Re:Има ли мин. дължина на тръбите между външно и вътрешно тяло на сплит система
Valen, мн благодаря за информацията..тази седмица ще поръчам този монтаж и ще кажа какво е станало. Хубаво е че в този форум има хора които разбират реално и помагат на хората които не са толкова технически грамотни в климатичната техника, защото човек мн лесно може да стане жертва на някоя измама..:) Благодарности.
Отговор: Има ли мин. дължина на тръбите между външно и вътрешно тяло на сплит система
Здравей те, малко да опресня темата с един въпрос. Бих те ли ми обяснили колко е препоръчителният минимален тръбен път за Panasonic CU/CS E12NKE-3 . При положение, че при стандартен монтаж е 3м. достатъчно ли е тази дължина или изискванията за този климатик са други. Имам възможнос да отдалеча телата до 4.5 м., но ако и 3 м. са достатъчни, поне да не плащам допълнително за тръби.
Отговор: Има ли мин. дължина на тръбите между външно и вътрешно тяло на сплит система
3 метра е минималния за този модел.
Тези дни ще ми монтират климатик Mitsubishi Heavy SRK / SRC 25 ZJX-S. Да попитам и аз за минималната дължина на тръбния път, тъй като ме притеснява. Мястото на което ще се монтира няма да позволи повече от 1-1,5 м. дължина на тръбния път. Това проблем ли ще е? Ако е проблем и трябва да е повече, с навиване на тръбата отзад зад климатика дали ще е по добър вариант?
Благодаря на всички, които ми погнаха да си избера този климатик. :033: Благодаря предварително и на всички, които ще ми помогнат и за монтажа.
... Да навият отзад на охлюв, внимателно между 2,60 и 3,00 метра, колкото им дойде мястото. И гледай да вакуумират добре. Защото тази машина в комбинация с крив монтаж е зле ...
Външното тяло на LG S12AT издава потропващ бръмчащ звук от компресора при работа на минимум (за този модел минимум 500 вата, при компресор 1000 вата и 1 кг R410). При вдигане на консумацията (над 600 вата) звука става по-слаб и сравнително нормален (равномерен). Проблема е още от монтажа, сега след слагане на тампони с прекъснат болт вибрациите утихнаха, но звука остана, дори май се засили. Монтажа е тип "сандвич"- тръбен път около 50 см. Имам подобни климатици с дълъг тръбен път и там липсва описания проблем.
Дали проблема е в:
1. Къс тръбен път (въпреки, че по сервизно няма минимален тръбен път)
2. Пречупена тръба (при монтажа тънката тръба беше огъната под прав ъгъл, при слагането на тампоните може и да съм пречупил тръба и на друго място заради късия тръбен път)
3. Друго (пробвах да нивелирам външното, но без никаква полза)...
Възможно е при ниски обороти самия компресор да има вибрации и понеже пътя е къс, да не могат да се оберат.Възможно е при по-дълъг път да не се чуват вътре, ако затихнат вибрациите.Ако си я пречупилтръбата, машината няма да работи като хората и ще чуваш свистене при тръгване и спиране на компресора.
Машината топли добре, развърта до почти 2 kW (по табела уж макс. е 1500 вата). Вътре се чува налягането (при по-дълъг тръбен път шума от налягането ще спадне леко, друг е въпроса дали си заслужава играчката само заради шума вътре).
По-притеснителен е звука навън... Възможно ли е тръба да е пречупена "наполовина"?
Запис от телефон (на ~1 метър от външното) --> DOX.bg - Файл организатор за лесно споделяне и съхранение на файлове
Не ми се вярва да си пречупил тръбата.Иначе бая дрънчи.Да не са се скапали тампоните под компресора.
Edi1
+1
Звукът не е много приятен и не е съвсем монотонен -има "нюанси" ...
Едва ли са се скапали тампоните под компресора, з/то климатика е на зима и половина. Още от нов имаше неприятни вибрации и шумове от външното, но го отдавах на сравнително големия компресор (подобни мнения имаше и за Шарповете, които са с големи компресори)... След поставяне на тампони под външното вибрациите изчезнаха, но немонотомното бръмчене се засили. Звука не е изключително силен, но е много неприятен. Странно, че при консумация над минимум става монотонен и сравнително нормален.
:confused: