Re: Проблем с Климатика и комшията.
Цитат:
Първоначално публикувано от saint056a
... a решението е с тънки полипропилен тръби да се откара в олука водата.
Хич даже не е и решение! Не си ли виждал олуци, пълни с лед? Не виждам как тази тръбичка, за която говориш, няма и тя да не се напълни с лед. А какво правим с разтопения лед от задната страна на външното тяло, който всякак излиза извън габаритите на тялото и се стича директно, без да се съобразява с тръбички и др.под?
Цитат:
Първоначално публикувано от emos
Хич даже не е и решение! Не си ли виждал олуци, пълни с лед? Не виждам как тази тръбичка, за която говориш, няма и тя да не се напълни с лед. А какво правим с разтопения лед от задната страна на външното тяло, който всякак излиза извън габаритите на тялото и се стича директно, без да се съобразява с тръбички и др.под?
не всички замръзват,при мен пък капеше направо във терасата на саседката и аз даже удължих тръбата,и миналата зима изкарах така,от време на време като се размразява водата изтичаше преди да замръзне
Ako е възможно монтирай (захвани с видйки или болтове и гайки) една дъска или водоустойчив шперплат. От горната страна естествено.... :). Не виждам много вариянти за решаване на подобен проблем. А за климатика , по-добре не го пипай, защото после ти ще имаш проблем :) .....и на мен много неща не ми харесват, ама като съм решил да живея в блок така ще е..... А и козирката както казаха по-горе не е част от първоначалния план.... Като вали дъжд к'во правим? :grin:
Видях монтиран Дженерал с нещо като тава от долу и дебел(може би 5см) маркуч влизащ в улук.Беше добре направено и предполагам ,че не е самоделка,но е единственото подобно което съм виждал(от както имам климатик постоянно зяпам да видя как са монтирани чуждите,какви марки преобладават).Но пак остава въпроса със замръзването на конденза
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Като вали дъжд к'во правим?* :grin:
Мммдааа,правилно отбелязваш.
Бих в посъветвал Cenarius да направите следното 1 Вземате празна бутилка от 10 л мин вода. 2 отивате в железарския и куп. маркуч ф 20 и изолационна тръба дето са обвити тръбите на клим. нанизвате маркуча в изолационната тръба .единия край закрепвате за вън.тяло а др мушвате в празната бут. За да не замръзва в бут сложете малко концентриран антифриз, имай в предвид че бут ще се напълни за около месец 2 и то при непрекъсната работа но клим.
Цитат:
Първоначално публикувано от toto1
Бих в посъветвал Cenarius да направите следното 1 Вземате празна бутилка* от 10 л мин вода. 2 отивате в железарския и куп. маркуч* *ф 20* и изолационна тръба дето са обвити тръбите на клим. нанизвате маркуча в изолационната тръба .единия край* закрепвате за вън.тяло а др мушвате в празната бут. За да не замръзва в бут сложете малко концентриран антифриз, имай в предвид че бут ще се напълни за около месец 2 и то при непрекъсната работа но клим.
:yahoo: При мен решението е подобно :punk:
Цитат:
Първоначално публикувано от toto1
Бих в посъветвал Cenarius да направите следното 1 Вземате празна бутилка от 10 л мин вода. 2 отивате в железарския и куп. маркуч ф 20 и изолационна тръба дето са обвити тръбите на клим. нанизвате маркуча в изолационната тръба .единия край закрепвате за вън.тяло а др мушвате в празната бут. За да не замръзва в бут сложете малко концентриран антифриз, имай в предвид че бут ще се напълни за около месец 2 и то при непрекъсната работа но клим.
А къде си закрепил празната бутилка?
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
Ako е възможно монтирай (захвани с видйки или болтове и гайки) една дъска* или водоустойчив шперплат. От горната страна естествено.... :). Не виждам много вариянти за решаване на подобен проблем. А за климатика , по-добре не го пипай, защото после ти ще имаш проблем* :)* .....и на мен много неща не ми харесват, ама като съм решил да живея в блок така ще е..... А и козирката както казаха по-горе не е част от първоначалния план.... Като вали дъжд к'во правим?* :grin:
Също като описаното по-горе но с повдигната дъска или шщерплат на стойки20-40 мм от ламарината.
Имам климатик Panasonic , пройзведен е в Малайзия модела е(на книжката пише това) CS-E9DKEW и CV-E9DKE
В дистанционното има бутон "CHECK" с който се тества еликтрониката и се явяват "H00.....F99....." при F11 има климатика писка (а в книгата с опътване пише че като писне на на някое от тези кодове има някакъв проблем) .
Какво означава код F11 ! Моля помогнете !* * :undecided:
Първо, този проблем си е лично твой и не виждам, кое е общото с комшията :tongue: (за тези които не разбират - критикувам офтопика)
Второ - най-добре е звънни на някой оторизиран сервиз на панасоник и ги питай какво значи тази грешка.