Венци,те хората като пийнат някое питие им става топло,едва ли ги интересуват градуси и дефрости.
В Банкя на центъра точно има едно кафене, към 40 квадрата, топлят го с 2бр Midea Silver (MSY), 12-ки, конвенционалки, 43кг външни тела, 1200гр. фреон, двуредови, от старите класики. Държат ги на хладно обаче, нарочно, за по-ниски сметки - на 20тина градуса. Но сме ги "надували" и бълват яко жега, не заледяват. Изолацията на заведението е като на кашон. Няма вече такива климатици, т.е. има, но са по 2000лв. А тези силвъри ги помня как бяха по 700
И какво стана?
Пак трябва да се ориентираме по килограми на външни тела,независимо че ползват „космически” материали.
Колко да са космически? Аз "по-космически" от бакъра в хладилната техника не знам.
Не знам?
Може би дебелината на материал,щото сега са „хит” олекотени материали с много модерни имена.
Сещам се за титаниев емайл и класически мотор,има още много подобни.
Не става въпрос само за клими,маркетинга е уникален.
Под класически да се разбира колекторен.
Титаниев емайл- сигурно е боята на Наса за совалки.
Този пост е редактиран от Viking72; 22-07-18 в 23:57.
Колко да е хит, затова предните модели на ME се пукаха като бесни зимата. Като свалиш тръбичката, то все едно перо държиш.
За малко пари, много добро! От 2 дена се боря с един панасоник - конвенционалка, на R410, трагедия! Треото го отнася, като бръмбар - сламка!
И аз миналата година се борих с такъв Панасоник......докато му обявя час на смъртта. Иначе е направен доста читаво с изключение на компресора.
Венци, имах пред вид едно друго трео, девятка. Писах за него миналата година. Скапа ми походния термометър, при -1°С външна.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Не ги намирам етикетите. Кажи модела на това Трео 9ка на Р32 да си накупим.