Резултати от 1 до 9 от общо 9

Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. rum
    rum е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    8
    #1

    Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици

    Предвид горещите юнски дни мнозина като нас са решили да си закупят климатици от Технополис. Отиваш, плащаш, и отиваш при рекламации за да направиш заявка за монтаж. Оказва се че в София само 4 фирми извършват монтажа на Haier: Роял, Жар, Жега и Жега 2. Първата фирма предлага монтажа да стане след месец (!!!) а Жега 2 - след седмица. Избираме тях. В уречения ден и 60 min след уречения час идват монтажниците на Жега 2. По хавайски блузки и без инструменти. Оказва се, че мястото за монтаж на външното тяло, което сме избрали е недостъпно за тях, предложиха ни дори "да ти дам дрелката да видиш колко е трудно". Разговора беше изцяло как не може да стане вместо да се търсят начини. По лесния за тях вариант пред прозореца на спалнята, трябваше външното тяло да е на педя над нивото на прозореца. Бързо стана ясно, че тези хора работа няма да свършат, след което се уговорихме ние да си монтираме външното тяло, а те само да го свържат с вътрешното. Още същия следобед си монтирахме външното тяло, на подобно "недостъпно" за тях място. Уговаряме си с шефа им за монтаж на следващия ден. На следващя ден без никакво предупреждение не се появява никой. На третия ден се уговаряме за 4-ти ден. На 4-ия ден вместо в 18 идват други двама за монтаж, но в 19,30. Е не бях виждал монтаж от 3 часа при монтирано външно тяло, но видях. От двамата, монтажник беше само единия, докато другия му беше за компания, и вместо да му помага му пречеше. Та така благополучно в 23 успяхме да подкараме новия климатик. Въпреки, че те такъв модел Haier 12HV03R2(SDB) не бяха виждали и монтирали досега.

    Всеки да си прави изводите сам!
    Жалко за Технополис и клиентите му.

    p.s. Трудно достъпно място е в кавички. Сложихме го от външната страна на тръбен парапет на терасата. Трудното за тях е завиването на болтчетата на дъното на климатика, защото се налага малко да се наведеш/залегнеш и да пристегнеш без да виждаш. Но с повече желание става без проблем.

    p.s. Ден 2.
    Дупката в стената за излизането на тръбите се оказа, че е без наклон и водата се отича ... в хола. Наложи се сами да си направим наклона в стената. Ужасни майстори!

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #2

    Re: Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици

    Ами аз не един път съм казвал да не се купува климатик от техномакет или технополис ама кой да чете. По отношение на мястото. Ами не си постъпил правилно като си го сложил на трудно достъпно място. ДА кажем монтажа си гои правиш по някакъв начин ама после как ще се обслужва този климатик? В случай може да не е така. Все пак незнам къде си монтирал външното тяло. Може и монтажниците да са келеши. Всичко е възможно.
    Следващия път отиди във фирма за климатици и си купи от там мапината. Ще говориш с монтажниците къде искаш да го сложиш. Те ще дойдат на оглед и ще ти кажат къде може и къде не. Така можеш да купиш или да не купиш от тях.

  4. Banned
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    1,083
    #3

    Re: Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици

    Цитат Първоначално публикувано от Julian

    ....Следващия път отиди във фирма за климатици и си купи от там мапината. Ще говориш с монтажниците къде искаш да го сложиш. Те ще дойдат на оглед и ще ти кажат къде може и къде не. Така можеш да купиш или да не купиш от тях.
    същите правила важат и за избор на компютърна конфигурация

    че съм се нагледал на хора купили си комп от супертехномаркетите, дето 2-3 дни след това осъзнават, че са с вградено видео...

