мда така е с КОПа ама не е малко да ти харчи колкото 1 крушка когато е 5-8° навън .. че това е половината зима дори половината януари най студения месец откара така
мда така е с КОПа ама не е малко да ти харчи колкото 1 крушка когато е 5-8° навън .. че това е половината зима дори половината януари най студения месец откара така
^Rokera^, дайкина при -10 има максимална отдавана мощност 2.05kw обаче не съм го виждал да харчи 1.1kwh за да я отдаде. Някъде около 750W му е максималната консумация при -10 и изстинало помещение след проветряване. Това си е коп 2.7 Хитака е малко по-добре, реални данни като стане студено.
В момента е 1 градус хитака дърпа 180W, подовия 385W, FD 320W.
Грешка с КОП, няма как да знаеш дали е 2.7, защото мериш само консумация, но не и отдавана мощност. По-скоро намери техническа спецификация и виж при -10 и консумация 750Вт колко е отдаваната мощност, макар че дайкин обикновено пазаят тези данни в строга тайна поради това, че те не са похвални.
За подовия ДАЙКИН 25-ица, в сервизното си дават при -10 номинал 2,17 с консумация 690 вата.Това пише за външно RXS25F2V1B с вътрешно FVXS25FV1B.Там някъде се въртят нещата при БИРО.
биро,чукча ползвател не ЧИТАТЕЛ.дали дайкин лъжат или не -ВЕЧЕ НЕЗНАМ.факт е,че много хора вече избягват тази марка,ако е изработена по нашите ширини.ти вече имаш един старец и с времето ще разбереш за какво говоря.
То не е само дайкин, и мицубиши FH не става, гледам почти нови ги продават в продавалника , панасоник дефроствал на 40 минути, тошиба и те не стават.
FH25 падна на 1700 лв .. той по бързо от рублата се обезценява не знам що така ..
Какво си чел не знам, но постът ти показва друго:
Ти казваш, че машината отдава 2.05 и харчи 750Вт, което е КОП 2.7
Не виждам как си я измерил тази отдавана мощност, а по споделеното от еди виждам други мощност и консумация, които дори не съвпадат и с 2.05 отдаване и 1.1 консумация?! Сам казваш, че не си го виждал да консумира 1.1, за да отдаде 2.05, а консумирал 750 и пак отдавал 2.05. Та от там ми идва въпросът как реши, че отдава 2.05? Склонен съм да вярвам на техническа спецификация, но на празни приказки не.
Ако аз кажа същото, което и ти:
"Климтикът при -10 има максимална отдавана мощност 4kw обаче не съм го виждал да харчи 1.5kwh за да я отдаде. Някъде около 1000W му е максималната консумация при -10 и изстинало помещение след проветряване. Това си е коп 4"
Ще ми повярваш ли на приказките?
Това за 1.1 консумация го грабна от устата на рокера. Аз го опонирах щото дайкина максимално изпържен на минус десет градуса отвън не харчи 1100 вата, а 750 вата. Повече от 750 не вдига при -10. На по-топло съм го виждал да вдига до 1000W. А дали отдава 2.05 не знам, но след като при минус десет външна максималния капацитет е 2.05W и консумацията е 700W според документацията, а аз отчитам с ватметър консумация 750W (това при студено помещение) то би следвало копа при тези условия да е 2.05/0.75 = 2.73
Не ти схващам идеята - искаш да кажеш, че не са ми верни данните или се съмняваш, че съм ги измислил ли кво? Според теб колко е копа на дайкина?
Сега като прочетох предните постове на рокера и разбрах какво си искал да кажеш, няма проблем, всичко е точно значи.
Може ли някой да ми изброи 3-4 МОДЕЛА климатици на 220в.който да стават за отопление и в момента са на пазара.Аз останах с впечатление че климатиците на 220в неструват ,и нестават почти за нищо.Нека все пак потребителя бъде доло-горе информиран към кое да се насочи на 100%
много ме съмнява базов и олекотен модел като Сиеста да има КОП 2.73 при -10 на макс ,това е малко повече от на Дайсейкай 8 на макс при -10 ..