Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 158
Like Tree58Одобрявам

Избор на климатизатор '2026 година

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Избор на климатизатор '2026 година

Винаги се стараем клиента да има информиран избор. Друг е въпроса, дали се вслушва или е кон с капаци.
    GLARYS, HRS9 и Ivanskin харесват това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Здравейте трабва ми климатик за спалня 17 кв.м или 42 куб.м.среден апартамент със затворена тераса

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

rokoncho, ако спазите изискването да отговорите на въпросите от началото на темата, шанса да получите адекватни предложения клони към 100%.
    Ivanskin одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Здравейте,бих добавил за панелен апартамент на 4-ти етаж,западно изложение с усвоена тераса,като между спалнята и терасата има 5 камерна дограма вратопрозорец.Постоянно живущи.Западна България.Ще се ползва и за отопление и охлаждане
    Този пост е редактиран от rokoncho; 04-02-26 в 08:43.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

И бюджета е? Не е нужно да Ви питаме за подобни неща...
    Ivanskin одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    May 2007
    Живее в
    София

Здравейте, отново ми трябва съвет за климатици, този път за инвестиционен имот

1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    - жилищно;
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa?
    - Основно отопление;

3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo;
    = дневна+антре 23м2, 60м3;
    = спалня 12,6м2, 33м3;
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг вид);
    = ПВЦ дограма+троен стъклопакет с КА стъкло;
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe в дневната - 7,82м2;
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe в спалнята - 3,91м2;
    · изложение нa пoмeщeниeтo - Север-Североизток;
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)?
    - 3-ти етаж, дневната е с портал към антрето, спалнята няма особености
    Външните тела ще са на предвидени от строителя места, тръбния път е пуснат предварително.

· ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н;
    - дневната и спалнята
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe?
    - апартамент
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)?
    - гр. София
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa?
    - около 23/24 градуса зимата, лятото 25/26 градуса
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa?
    - Външна изолация 10см стиропор + минерална мазилка. Сградата е ново строителство.
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви?
    - в дневната - напълно оборудвана кухна с всички електроуреди;
    - в спалнята - няма;
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж)?
    - бюджет с монтаж и включени ванички и тампони за външните тела между 1790 и 2300 евро (3500-4500лв)
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe?
    -Софийска зима - да кажем -13/-15градуса
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.

Апартамента ще се отдава под наем, като естествено искам хората които ще го обитават да се чувстват комфортно.
    Но всъщото време искам и непретенциозни машини с добър сервиз, ако се стигне до там.

Колебая се между:
    -Долната граница на бюджета
    Midea Xtreme Heat Nordic AGN-12N8D1-IH
    Midea Solstice EZ-09RD6-I - този го харесах, че може да духа директно на долу, но не знам дали става за основно отопление.

-Горната граница на бюджета:
    Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W
    Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W

От MHI имам наблюдение, родителите ми са със серия Standrat 25 ZSP-W, а родителите на жена ми са с Premium 35 ZS-W и знам как работят,
    а за моделите на Мидеа чета доста добри отзиви.

Ще съм благодарен за съвет или други предложения от специалистите във форума.

Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от djakero Виж публикацията
    1. За ĸaĸъв вид помещение ще се ползва ĸлимaтизaтopa:
    · жилищно
    2. За охлаждане, за отопление или и за двете (цяло сезонно ползване - oxлaждaнe и отопление) ще се пoлзвa ĸлимaтизaтopa? - отопление и охлаждане
    3. Kaĸвa e:
    · ĸвaдpaтypaтa и ĸyбaтypaтa нa пoмeщeниeтo - един хол+тераса остъклена и кухня. Общо 35 кв. и 80 куб.м
    · вид нa дoгpaмaтa и cтъĸлoпaĸeтa (дъpвeн/ΠBЦ/aлyминиeв, двoeн/тpoeн cтъĸлoпaĸeт, KA или дpyг пвц дограма двоен стъкл.
    · ĸвaдpaтypa нa пpoзopцитe - 10 кв.
    · изложение нa пoмeщeниeтo - изток
    · етаж нa пoмeщeниeтo в cгpaдaтa, ocoбeнocти (мaнcapднo, мeзoнeт, имa пopтaл и в ĸoя чacт e или дpyги ocoбeнocти)? - 1 етаж от двуетажна къща с маза
    · ĸaĸвo e пpeднaзнaчeниeтo нa пoмeщeниeтo- xoл, cпaлня, дeтcĸa, вceĸиднeвнa и т.н - хол, но се ползва и като спалня
    · в ĸъщa или aпapтaмeнт e плaнyвaнoтo зa ĸлимaтизиpaнe пoмeщeниe? - къща
    4. B ĸoя част на България (населено място) е помещението (сградата)? - Лудогорието гр. Исперих
    5. Кaĸвa e жeлaнaтa тeмпepaтypa зa пoддъpжaнe лятo/зимa? - зимата 24 градуса
    6. Имa ли изoлaция нa cтeни/тaвaн, нa ĸoи oт тяx имa и ĸaĸъв e видa и дeбeлинaтa нa изoлaциятa? - външна стиропор 10см
    7. Имa ли eлeĸтpичecĸи ypeди в пoмeщeниeтo в ĸoeтo щe ce мoнтиpa ĸлимaтизaтopa и ĸaĸви? - телевизор
    8. Kaĸъв е бюджета за покупка на ĸлимaтизaтopа (включва ли монтаж) 3000лв
    9. Дo ĸaĸвa външнa тeмпepaтypa зимaтa/лятoтo щe paзчитaтe нa ĸлимaтизaтopa зa oтoплeниe/oxлaждaнe? - зимата до -15 градуса
    10. Aĸo имaтe възмoжнocт ĸaчeтe cxeмa нa пoмeщeниeтo, пoĸaзвaщa тoчнo гeoмeтpиятa мy, paзпoлoжeниeтo (или пpeдвидeнoтo paзпoлoжeниe нa мeбeли), пpoзopци и вpaти и дpyгo, ĸoeтo cчeтeтe зa вaжeн фaĸтop cвъpзaн c гeoмeтpия и paзпoлoжeниe нa мeбeли.
    Сега на мястото на новия климатик който искам да взема имам Тошиба RAS13 ,който беше веднъж със сменен компресор гаранционно, но новия компресор след 3 год и той си замина. Дайте идея за някаква читава марка и модел
    Вече ако искате да се разминете по-евтино има и по-неизвестни марки като този Алпин - ASW35HEN

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2024

Нямам определен бюджет.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от rokoncho Виж публикацията
    Нямам определен бюджет.
    Daikin FTXM20A/RXM20A Perfera - ако предпочитате високостенен монтаж

Daikin FVXM25B/RXM25A9 Perfera - ако предпочитате подова конзола

Ivanskin одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2024

Цитат Първоначално публикувано от rokoncho Виж публикацията
    Нямам определен бюджет.
    ME AY25VGKP

13. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от vanz Виж публикацията
    Апартамента ще се отдава под наем, като естествено искам хората които ще го обитават да се чувстват комфортно.
    Но всъщото време искам и непретенциозни машини с добър сервиз, ако се стигне до там.

Колебая се между:
    -Долната граница на бюджета
    Midea Xtreme Heat Nordic AGN-12N8D1-IH
    Midea Solstice EZ-09RD6-I - този го харесах, че може да духа директно на долу, но не знам дали става за основно отопление.

-Горната граница на бюджета:
    Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 35 ZS-W
    Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W

От MHI имам наблюдение, родителите ми са със серия Standrat 25 ZSP-W, а родителите на жена ми са с Premium 35 ZS-W и знам как работят,
    а за моделите на Мидеа чета доста добри отзиви.
    ........или нещо средно между горна и долна граница:

Midea Xtreme Heat Nordic AGN-12N8D1-IH за всекидневната
    Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZS-W за спалнята:

Mitsubishi Heavy Industries
    Standart 25 ZSP-W не е много добър вариант за спалня. Шума на 1-ва степен е 23/26 децибела на охлаждане/отопление, при 19 дб на 20 ZS-W........
    Този пост е редактиран от Palev; 04-02-26 в 15:08.
    vanz одобрява това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2024

Цитат Първоначално публикувано от Glock Виж публикацията
    Здравейте. Моля за съвет за покупка на 2 бр. климатици, които ще се използват за спалня 17,5 кв.м. и детска 14 кв.м. Стаите са на втори етаж в двуетажна еднофамилна къща, ново строителство, намираща се в югоизточна България на около 250-300 метра от морето. Изградена с тухли Винербергер, 10см. външна изолация EPS, на тавана 3 см. XPS. Дограмата е PVE Salamander 76мм, троен стъклопакет 44мм.( 4 сезона, бяло, ка стъкла), като в голямата стая квадратурата на прозорците е около 5 кв.м, а в малката около 4 кв.м. Цялата къща освен тези две стаи се отоплява на климатици( Mitsubishi Heavy Diamond подов и Premium стенен, Panasonic Etherea стенни от поколението около 2016, Daikin Profesional и той модел около 2016) , а във въпросните стаи без отопление температурата зимата не пада под 12 градуса. Желаната температура в помещенията е през лятото 26 градуса, а през зимата когато ще се използват постоянно 21-22 градуса. Подходящо място за монтаж за климатика в голямата стая е на северната подветрена стена, а на малката е на югоизток, където е завет. Предполагам, че подходящи машини за посочените помещения са 9000BTU и 7000BTU, като изискванията са да са с масивно външно тяло с двуредов топлообменник, тихо вътрешно, което по възможност, но не задължително да не вдига клапите, система за пречистване на въздуха - плазма, йонизатор. Бюджета за двете машини общо без монтаж е до 2000-2500 евро(4000-5000 лева) с възможност до 10-15% завишение, като познати занимаващи се с монтаж( работят добре и чисто при монтаж, но трудно можеш да ги хванеш за профилактика и евентуален ремонт , но през 2026 ми предстои обзавеждането на 4 двустайни и 1 тристаен, а догодина на 5 двустайни, 1 тристаен и един офис и са отзивчиви) ми препоръчват Хитачи Широкума/Акебоно 9000BTU, Митсубиши Хеви Даймънд 7000BTU, Тошиба Дайсекай 9, Панасоник Етереа 9000BTU, LG 9000BTU от най-високия им клас. Ако имате идеи за други марки или конкретни идеи ще се радвам да ги споделите. Предварително благодаря на отзовалите се.
    За този бюджет и изисквания може 2 такива 9ки - LG H09S1P.NS1/H09S1P.U18
    Но на отопление нещо не пишат шума на най-ниската степен на вента, ако за някой има значение

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията
    ........или нещо средно между горна и долна граница:
    ZTL Smart Plus е нещо средно между ZSP и ZS, външното е като на ZSP(новите модели с 22 кг) а вътрешното поне според мен е по-добро от това на ZS от сравнително кратките наблюдения които имам върху една петичка. Личното ми мнение е, че тази машинка, макар и слаботелесна е добро и сравнително евтино решение за спални с нормални топлозагуби каквато е тази на питащия господин.

17. Member
    Тук е от
    Jul 2020
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    ZTL Smart Plus е нещо средно между ZSP и ZS, външното е като на ZSP(новите модели с 22 кг) а вътрешното поне според мен е по-добро от това на ZS от сравнително кратките наблюдения които имам върху една петичка. Личното ми мнение е, че тази машинка, макар и слаботелесна е добро и сравнително евтино решение за спални с нормални топлозагуби каквато е тази на питащия господин.
    под "нещо средно между горна и долна граница" имах в предвид бюджета, а не класа на машините

15 ZTL бих му предложил, но е на една цена със 20ZS-W, с тази рзлика, че ZTL има wi-fi, а 20ZS-W няма.Отделно обаче, при ZTL минимума се вдига още на +2 градуса, а на ZS-W е на - 2 градуса.
    Затова смятам, че 20ZS-W ще работи една идея по-адекватно, защото vanz иска "хората които ще го обитават да се чувстват комфортно"
    Този пост е редактиран от Palev; 04-02-26 в 16:18.
    HRS9 одобрява това.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2022

Цитат Първоначално публикувано от Palev Виж публикацията
    защото vanz иска "хората които ще го обитават да се чувстват комфортно"
    Точно в тази връзка може и да е по-добро решение, заради липсата на паразитните шумове от втулката или турбината( което е най-голямата слабост на ZS). А разликата в минимума при вътрешното на ZTL го няма онзи проблем с датчика, дето му правят сополмод, та не вярвам разликата в работата да е голяма тъй като и двете машини ще работят ОН-ОФФ поне според мен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на климатизатор '2024 година
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1495
    Последно: 01-01-25, 17:34
  2. Избор на климатизатор '2023 година
    Отговори: 985
    Последно: 01-01-24, 17:04
  3. Избор на климатизатор '2022 година
    Отговори: 1127
    Последно: 01-01-23, 11:38
  4. Избор на климатизатор '2021 година
    Отговори: 1745
    Последно: 01-01-22, 20:39
  5. Избор на климатизатор '2020 година
    Отговори: 1381
    Последно: 01-01-21, 12:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе