По време на януарския студ и мъгли в Пловдив - около 2 ри януари до към 10 януари, на комшията климатика започна да бумти или както му казвате вие - нискочестотен звук. Не знаех от какво е, но скоро разбрах - замръзва и работи в режим на размразяване ... Обясних му, че ще ми падне апартамента, понеже външното тяло е на 10 см. от моя прозорец на хола, а аз там спя и е много неприятно усещането на вибрации и това бумтене, но той ми вдигна раменете и така проблема останависящ.
казах му да си направи профилактика на климатика, но той пак вдигна раменете...
Стопли се, този шум намаля (върна се в нормалните граници като за външно тяло и е търпим), но от 2-3 дни температурите са около 8-10 градуса, но забелязвам, че ламелите са му все побелели и климатика пак си бумти.... ли бумти.... и външното тяло не духа. Много неприятно.Забелязах също, че е сложил и гофриран маркуч отдолу на отвора, защото пък комшията под него му прави забележки, че капе върху неговия климати...Абе една работаааа, край няма...
Та въпроса ми е:
Има ли ефективна изолация от тава бумтене?
Ако изградя стена, откъм климатика (отпред на прозореца имам открита тераса) от ИТОНГ ще спре ли шума?
Климатика е КРАУН и незнам дали изобщо е инверторен, по скоро изглежда като трактор....
Моля за помощ и за Вашите съвети как да посъветвам комшията си..