Накрайник на отвора за конденз от външното тяло
Проблема е че външното тяло е терасата,има монтирана отводнителна тръба която капе като е пуснат на студено.На топло обаче капе от самото външно тяло направо на терасата което не ми харесва особено.Засега съм решил проблема по български,вързал съм кофичка на тялото(не се смейте) в която се събира водата.Като се напълни я изсипвам в мивката и т.н.....Въпроса е дали има тръба,гумен маншон или нещо такова което да монтирам на въпросната дупка от която капе и да отведа водата извън терасата?
Re: Въпрос за отводнителна тръба на климатик
Имам го същия проблем и при мен. И на двата ми климатика външните тела са на терасите. Единия има щуцер за отвеждане на водата при размразяване и му сложих парче гофретна тръба да отвежда водата извън терасата, но това не помага. Освен от щуцера вода тече отвсякъде при размразяване. Мислих различно варианти и стигнах до извода, че единственото добро решение е тавичка (поръчкова) под целия климатик с щуцер за маркуч и отвеждане на водата на подходящо място. Тавичката трябва да има наклон по посока на изтичане на водата, за да не замръзва тя в нея и да се запушва щуцера. А на втория юнаците монтажници въобще не са сложили щуцера и са го затрили някъде. При размразяване е порой - кофата в тия мъгливи дни се изхвърля по два пъти дневно. Белята е, че олива и стената.
Цитат:
Първоначално публикувано от Lupus
..........................................
А на втория юнаците монтажници въобще не са сложили щуцера и са го затрили някъде. При размразяване е порой - кофата в тия мъгливи дни се изхвърля по два пъти дневно. Белята е, че олива и стената.
Същото положение и при мен.Реших набързо въпроса(за временно),като прикрепих парче ламарина отдолу и го огънах така,че да тече на определено място(естествено - в кофа :) )
Вода се кондензира и по ламарината в долната част на компресора и пръска навсякъде,стената е мокра около 0,5 кв/м
Наистина не е много приятно когато външното тяло е на тераста и постоянно капи вода но повечето от фирмите не го слагат поради простата причина,че зимата щуцерите замръзват и не може да се изтече водата и климатика почва да чъпи перки. :)
ммм да-а-а, аз съм си сложил отводнителните щуцери и от тях с гофрирана тръба съм отвел водата в улука и тръбата съм я увил с изолация за водопроводни тръби ама май няма да ми помогне. Като стане много студето и не знам дали няма да замръзне и да трябва да махам щуцера отдолу на ваната за да се излива всичко на земята. Хич не ми се иска да си правя на терасата игрище за хокей на лед , ама ще дойде студа и ще видим какво ще правя.
Вече трета година си карам с тръбичка на външното тяло,но не гофрирана а най обикновена пласмасова с гладки стени,и пак когато е доста студено водата замръзва вътре в нея,мисля че гофрираната не е добра идея защото ще се задържа вода в нея която ще замръзне и всяко следващо размразяване на климатика ще увеличава леда в тръбичката
Откъде мога да си купя въпросния щуцер защото нямам?Иначе ще го ползвам само когато температурите са покрай нулата както сега защото тече много.Зимата в големия студ на часа изсипвам по една кофичка докато сега до правя 3-4 пъти на ден(трябва да седя на терасата).
Цитат:
Първоначално публикувано от dragozow
Откъде мога да си купя въпросния щуцер защото нямам?Иначе ще го ползвам само когато температурите са покрай нулата както сега защото тече много.Зимата в големия студ на часа изсипвам по една кофичка докато сега до правя 3-4 пъти на ден(трябва да седя на терасата).
този щуцер трябва да е в комплекта с климатика,и на двата ми климатика го имаше,така че търси го във фирмата поставила ти климатика
Няма в комплекта,аз го купих запечатан и аз съм го отварял.Или са го извадили преди това в което се съмнявам защото тъста ми ги внася или не е имало изобщо.Питах сега в един магазин за ВИК ама нямат такова животно.
Бих ви предложил едно доста интересно решение.
Под външното тяло се разполага ПВЦ тръба(произвеждат се такива за улуци).
Единият и край се закрепя непосредствено за едната стойка,за другата стойка се прехваща с помощта на шпилка или някакво въженце.Дължината се определя в зависимост от наклона който искаме. За прехващането се изполват скобите за улук.На мястото под отвора на външното тяло,изрязваме достатъчно широк отвор за да може водата да попада в тръбата.
Дори и да замръзне водата в тази тръба,а това ми се струва доста трудно,остава въздушна междина от порядъка на 10см,която няма как да замръзне.
Това с улука е добро решение,но неприложимо при мен.Климатика е монтиран на тавана на терасата със едни големи шпилки и няма стойка за която да хвана улука.Писах мейл на някакви Булклима по въпроса защото съм виждал техни реклами,дано да отговорят.Някой ако знае къде се продава въпросния щуцер да казва.
Както писах и по-горе щуцера не спасява положението. Не единия от климатиците имам щуцер с тръба, но терасата пак е мокра. Получава се конденз по цялата долна част на климатика.
Аз спасявам положението с ПВЦ тръба - ф16мм + изолация,хем върши работа,пък и дизайна е добър.
Аз да споделя моя опит...
Много добро отражение на дизайнерските Ви способности и свободното време е решение на проблема с поликарбонат, лесно се огъва, реже и е издържлив, почиства се добре от лед, монтажа също е лесен. Единствения проблем е ако е с много голяма площ трябва да се използва леко скеле за да държи формата.
Въпроса е: как ще навиете продавачите да ви продадат толкова малка лента?
Абе с дизайна горе-долу се справяме,но пустото време все не достига :081:А пък идеята за скелето ме навежда на друга идея - докато търсим решение за справяне с конденза , можем да го ползваме и да си направим външна изолация :Drinks: