Подовите конзоли не са евтини. Тошиба е по-скъпа, както и Mitsubishi Electric. Само Daikin е идея по-евтин и много идеи по-смотан. Беше атрактивен, когато беше 1700-1800 лв.
като ги видя тия 5кВ максимални на топ модел 12ка и ми бърка у здравето .. не можело ли тоя 950 вата компресор да му отпуснат малко честота като за 2500 лв
тих ли е тоя подовия ,има ли пукане шуртене на фреон ?
значи аз не съм критерии защото нямам опит с климатиците, но сега след като пуснах и тошко да му помага, макар да съм до него но на АВТО и 21 градуса го чувам едва-едва.
като пусна ТВ не се чува.
фреона също не се чува като го отдавам на добрия монтаж
пукане също почти не, по скоро рядко...
и по време на дефрост прави едно пъшкане....
един друг въпрос изникна- оказа се че червената индикация за непочистен плазмен филтър, всъщност се оказа липсата на касетката от лявата част, където би трябвало да е зеолитния филтър....или бъркам.
иначе от дясно по-голямата касета си е чиста.
ако разбирам правилно от ляво е този зеолитен филтър?
Важно е да има касета в дясно, от ляво не е от значение дали има филтри, при тяхна липса не индикира нищо.И моя ги няма левите.А за подовите машини, на ФУД....тата 9-ката е до 5,5 кв, а 12-ицата до 6,6 кв.Не знам как работят, но не са много скъпи, като гледам - 1995 лева и съответно 2285 лева.
един приятел има подова 9ка ,доволен е вика много топли но го дразни дистанционното ,има и пукане на пласмаси
Монтирал съм подови машини на General-Fujitsu. Личните ми впечатления са, прекрасно вътрешно тяло, но външните са с всички добри и лоши страни на марката. Леко шумнички, но топлещи.
добре еди
защо след като голямата синьо виолетовата индикация за чистотата на въздуха, след като стане изцяло синя и изчезва, не свети, а когато изгасне светва долната червена индикация в прозорчето на аспирацията, която била за замърсен плазмен филтър - преди малко го свалих и е чист.
тогава установих липсата на касетата в лявата част.
- - - - - - - - - -
аз откъм комфорт съм доволен, а дистанционното съм му дал 21 гр. и авто и те го пипам
- - - - - - - - - -
мега, един въпрос от твоята компетентност - моя Мишо има ли функцията за поддържане на мин.температура в помещение без присъствие на хора?
Това за индикацията вече не знам, не съм го разучил чак толкова моя, ползвам го от дъжд на вятър на вилата.Трябваше да се нулира таймера, до колкото помня.
iserg Когато ти светне червената светлина за замърсени филтри трябва да се анулира от буната под капака...задържаш бутана за около 10 секунди.toshiba JDR.jpg
не видях такова бутонче.....а може ли докато работи да отворя капака или при изключен?
- - - - - - - - - -
Мега, намерих отговора - NIGHT SETBACK - поддържа 10 гр....
ама ти си знаеш, де!