Имам проблем с климатика на комшията
По време на януарския студ и мъгли в Пловдив - около 2 ри януари до към 10 януари, на комшията климатика започна да бумти или както му казвате вие - нискочестотен звук. Не знаех от какво е, но скоро разбрах - замръзва и работи в режим на размразяване ... Обясних му, че ще ми падне апартамента, понеже външното тяло е на 10 см. от моя прозорец на хола, а аз там спя и е много неприятно усещането на вибрации и това бумтене, но той ми вдигна раменете и така проблема останависящ.
казах му да си направи профилактика на климатика, но той пак вдигна раменете...
Стопли се, този шум намаля (върна се в нормалните граници като за външно тяло и е търпим), но от 2-3 дни температурите са около 8-10 градуса, но забелязвам, че ламелите са му все побелели и климатика пак си бумти.... ли бумти.... и външното тяло не духа. Много неприятно.Забелязах също, че е сложил и гофриран маркуч отдолу на отвора, защото пък комшията под него му прави забележки, че капе върху неговия климати...Абе една работаааа, край няма...
Та въпроса ми е:
Има ли ефективна изолация от тава бумтене?
Ако изградя стена, откъм климатика (отпред на прозореца имам открита тераса) от ИТОНГ ще спре ли шума?
Климатика е КРАУН и незнам дали изобщо е инверторен, по скоро изглежда като трактор....
Моля за помощ и за Вашите съвети как да посъветвам комшията си..
Re: Имам проблем с климатика на комшията
Привет!
Марката CROWN е синонм на трактор. Аз ползвам такъв климатик и повярвай спасение няма.
Колкото до неразбрани съсед - един флакон полиоретанова пяна на питата на външното тяло и ще си смени целия климатик......
нискочестотните вибрации не се спират със стена, а с памук/вата/рязане на кабели и др. такива :))
абе комшито е млад, може и да стигнем до споразумение
съвестно ми е , как да му одрежа кабелите
има малка дъщеричка
и аз имам малко дете
brenin договри се с него да си сложи гумени тампони за изолиране на вибрацията между дроугото фирмата е пловдивска http://www.aeroflexbg.com/?menu=674 виж н атози линк до голяма тепен може да ти реши проблемите. Може да сложи и между стената и стойката и межд шайбата и стойката н аболтовете ама това ако не помогнат тапоните. Моят си е МХИ и пак бучи като замръзне ако е на твърда връзка.
Цитат:
Първоначално публикувано от Climatronic
brenin договри се с него да си сложи гумени тампони за изолиране на вибрацията между дроугото фирмата е пловдивска
http://www.aeroflexbg.com/?menu=674 виж н атози линк до голяма тепен може да ти реши проблемите. Може да сложи и между стената и стойката и межд шайбата и стойката н аболтовете ама това ако не помогнат тапоните. Моят си е МХИ и пак бучи като замръзне ако е на твърда връзка.
Колега Climatronic,днес се опитах да се свържа с тази фирма за тези тампони.Аз съм си от Пловдив,но се оказа,че тази пловдивска фирма търгува само на едро. :yikesПопитах ги дали отнякъде в Пловдив да си взема тези тампони,а отговора им бе,че нямат и не зареждат магазини,а само монтажните фирми. :081:Това е много кофти,тъй като по монтажните фирми комлект тампони вървят от 20лв. нагоре,но едва ли биха се съгласили да ви ги продадат само тях,ако не сте им клиент.Така,че... :2guns:
b.shterev е това не съм го проверявал просто позвъних и ми казаха да отида и да си взема...не съм уточнявал количества наистина...много кофти ако е така.. аз също мислех от тях да си взема ама не е болка за умиране мисля ...абе не сме във времето на дефицита като са толкова богати и не искат да продават ок...
еми викайте фирма със саседа,да сложат тампони и си поделете плащането! :)
ако друго не помогне, то една пушка със сигурност ще оправи нещата /имам предвид да насочиш пушката към климатика, не към собственика му/
Аз си взех оттук http://www.centro-clima.com/stoiki.html Не са точно като тези на снимката но са подобни. Вършат работа и хората продават на дребно.
Градски,дай телефон на дистрибутора в Русе.
Цитат:
Първоначално публикувано от rusenec
Би ли качил нейде снимка на тези тампони, че да мисля и аз какво да правя?
На мен преди години ми нахлузиха ето тези:
http://www.aeroflexbg.com/images/ant...RB-P221A-b.jpg,
(то друго и нямаше, де) ама болта като е затегнат към лапата на климатика, а гайката му - към конзолата, файдата от ползата е ник'ва :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от emos
Би ли качил нейде снимка на тези тампони, че да мисля и аз какво да правя?
На мен преди години ми нахлузиха ето тези:
http://www.aeroflexbg.com/images/ant...RB-P221A-b.jpg,
(то друго и нямаше, де) ама болта като е затегнат към лапата на климатика, а гайката му - към конзолата, файдата от ползата е ник'ва :081:
Това е модел пак на пловдивската фирма "Аерофлекс".
Ще е добре наистина,ако някои представи снимки и на други тампони. :bravo
http://www.tehcomservis.com/forum/up...60418ampon.jpg
Тези са едни от най-ползуваните, могат да се вземат от повечето фирми, които извършват монтаж и са около 2 лева парчето. Ако ти предложат няколко модела, вземи най-меките
Цитат:
Първоначално публикувано от rsvr
Мерси колега rsvr.Но както писах по горе по фирмите за монтаж предлагат тампони,но по 40лв. комплекта за климатик.Най евтиното е по 20лв.,но там пък ги монтират само ако си закупиш климатик от тях,свободна продажба не предлагат :2guns:.Тези тук като ги гледам са много добри и от тях си търся да си взема.Ако можеш ми кажи откъде да си ги поръчам или да си ги купя,щото едва ли ще ги намеря в Пловдив толкова евтини. :help
Трябват ми поне 12бр.,или 3 комплекта.
Благодаря ти предварително. :ole