Резултати от 1 до 2 от общо 2

Как правилно да удължа тръбата за конденза?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #1

    Как правилно да удължа тръбата за конденза?

    Здравейте на всички, имам малък проблем,и моля за съвет как да го отстраня.Над мен на 6 етажа има монтиран климатик,на който кондензния маркуч е пуснат свободно да виси на около 15 см от изходната дупка на панела почти перпендикулярно и капе.До тук добре,ама капката се удря на ръба на терасата понякога и в прането,а от там моята господарка . Говорих с човека,каза че ще даде да го поправя,а аз не искам да направя грешка а и да се консултирам с спец за да не го прецакам човека защото е свестен.Моля кажете как правилно да удължа ( наставя ) тръбата и да отведа конденза далеч.Маркуча е от този прозрачния с една бяла по твърда като пластмасова нишка вградена в него.Аз мисля че трябва да се спазва само естествения наклон на водата но не знам с какво да наставя маркуча който мисля да си купя пак същия.
    2 вариянт-да си купя пвц тръби има с ф 2-3 см и да го наснадя с някое друго коляно и пак по естествения наклон да го отведа кое да предпочета?

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #2

    Re:Как правилно да удължа трабата за конденза?

    Сам на място трябва да прецениш как да го направиш, защото, без да се види в момента как е направено и мястото на монтаж не може да се каже кой от вариантите е по-добър. Само трябва да гледаш кондензната вода да може да се изтича свободно и да не се задържа в гофрето, за да не протече вътрешното му тяло.

    Единият от вариантите е гофрето от вътрешното тяло да го вкараш в PVC тръба ø20 mm. дълга 1,4 m. която да закрепиш към някоя от двете стойки на външното тяло и да я насочиш напред.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Как най-безопасно мога да удължа кабелите за бойлера...?
    От stn във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 96
    Последно: 21-02-15, 03:44
  2. Отговори: 21
    Последно: 24-01-15, 19:07
  3. Щуцери за конденза
    От Lupus във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 5
    Последно: 07-09-14, 21:41
  4. Отговори: 5
    Последно: 08-03-11, 17:09
  5. Отговори: 11
    Последно: 17-12-03, 20:55

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе