Климатика ми кондензира и капе вода от него. Ние живеем на 7-мия етаж, водата като пада и под нас няколко етажа имаме един комшия който си е сложил навесче да не му вали дъжда в терасата (от ламарина е направил козирка) и сега климатика като капе и капките се удрят в ламарината и дразнят една бабичка кода ято не може спи милата защото й капе климатика. Колкото и смешно да ви се струва проблема е много сериозен. Дядото милият се е опитал да направи нещо като е завързал едни дунапрени върху ламарината и така водата пада в тях и не се чува шума, да обаче при нас духа много и тези дунапрени се отвяват и ....
Въпросът ми е какво лепило да му взема за да залепи дунапрените така че да не ги вее вятъра и в същото време - след месец-два тези дунапрени няма ли да се вмиришат много сериозно ? водата която капе постоянно няма ли да ги отлепи от ламарината ? Въобще все проблеми които нямат решение.
Затова трябва да си реша проблема с моя климатик, външното тяло е монтирано от външната страна на терасата, няма къде другаде да се монтира... Какво може да се сложи под външното тяло за да може като капе водата да се извежда метър, метър и малко напред, за да може водата да НЕ капе върху ламарината . . . .въобще "еби му майката" ситюеишън. А и разбрах че зимата това външно тяло ще замръзне, а и нормално - кондензира вода а вънка -10*С
Та това ми е въпроса как да си реша проблема.
Моля не ми казвайте че проблема е на бабата и дядото, колкото е техен на кубик е и мой. Някакви насоки