Re:Предстои ми монтаж. Въпроси - отговори?
http://www.heatme.info/klimatik-pana...s-te12hke.html ето малко информация но не виждам никаде да има нагревател,някой от панасониците имаха за защита от студа протичане на слаб ток през намотките на компресора,рекламираха го като топъл старт :smiley:
Няма нагревател и на дренажа.3-йките от по-новите серии имат.
Има ли смисъл да слагам такива нагреватели в дренажа и под компресора. Климата ще работи в Плевен последен етаж панелен блок изложение юг.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivondera
Има ли смисъл да слагам такива нагреватели в дренажа и под компресора. Климата ще работи в Плевен последен етаж панелен блог изложение юг.
Ще работи, но не трябва да слагаш щуцер за отводняване на водата.
Аааа да това за щуцера ми го обясниха вече :) ако някой от долу мрънка ще мисля друго приспособление. Тръбите ще трябва да се огъват на 3 до 4 места под 90 градуса това проблем ли е? С колена ли става това огъване?
Цитат:
Първоначално публикувано от ivondera
Аааа да това за щуцера ми го обясниха вече :) ако някой от долу мрънка ще мисля друго приспособление. Тръбите ще трябва да се огъват на 3 до 4 места под 90 градуса това проблем ли е? С колена ли става това огъване?
Не, без колена, внимателно, все пак това са 6 и 10 мм. Може и с тръбогиб, тогава става перфектно. Ако водата пречи на някокого, сложи си отводнителна тава.
В квартирата разполагам с климатици panasonic cs-a90ke и panasonic cu-e90ke. На какво разстояние трябва да са от тавана, защото са монтирани на максимум 5 см.,което ми се вижда съвсем малко и какви могат да бъдат последиците от това? И нещо съвсем елементарно...на втория изброен от мен климатик не мога да му сменя батериите на дистанционното...Как се отваря? :))
В понеделник ще ми монтират Грии 18ка.та въпроса ми е разст.ми е 36см защото ми е над вратата на терасата,но тялото е 31см и отгоре до тавана остават 5-6см.фатално ли е....
Нещо не можах да схвана много идеята или според мен нещо си в грешка.
Няма как тънката на външното да е 4 мм по никакъв начин.И няма как дебелия накрайник на вътрешното да е 13 ( всъщност 12,7) ,а на външното да е 10 мм !
Стойките за външното тяло на 12LEC, върху топлоизолацията ли да ги слагам или да изрежа 2 ивици от нея, за да легнат в/у стената ? Топлоизолацията е 5см стиропор /не знам марка и плътност/, стената е стоманобетон. :undecided:
Не режи нищо. При пробиването на отворите за дюбелите или анкерите измери дебелината на изолацията при всеки отвор и постави втулки в дюбела,изрязани примерно от ПВЦ тръба 20 или 25 мм. Тоест втулката да пренесе товара от стойката до стената,през изолацията. Така няма да нарушиш изолацията ,а стойката ще е стабилно легнала,а не върху меката изолация,където след време ще увисне от смачкването.
Климатикът е CS-G32V2 (национал-16 ка,инверторен, втора употреба) и ще се използва за отоплиние на 25 кв.м..Отворите на външното тяло ,където се свързват тръбите са -Ф4 за тясната и Ф10 за широката тръба.На вътрешното тяло едната тръба е 8 мм, а другата 10мм. измерени по външен диаметър.Тръбният път ще е 3 м.Какви размери тръби да използвам за свързване на телата и необходим ли е маслен трап при положение ,че вътрешното тяло ще е по-високо от външното?
-Ф4-няма да е.
Обикновено са цолови р-ри.Вероятно 1/4 и 3/8.Мери добре.Възможно е дебелата да е 1/2.Нямаш нужда от трап.