Пич слагай такъв от моите снимки и се радвайте на комфорт и ниски сметки!
Е ако бяха кофти нямаше да имам два броя по 2200 левчета!
Миланов,където се вижда част от прозореца е бюрото на детето.Значи ако е стенен ще духа точно с/у него.А другата вътрешна стена е една ниша в която има вграден гардероб.Там е изключено нещо да се монтира.Над прозореца незнам как може да стане.Това от снимката е единственото място в стаята за тяло.
Не,не ме разбирай грешно.Не се кося.Просто искам да съм сигурен,че мястото е подходящо за този тип климатици.Аз съм от Видин и тук ако ги питам "майсторите" ще кажат че и на стъклопакета може се монтира само и само да ти вземат парите.
Ок.Мерси много за информацията.Ще ти пусна и един въпрос на лични.
Миланов,не съм разбирач на клими,но с подовите нямам ядове.Поръчах и нордик стенен.
Поздрави!
Разбирам от други неща!
Два от трите ми климатика са монтирани на трегери над прозорци. Трегерите са по 30 см. Остава малко място над вътрешните тела-не са 10см, а 5 и 6 см. Проблеми от това не съм имал, само трябва да свикнеш, че ще се налага да задаваш малко по-висока температура от желаната за поддръжка в стаята. При мен се налага на единият, на другия-не. Единият климатик даже има самопочистване на филтрите и при него те се вдигат нагоре. Ако трегерът ти е поне 30 см. няма да имаш никакви проблеми. Въпрос на монтаж и майстори на монтажа.
Spst ,подови/подпозорични/ клими нямат нищо общо със стенни!
Цитирал съм постът на човека. Прочети го! Ако не става с подов, може да стане със стенен. Мястото на монтаж е много важно и трябва да се подбира внимателно. И такъв термин "подпозорични" не съм срещал-не визирам техническата правописна грешка, а изобщо термина. Подов-да, обаче подпрозоречен.....
И какъв е проблемът климата да е монтиран на 50 см?
Ама що се хващате :дали е подов, подпрозоричен,или подово-таванен тип?
Наименованието няма значение!
Този пост е редактиран от Viking72; 28-11-17 в 17:22.
В темата за подовите климатици потребител whitenoise е монтирал вътрешното тяло поне на метър от пода като гледам от едната снимка.Значи викинг е прав отвсякъде,че няма да имам проблем.Тръбите откъде се свързват?Може ли да бъдат отстрани?
SPSt трегера е "трегерче"Незнам дали има повече от 20см.Ще измеря но съм почти сигурен,че е доста малък.