Колко трябва да бъде разстоянието от тавана до климатика...5 см може ли да бъде?
Преглед за печат
Колко трябва да бъде разстоянието от тавана до климатика...5 см може ли да бъде?
Може, но е малко. На моя пише минимум 6.5 см, пуснат е на 10 см. Според мен 10-15 см е идеално.
Нямам място...на една греда дето е широка 32 см трябва да го слагам, демек макс.25 см трябва да ми е широк климатика за да останат 7 см над негоЦитат:
Първоначално публикувано от deian
Ти все още не си избрал климатика ли? 250 мм - чудно ми се струва какво ще откриеш с този размер....
Ще трябва да го пуснеш да виси малко надолу. Мой съвет е да не си избираш климатика по височината на вътрешното тяло.
Между другото, Нокрията е 250 мм висока. Тя затова се води стенно-таванен климатик. Ако ти отговаря на мощност и бюджет ти решава проблема изцяло :)
Ми не съм разбира се, още проучвам ама се сблъсках с ебати проблема...има, има доста с такива размери.Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Може ли да виси извън гредата....тогава нямам чак такъв проблем. Разбира се че няма да избирам климатика по височината. Каква е тази Нокрия...на мене ми трябва 12-ка, стаята е около 25 м2, изолация, дограма, панелка на последен етаж съм, югозапад. Дайте някакви предложения че напоследък се обърках тотално. За Мидеята чувам що-годе добри отзиви, че няма пари за Дайкин.Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Значи първо - 5см са предостатъчни :) 2ро Мидеа.. е ако искаш за отопление.. ми става но не и при големите студове :( За тия пари можеш да си вземеш някой Панасоник /китайски разбира се/ който ще е мн по-добре от мидеата. А и 32см пре спокойно те устройват. Значи повечето Панасоници 9ки са по 25см високи дори ти остават 7см а не 5 :) Но на тебе като гледам ти трябва 12ка тя е 28см, 1см ще висне надолу,не че е проблем и да има 4см разтояние от тавана.. то един нивелир е толкова :) ако искаш пиши на ЛС да ти пратя цени и ако имаш други питания да ти разясня
DaGa, не е редно да се правят такива генерални констатации - има Мидеи, които са по-добри от доста панасоници. Виж, обратното не е много вярно. Така или иначе е въпрос на конкретен модел.
Страшно необмислено писание нямащо нищо общо с истината и целящо единствено привличането на евентуален клиент.Цитат:
Първоначално публикувано от DaGa
Хмм незнам... явно тука сте се събрали все "рабирачи". Я само ми дайте пример коя мидея е по-добре от който и да е Панасоник или Тошиба или Митцубиши :) Айде няма нужда... :-memnon
Много хора минават оттук... някои търсят реклама, други изява. Малко се задържат. А на въпрося за Мидеите, Велев мисля, че може да ти отговори компетентно. Повечето сме прости потребители, а не - търговци.Цитат:
П.С. И не сравнявай Panasonic с Toshiba и Mitsubishi! Леко е некоректно.
Първо не съм търговец ;) И второ,че то повечето Панасоници са с компресори на Мицубиши :)
Вероятно бъркаш Mitsubishi с Matsushita, защото Panasonic с компресор Mitsubishi не съм виждал! Компресорите са производство на Matsushita Electric (т.е. пак Panasonic).
http://img78.imageshack.us/img78/975...pressortu6.jpg
Признавам си грешката е моя :( имах впредвид мацушита :(
Приятелю прегледах ти всичките постове и повярвай ми от тях лъха на голяма некомпетентност.Както казва Велев горко на клиентите ти!Цитат: