Re:Отново въпрос свързан с монтажа и избора на климатик
   Цитат:

Първоначално публикувано от maxuel82  
 а и съм обвил всичко с бандаж :) 

тук от вън има малък пропуск но нищо....и тоя кабел не е ли множко? иначе е добре като за птрви монтаж....

Аз си мисля че наклона на палета от вътре е почти никакъв, но нека майсторите да дадът мнение може и да не е проблем.
  Дойде ми малко дълга тръбата на ниското ама на терасата така печеше че много не му мислих ,навих конуса и затегнах гайките ! Сега ако събера фреона във външното тяло и затегна крановете и после развия за да резна малко тръбата дали ще е проблем  :huh:или да си го оставя така както си е ???
  най-добре е да се получи пакет, ще е по симпатично а то работа и така ще си върши..... много ми прелича на монтажа на осаките около наща тераса. Тук там бандаж, хванати с тиксо пакети, трабите се виждат поне една педя от крановете....  абе довърши го направи го тертеплийската ако трябва и от вън сложи кабелен канал или цепни една дебела гофра го пребери аз така си мисля....
   Цитат:

Първоначално публикувано от galinr  
 Купи си маркуч за дренажа!Откачи цялото тяло и накарай някой да го държи,докато го оперираш със сапунка.Външното изглежда много залепено за стената.

Цитат:

Дойде ми малко дълга тръбата на ниското ама на терасата така печеше че много не му мислих ,навих конуса и затегнах гайките ! Сега ако събера фреона във външното тяло и затегна крановете и после развия за да резна малко тръбата дали ще е проблем  :huh:или да си го оставя така както си е ???

Просто направи нещо като маслен трап / ес/ на изхода на външното докато е мека и си ти.
  maxuel82, направи си густото с монтажа, а сега е време да направиш и първата профилактика :) Да вземеш да оправиш тези "черва", кабелаци и дренаж отвън, че загрозяват много гледката. Някъде из мненията си беше споменал, че обичаш да изпипваш нещата, но тука с тоя монтаж си твърде далеч от естетиката. Това ако беше го сторил някой монтажник, сигурно щеше да го изгониш с ритници от Вас.
Надявам се да приемеш написаното от мен като градивна критика, а не като заяждане.
Успех! :Drinks:
  По-добре да не чепка, да не го предобри. :)
  Ще оправя всичко така стана защото много бързах , слънцето яко печеше и термометъра на терасата показваше 48 градъса жега ! Септември ще правя изолация и всичко ще мине зад излолацията и ще бъде скрито ! Само се чудя дали да не изведа един контакт зад външното тяло да си сложа щепсел, че сега е дирекрно свързан и ако се наложи, трябва да изключвам предпазителя за да му спра тока !!! :rolleyes
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1342553700[/time]_________________________________________________

Защо питаш след като си си решил какво да правиш, :huh:
   Цитат:

Септември ще правя изолация и всичко ще мине зад излолацията и ще бъде скрито !

Даже и външното тяло ще скриеш!Ще стане страхотно! :095:
   :) Имах предвид кабела и дренажа :sad:
  Ако слагаш трябва да е влагоустойчив и го сложи да е на височината на горната част на външното тяло и да не го вали/мокри. :Drinks:
  Зад климатика няма ли да изолираш?!Или ще оставиш от там да влиза топло в питата!? :grin:
 Защо реши тока да е отвън? :cool:
  "...оттам да влиза топло в питата !? ..." Да не би външното тяло да е закрило някой вентилационен отдушник,без да съм видял ??? И какво му е на тока отвън ? Да не настине зимата някоя жица ли се притесняваш ?
  Конденз, корозия, късо съединение и темподобни влажни екстри!
   Цитат:

Първоначално публикувано от stelaartoa  
 "...оттам да влиза топло в питата !? ..." Да не би външното тяло да е закрило някой вентилационен отдушник,без да съм видял ??? 

Това с отдушника е интересно!Може да го ползва за аспирация! :-memnon