В инструкциите изрично се споменава че външното тяло не трябва да се огрява от "директна" слънчева светлина. Има логика, но на практика това голям проблем ли е?
В инструкциите изрично се споменава че външното тяло не трябва да се огрява от "директна" слънчева светлина. Има логика, но на практика това голям проблем ли е?
Проблем е ако машината лятото е много натоварена,а също ако температурите са като лято 2007
според мене не е чак сериозен проблем доста машини има които са на слънце и си работят добре но е по хубаво лятото да е на сянка зимата пък да не е на север но хубавите машини си работят навсякъде :-)
Всички машини на нашия пазар им дават работна температура до + 43 градуса.Ако температурите са като миналото лято,когато температурите стигнаха 42-43 гр,много често спираха компресорите заради прегряване,тогава има значение дали е на слънце или не
да прав си но това се случваше масово със Sang,Midea,Crown,Osaka,Elite, и т.н.
От марковоте не съм имал такъв проблем миналото лято
Моят Hyundai 4-а година го пече слънцето, никакви проблеми нямаше в най-големите жеги, особено миналото лято.
Говорим за натоварени климатици-магазини/особено за хранителни стоки/заведения.в жилищни помещения това изключване е по-рядко,защото не са толкова натоварени и не усеща изключването
Напротив - няма никаква логика! Мястото на външното тяло е навън - на открито и на течение!Първоначално публикувано от dgenov
Ако се монтира в остъклена тераса си е тъпня! Колкото повече-толкова повече (въздух - обдишване) (Мечо пух![]()
Имам два служебни климатика, които се включват на 1-и май и се изключват на 1-и октомври, работят в начупено помещение със почти трийсет греещи РС-та и СРТ монитори плюс аспирация, която бърка работата, защото вкарва отвън въздух (респ. топъл) и вади студеният въздух навън. Единият климатик е Хитачи и следобяд е на сянка, другият е Хюндай и от обяд нататък го пече слънцето докато не залезе. Хитачито е на 7 години - досега му е сменян само един кондензатор (който изгоря на 6-тата година), Хюндая е 6 годишен и не е пипан въобще.Първоначално публикувано от jori
Ти къде видя някой да споменава остъклена тераса?Напротив - няма никаква логика! Мястото на външното тяло е навън - на открито и на течение!
Ако се монтира в остъклена тераса си е тъпня! Колкото повече-толкова повече (въздух - обдишване) (Мечо пух laugh
Става въпрос че при 40гр.жеги един климатик по-добре да е на сянка,отколкото на слънце.При тези температури компресора много бързо загрява и когато изключи на слънце по-бавно се охлажда.
Я дай снимка на тва опътване , дето пише външното тяло да не го грее слънце .
Мноо странно звучи , сигурно пише и дъжд да не го вали ?
И за какъв климатик стаа на вапрос ?
Още един юнак който не чете инструкциите за монтаж, мислиш че те лъжа ли?Първоначално публикувано от lada2107
SELECTING THE MOUNTING POSITION - OUTDOOR UNIT
(1) If possible, do not install the unit where it will be exposed to direct sunlight.
Не те е срам да ми искаш снимка от упътването?!? Ще ти дам само жокер: Генерал-Фужицу (стенна сплит система ДЦ инвертор) - това упътване не си го изсмуках от пръста а е от ония листчета в кашона които монтажниците хвърлиха на земята и въобще не погледнаха(приемам че са ги чели на предния монтаж и ги знаят вече - за разлика от тебе май?).
Темата я отворих защото има логика от директното слънце лятото в най-жегите да му става много горещо и да му се бърка работата. Мен монтажниците ми казаха че нямало да му се влоши лятото работата(много), но пък за зимата си било идеално да го пече слънцето - и аз се съгласих, но все пак да питам и вас исках - благодаря за отговорите.
Ми демек , ако е възможно .Първоначално публикувано от dgenov
Поне аз така го разбирам . Ако не е възможно , сичко си е OK.
Моя GENERAL , го пиче слънце и нищо му няма. И за ко да ме е срам , да ти искам снимка ? Както си и мислех , няма такоа нещо като : в никакъв случай да не се излага на директна слънчева светлина , а ако е възможно
Така де - ако е възможно, грешката е моя - сори. Както и да е, разбрах в общи линии - благодаря на всички отговорите.