До колко метра тръбен път е допустимо за да няма топлинни загуби?
При монтажа климатика се получи с 4.70 м тръбен път?
Това много ли е?
Климатика ми е Midea MSV1-12HR1 http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=224
До колко метра тръбен път е допустимо за да няма топлинни загуби?
При монтажа климатика се получи с 4.70 м тръбен път?
Това много ли е?
Климатика ми е Midea MSV1-12HR1 http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=224
тцтцтцтцтцттцц огледален дизайн и ЛЕД дисплей гъзарията .. инак 4-5 м не са проблем загубите от тръбите са минимални на фона на огромните спрямо тях топлообменници
Първоначално публикувано от Alexi
Моля бъди малко по-точенПървоначално публикувано от Alexi
От всеки сантиметър тръбен път имаш загуби-големи или малки.Колегата ти казва,че ако са ти изолирали добре тръбите,до 5м загубите са пренебрежимо малко.Моля бъди малко по-точен
Топлините загуби са незначителни,проблема при дългия тръбен оът е в хидравличното съпротивление,тормозисе компресора и се натоварва повиче и харчи повече.
А за Мидеята до колко метра е допустимо?
Един въпрос за тръбен път:
Прави ми впечатление че тръбния път на климатика ми направо пари като го пипна.Изолацията е отделна за двете тръби и увита с бяла лента както трябва.
Въпроса е дали е достатачна тази изолация след като се усеща толкова осезаемо топлината от трабите?Не са ли прекалено големи загубите с стандартната тръбна изолация?
а под бялата лента какво има ,да не е гола тръба ... щото аз освен леееко топли никога не съм ги усещал да загряват повече
Не е гола тръба,имат си изолация.Обаче хич не са леко топли ,бих казал доста топли.Замислям се дали да не им направя допълнителна изолазия.Само ще трябвада намеря подходящи материали в някой строителен магазин.Все ще има полза.
Това се получава защото монтажниците свиват прекалено силно с бандажа изолацията и така пакета става доста тънък и лесен за прекарване през дупката. В бриколажа има изолаций дето могат да се цепят вземи такава и със свински опашки я сложи върху другата.