Отговор: Евентуални проблеми с климатик Panasonic 12QKE
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Поредния собственик на панасоник, който съобщава за чести дефрости по време при панасониците. Защо ли не съм изненадан?
Вече няколко пъти хващаме в лъжа потребителя наречен AC_From_Hell по въпроса за размразяването.
Драги джак, човекът не е собственик на истински Панасоник QKE, както ни подведе в първата тема, а на недоразумението RE, което означава REDUCED ENDURANCE и няма много общо с истинските модели на този производител. Описаните шумове и поведение на тази машина са нормални и със сигурност ще поработи 2 години, докато и изтече гаранцията. Никакво значение няма какъв е дефроста, важното е да може да го прави.
:BigGrin
Външните тела на RE_QKE са същите като на Е_PKE.
А както каза Алекси, дефроста на панасониците е еднакъв.
Показвали сме го.
В предната тема бях писал, че при стайна 18*С (повече не издържам спалня е) климатика не дефроства по време. Това е засечено в най-студените дни във Варна 2-3дена беше под -10*С, а климата е на севрно изложение. За догодина ще пробвам да направя запис как се държи да няма съмнения.
edit: Chronolapse като гледам ще свърши работа за заснемане на 24часов цикъл и повече. Дори може отворим отделна тема с подобни наблюдения.
Цитат:
Jack Krauser
:BigGrin
Външните тела на RE_QKE са същите като на Е_PKE.
А както каза Алекси, дефроста на панасониците е еднакъв.
Показвали сме го.
Аз съм бивш и настоящ собственик на много истински панасоници, което е една от причините да си позволя да пиша точно в тази тема. Втората причина са............... Що се отнася до външните тела, приликата е на пръв поглед. Китайските поточни линии, бълващи компонентите им за Малайзия, са подобни на руските и българските от края на миналия век. Сиреч, изкарват и такива с качество, различно от първо. Те не се изхвърлят, за да не се замърсява околната среда и се вграждат в различни продукти с REDUCED ENDURANCE, предназначени за страни от третия свят и хора с ниска потребителска култура. Както вече писах, дефростът не ме интересува и не е засегнат като проблем в темата.
-----------------------
Цитат:
Zygot
В предната тема бях писал, че при стайна 18*С (повече не издържам спалня е) климатика не дефроства по време. Това е засечено в най-студените дни във Варна 2-3дена беше под -10*С, а климата е на севрно изложение. За догодина ще пробвам да направя запис как се държи да няма съмнения.
edit:
Chronolapse като гледам ще свърши работа за заснемане на 24часов цикъл и повече. Дори може отворим отделна тема с подобни наблюдения.
Следващата зима го сложи на 23-24 градуса и още при -5 ще започне да бичи дефрости на 40 минути.
Цитат:
Zygot
edit:
Chronolapse като гледам ще свърши работа за заснемане на 24часов цикъл и повече. Дори може отворим отделна тема с подобни наблюдения.
дефроста е по време .. при зададени 18° компресора поизключва което удължава сумарното време на работата на машината до дефрост
Защо всеки път 1 и също-първата страница добре,на втората почвате с меренето на.....,а на третата ако ви остави човек ще си насрочите място и време за среща,за да се изпотрепете!!!
Цитат:
Zygot
В предната тема бях писал, че при стайна 18*С (повече не издържам спалня е).
Така и така се карате, да вкарам и аз малко огън. Защо всички моржове-любители използват само климатици за отопление. Под 20гр. си е хладно, а 18гр. си е направо студеничко. Комфортната температура за човек съгласно утвърдената медицинска наука "Хигиена" е 22гр. Хайде вариации да има 20-24гр. Така и аз ходих на гости на едни приятели с клими на 18гр. Влизам в тях и те си седят с грейки, якета, фесове, а аз взех, че се съблякох. На 30-тата мин. ми потекоха "сополите" както се вика. Те поне си признаха, че са зле с парите хората и за това държат 18гр., а не че "издържали" над 18гр.
Като цяло за въпросния модел на Панасоник мога да кажа, че НЕ СЪМ ДОВОЛЕН!!!! Подведох се да взема този климатик заради добрите характеристики, които имаше модела - високи енергийни коефициенти.
Ако сега можех да избирам щях да доплатя 100-150 лв и да взема Тошиба или вместо него General LMCA серията.
Като впечатления мога да кажа следното: пластмасата на вътрешното тяло е доста тънка и некачествена. Какво има предвид - много лесно се огъва, гланца, който е отпред на лицето прелива в бяло-жълто, все едно е ползвана някаква евтина пластмаса, вътрешното тяло пука при дефрост, също така без да съм специалист ми се струва че климатика дефроства по време. Имам в другата стая едно обикновено LG модел от преди 10 години и в студените дни дефроста се вкл. само когато питата заскрежи. А при Панасоника горе долу пред около 40-50 мин. си дефроства без значение дали има скреж по питата. Другото, което не ми харесва е, че при отваряне на лентата отпред се чува бръмченето на моторчето, което я движи. Освен това модела няма функцията SWING а лентата отпред може да стои в няколко позиции неподвижно. Дистанционното е с много тънки и гънещи се копчета и булквално с един пръст натискам по две копчета наведнъж. Но пък като за 1000 лв. толкоз както се казва.
Драги Джак, отговорихме изчерпателно на въпродите на dodo2000 и човекът разбра точно за какво става въпрос. Бързо схвана, че привидното винаги мами. Опитай ти. Нито хардуера, нито софтуера на машините с REDUCED ENDURANCE е еднакъв с истинската QKE серия на Панасоник. Просто си приличат.
Успех! TEST
RE може да идва и от RECORD ENDURANCE и REMARKABLE ENDURANCE.;) Ти откъде знаеш?
Хардуера на външното е същия. Компресора е същия. За софтуера не знам.
Става въпрос за 12-ката.
И аз съм с RE и въобще не съм доволен. Много тънка пластмаса, пукаща доста шумно. Дефрост при нищо и никакви температури.
Цитат:
dodo2000
Освен това модела няма функцията SWING а лентата отпред може да стои в няколко позиции неподвижно.
Специално поне при Панасоник на никой модел SWING-а не се включва при режим на отопление и това си е направено с цел
Аз пък не мога да разбера за какво изобщо я има тази функция?
Евентуално може да свърши някаква полезна работа при много големи помещения - за да размесва и разпределя по-добре топлия въздух в помещението .
Колко много глупости са се изписали не е истина.