Здравейте . Може ли някой да ми каже как се получава оторизация за монтаж на климатици ? Към кого да се обърна , какви документи трябват и т.н. Благодаря предварително![]()
Здравейте . Може ли някой да ми каже как се получава оторизация за монтаж на климатици ? Към кого да се обърна , какви документи трябват и т.н. Благодаря предварително![]()
Лиценз № 200512304
Издаден на Център за професионално обучение към Център за професионално обучение към “Институт по хладилна и климатична техника” АД, гр. София , на основание чл. 22, ал. 6 от Закона за професионалното образование и обучение (ЗПОО) с решение на Управителния съвет на Националната агенция за професионално образование и обучение (протокол № 02/ 15.02.2006 г.)
Седалище и адрес на управление
Гр. (с) София 1202
Област: София град
Предлагани професии, специалности:
1 1. Професия “Техник на енергийни съоръжения и инсталации”, код 522030,
1.1. Специалност “Топлинна техника”, код 5220304, трета степен на професионална квалификация,
1.2. Специалност “Хладилна техника”, код 5220305, трета степен на професионална квалификация,
1.3. Специалност “Климатична и вентилационна техника”, код 5220307, трета степен на професионална квалификация.
2. Професия “Монтьор на енергийни съоръжения и инсталации”, код 522040,
2.1. Специалност “Топлинна техника”, код 5220404, втора степен на професионална квалификация,
2.2. Специалност “Хладилна техника”, код 5220405, втора степен на професионална квалификация,
2.3. Специалност “Климатична и вентилационна техника”, код 5220407, втора степен на професионална квалификация.
3. Професия “Техник-технолог по експлоатация и поддържане на хладилната техника в хранителната промишленост, код 541040,
3.1. Специалност “Експлоатация и поддържане на хладилната техника в хранителната промишленост”. код 5410401, трета степен на професионална квалификация.
София
Тел. 029889940
e-mail: penguin@mail.netplus.bg; penguin@mbox.contact.bg
Лице за контакти:
Петър Василев
**************************************************************************************************
Във Варна Професионална гимназия по сградостроителство "Кольо Фичето" Бул. "Сливница" № 187 тел. 500-327; 505-508;
Завършил съм "Хладилна техника" , имам и свидетелство за професионална квалификация. Интересува ме този тип оторизация която се дава от фирмите вносители за да важи гаранцията на монтирания климатик.
Ако говориш да станеш дилър, да продаваш клими с гаранция и сервиз, трябва да говориш лично с вносителите.Първоначално публикувано от Novobranec
Е няма да продаваш всички марки, като за начало най-удачно е да се хванеш с тия дето дават по-малко дефекти.
Нисък, среден и висок клас - около 5-6 марки респективно 5-6 вносителя.
И още нещо: в разговорите бъди много настойчив и нахален.
Засега искам само да монтирам. Скоро регистрирх фирма и тепърва ще развивам по-сериозно дейността. Обаче ми казаха ,че за да важи гаранцията на монтирания климатик, трябвало да съм одобрен от вносителя на дадената марка. Във фирмите в които съм работил не съм се занимавал с документация и затова не знаех за подобно изискване. Има ли го изобщо ? И ако го има какви са изискванията да се получи ?
Виж сега, ти имаш квалификация. Ако искаш само да монтираш примерно към Техно* имаше изискване да имаш документ , удостовение за техник на климатична техника. А относно гаранцията: ти носиш гаранция за самия монтаж, тоест ако объркаш нещо и климатика се повреди по вина на монтажа, тогава Техно* отказва гаранционния сервиз.Първоначално публикувано от Novobranec
Ако искаш ти да продаваш и монтираш тогава вземаш телефона и въртиш на вносителите