    после ми го носят, аз естествено нищо не мога да направя(заради гаранционните лепенки) и ги пращам в сервизите на супермаркетите(които пък обикновено се оказват завряни в "кучи гъз") .. (сервизите, де)


  5. Junior Member
    Тук е от
    May 2003
    Мнения
    31
    #4

    Re: Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици

    Ами какво да се прави, хората търсят по-евтинкото..... може 10лв да са, ама са си 10лв
    и после ни излизат през гъ*а тея 10лв ама такива сме си

  6. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    1,304
    #5

    Re: Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици

    Не е само за климатиците и компютрите.Климатиците имат гаранция от фирмата която го монтира,аз купих миналата седмица климатик и има 20-ина фирми оторизирани за монтаж само в София,друг е въпроса че обещават за след 20 дена.Продават обаче инструменти,дрелки,перфоратори,къртачи,генератори и дърворезачки.И понеже аз продавам същата техника(само че професионална и с наш сервиз),купуват си хората за 180 лева перфоратор и си мислят колко са на далавера....до момента в който го напънат на работа.Единствения сервиз за България упълномощен от голямата верига да ремонтира гаранционно се оказва единствено....в Хасково например.Носят в нашия сервиз,майстора отваря и гледа пластмасови части или метални с ниско качество,евтини лагери и т.н.Естествено нищо неможе да се направи защото ако почне да подменя трябва да подмени цялата машина.Човека се минава и следващия път бяга от "немската" марка Ейнхел.Та при положение че е можел да си купи същата машина от добра марка със сервиз и подръжка на части за 240 лева дали си заслужава икономията?Същата работа с евтини дърворезачки,на малка машина сложили голяма дъска(българина е лакомия) и пластмасово водещо колело(?!@?&).Естествено цялата цигания заминава след второто рязане на дърва в следствие на претоварване заради голямата дъска която не е изчислена за въпросната машина или дефектна част направена от некачествен материал.Пак се стига до сервиза и пак същата история.

  7. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    856
    #6

    Re: Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици

    Цитат Първоначално публикувано от Julian
    ..... Може и монтажниците да са келеши.......
    това ми се струва най-вероятно...

  8.  
     
  9. rum
    rum е офлайн
    Novice
    Тук е от
    Oct 2005
    Мнения
    8
    #7

    Re: Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици

    Да, определено сте прави, че е по-добре да се купува от фирма която продава и монтира. Аз поне вече се убедих в това.
    Иначе този модел климатик съсвсем не е най-евтиния, дори напротив. За Haier. Цената му в Роял и Технополис с мотажа е 1:1.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    2,058
    #8

    Re: Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици

    Познат има фирма специализирана в монтаж и продажби на климатици и термопомпени системи в моят град и в околността. И въпреки високите заплати които се дават на монтажниците (относително високи за града) - текучеството на кадрите е много голямо, желаещи за такава работа - почти не се намират, или ако се намират - то те са съвсем неуки, без елементарни познания от електротехниката, страх от височини, забрана от лекари да вдигат тежко и т.н.
    Човека просто се е видял в чудо как да се справя с всички поръчки за монтажи при това положение.

  11. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    856
    #9

    Re: Технополис, Жега 2 и монтаж на климатици

    Аз пък предлагам вместо да ни се жалваш на нас, което не че е лошо, да отидеш и да подадеш същата жалба със същите подробности в Технополис, както и в въответната фирма извършила монтажа. Ясно е че обслужването е некачествено, но нали не се надяваш да се оправи от самосебеси....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Монтаж на климатици - цени и отговорности
    От bigmouth във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 1161
    Последно: 14-02-24, 11:49
  2. Инструменти за монтаж на климатици
    От d_imige във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 101
    Последно: 12-10-15, 14:04
  3. Фирма за монтаж на климатици
    От stich1 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 3
    Последно: 27-05-14, 16:49
  4. Безплатен монтаж от Технополис или не съвсем ?
    От swaaapy във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 1
    Последно: 11-06-09, 05:27
  5. Как се получава оторизация за монтаж на климатици?
    От Novobranec във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 6
    Последно: 26-11-07, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе