
Mitsubishi Heavy Industries Standart 25 ZSP-W не е много добър вариант за спалня. Шума на 1-ва степен е 23/26 децибела на охлаждане/отопление, при 19 дб на 20 ZS-W........
Този пост е редактиран от Palev; 04-02-26 в 15:08.
ZTL Smart Plus е нещо средно между ZSP и ZS, външното е като на ZSP(новите модели с 22 кг) а вътрешното поне според мен е по-добро от това на ZS от сравнително кратките наблюдения които имам върху една петичка. Личното ми мнение е, че тази машинка, макар и слаботелесна е добро и сравнително евтино решение за спални с нормални топлозагуби каквато е тази на питащия господин.
под "нещо средно между горна и долна граница" имах в предвид бюджета, а не класа на машините
15 ZTL бих му предложил, но е на една цена със 20ZS-W, с тази рзлика, че ZTL има wi-fi, а 20ZS-W няма.Отделно обаче, при ZTL минимума се вдига още на +2 градуса, а на ZS-W е на - 2 градуса.
Затова смятам, че 20ZS-W ще работи една идея по-адекватно, защото vanz иска "хората които ще го обитават да се чувстват комфортно"![]()
Този пост е редактиран от Palev; 04-02-26 в 16:18.
Точно в тази връзка може и да е по-добро решение, заради липсата на паразитните шумове от втулката или турбината( което е най-голямата слабост на ZS). А разликата в минимума при вътрешното на ZTL го няма онзи проблем с датчика, дето му правят сополмод, та не вярвам разликата в работата да е голяма тъй като и двете машини ще работят ОН-ОФФ поне според мен.