Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 34

Накрайник на отвора за конденз от външното тяло

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Накрайник на отвора за конденз от външното тяло

Проблема е че външното тяло е терасата,има монтирана отводнителна тръба която капе като е пуснат на студено.На топло обаче капе от самото външно тяло направо на терасата което не ми харесва особено.Засега съм решил проблема по български,вързал съм кофичка на тялото(не се смейте) в която се събира водата.Като се напълни я изсипвам в мивката и т.н.....Въпроса е дали има тръба,гумен маншон или нещо такова което да монтирам на въпросната дупка от която капе и да отведа водата извън терасата?

2.  

3. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re: Въпрос за отводнителна тръба на климатик

Имам го същия проблем и при мен. И на двата ми климатика външните тела са на терасите. Единия има щуцер за отвеждане на водата при размразяване и му сложих парче гофретна тръба да отвежда водата извън терасата, но това не помага. Освен от щуцера вода тече отвсякъде при размразяване. Мислих различно варианти и стигнах до извода, че единственото добро решение е тавичка (поръчкова) под целия климатик с щуцер за маркуч и отвеждане на водата на подходящо място. Тавичката трябва да има наклон по посока на изтичане на водата, за да не замръзва тя в нея и да се запушва щуцера. А на втория юнаците монтажници въобще не са сложили щуцера и са го затрили някъде. При размразяване е порой - кофата в тия мъгливи дни се изхвърля по два пъти дневно. Белята е, че олива и стената.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2004

Цитат Първоначално публикувано от Lupus

..........................................

А на втория юнаците монтажници въобще не са сложили щуцера и са го затрили някъде. При размразяване е порой - кофата в тия мъгливи дни се изхвърля по два пъти дневно. Белята е, че олива и стената.
    Същото положение и при мен.Реших набързо въпроса(за временно),като прикрепих парче ламарина отдолу и го огънах така,че да тече на определено място(естествено - в кофа )
    Вода се кондензира и по ламарината в долната част на компресора и пръска навсякъде,стената е мокра около 0,5 кв/м

5. Тук е от
    Dec 2006

Наистина не е много приятно когато външното тяло е на тераста и постоянно капи вода но повечето от фирмите не го слагат поради простата причина,че зимата щуцерите замръзват и не може да се изтече водата и климатика почва да чъпи перки.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

ммм да-а-а, аз съм си сложил отводнителните щуцери и от тях с гофрирана тръба съм отвел водата в улука и тръбата съм я увил с изолация за водопроводни тръби ама май няма да ми помогне. Като стане много студето и не знам дали няма да замръзне и да трябва да махам щуцера отдолу на ваната за да се излива всичко на земята. Хич не ми се иска да си правя на терасата игрище за хокей на лед , ама ще дойде студа и ще видим какво ще правя.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Вече трета година си карам с тръбичка на външното тяло,но не гофрирана а най обикновена пласмасова с гладки стени,и пак когато е доста студено водата замръзва вътре в нея,мисля че гофрираната не е добра идея защото ще се задържа вода в нея която ще замръзне и всяко следващо размразяване на климатика ще увеличава леда в тръбичката

8.  

9. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Откъде мога да си купя въпросния щуцер защото нямам?Иначе ще го ползвам само когато температурите са покрай нулата както сега защото тече много.Зимата в големия студ на часа изсипвам по една кофичка докато сега до правя 3-4 пъти на ден(трябва да седя на терасата).

10. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Цитат Първоначално публикувано от dragozow
    Откъде мога да си купя въпросния щуцер защото нямам?Иначе ще го ползвам само когато температурите са покрай нулата както сега защото тече много.Зимата в големия студ на часа изсипвам по една кофичка докато сега до правя 3-4 пъти на ден(трябва да седя на терасата).
    този щуцер трябва да е в комплекта с климатика,и на двата ми климатика го имаше,така че търси го във фирмата поставила ти климатика

11. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Няма в комплекта,аз го купих запечатан и аз съм го отварял.Или са го извадили преди това в което се съмнявам защото тъста ми ги внася или не е имало изобщо.Питах сега в един магазин за ВИК ама нямат такова животно.

12. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Бих ви предложил едно доста интересно решение.
    Под външното тяло се разполага ПВЦ тръба(произвеждат се такива за улуци).
    Единият и край се закрепя непосредствено за едната стойка,за другата стойка се прехваща с помощта на шпилка или някакво въженце.Дължината се определя в зависимост от наклона който искаме. За прехващането се изполват скобите за улук.На мястото под отвора на външното тяло,изрязваме достатъчно широк отвор за да може водата да попада в тръбата.
    Дори и да замръзне водата в тази тръба,а това ми се струва доста трудно,остава въздушна междина от порядъка на 10см,която няма как да замръзне.

13. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Това с улука е добро решение,но неприложимо при мен.Климатика е монтиран на тавана на терасата със едни големи шпилки и няма стойка за която да хвана улука.Писах мейл на някакви Булклима по въпроса защото съм виждал техни реклами,дано да отговорят.Някой ако знае къде се продава въпросния щуцер да казва.

14.  

15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Както писах и по-горе щуцера не спасява положението. Не единия от климатиците имам щуцер с тръба, но терасата пак е мокра. Получава се конденз по цялата долна част на климатика.

16. Тук е от
    Dec 2006

Аз спасявам положението с ПВЦ тръба - ф16мм + изолация,хем върши работа,пък и дизайна е добър.

17. Тук е от
    Dec 2005

Аз да споделя моя опит...
    Много добро отражение на дизайнерските Ви способности и свободното време е решение на проблема с поликарбонат, лесно се огъва, реже и е издържлив, почиства се добре от лед, монтажа също е лесен. Единствения проблем е ако е с много голяма площ трябва да се използва леко скеле за да държи формата.
    Въпроса е: как ще навиете продавачите да ви продадат толкова малка лента?

18. Тук е от
    Dec 2006

Абе с дизайна горе-долу се справяме,но пустото време все не достига А пък идеята за скелето ме навежда на друга идея - докато търсим решение за справяне с конденза , можем да го ползваме и да си направим външна изолация

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. 09 LDC - шум от външното тяло
    От lightman във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 10
    Последно: 11-12-13, 01:58
  2. Удря ток от външното тяло
    От doberman във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 13
    Последно: 03-11-11, 12:18
  3. конденз от външното тяло
    От branko във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 05-09-11, 18:18
  4. Нео 24-ка - външното тяло замръзва ?
    От velkov във форум Климатици NEO, ELITE, Crown, Nippon, Sang
    Отговори: 23
    Последно: 23-01-11, 21:38
  5. Panasonic CU-PE12DKE - от външното тяло капе конденз
    От stn във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 3
    Последно: 11-12-06, 01:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе