Включваш климатика на охлаждане, с шестограм завиваш и спираш крана на тънката тръба. Чакаш 90 секунди. Спираш и крана на дебелата тръба. Изключваш климатика веднага. Вече може да развиваш тръбите.![]()
И резултатите са същите, като при другия потребител...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Дали се справям или не и какво мислите Вие, не ме интересува. Явно четете между редовете и не осмисляте това което пиша. Не случайно наблегнах на определени моменти от това което сте написали.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Не е тайна, а зависи от компресора и времето навън! Кранът се затваря, когато машината работи стабилно на или над номинал на охлаждане! Колко модела могат да го направят по това време? Моментът, когато вече фреона е събран, може да се разпознае по звука на самия компресор ОТ СПЕЦИАЛИСТ С ОПИТ. На нас двамата ще ни трябва контактен термометър, без гаранция, че няма да фъснат едни стотина грама, ако държм да не скапем компресора. Доколкото знам е незаконно да се бърника по хладилната част, без сертификат. Вече навлиза R32 и бих се притеснил, ако живея в жилищен блок с някое говедо, тръгнало да го претака, като бидон с кисело зеле!
Надали някой е опрял до демонтирането на климатизатор като средство за препитание
Все пак не забравяйте, че всяка намеса по хладилната част на климатизатора е регламентирана по закон и се извършва само от сертифицирани специалисти .
https://www.moew.government.bg/stati...ba%201_FPG.pdf
Така че не очаквайте съвети от тези хора-не защото те си търсят допълнителна работа, а защото би било в разрез със закона .
В общи линии сте на прав път, но не вярвам някой да одобри и насърчи подобни изпълнения от типа направи си сам, когато става въпрос за лицензирана дейност.
Ами да му изядем хляба тогава.В това видео↓ нагледно е показано как се събира фреон във външното тяло на стар климатик, вероятно преди да отпътува за България.
Вижте на 2:30 какво вътрешно тяло свалят от стената.Новият му български собственик дано да не получи токсично натравяне на организма от бацилите, плесените и мухъла.
Все повече се убеждавам , че българите сме една от най-чистоплътните нации.
Jack сам Незнам дали и на този климатик няма да му пречи хладилника![]()
stainway, ти имаш ли сертификат за работа с хладилни системи?
Не, разбира се че нямам. Но въпросът е принципен-искате съвет за нещо, което по принцип не бива да правите. Няма как да ви се даде публично и да бъдете насърчени .
Това се опитах да обясня . А иначе всеки си носи отговорността за действията и бездействията.
Просто не очаквайте от публичен форум да ви се предостави тази информация -има достатъчно клипове и т.н.
П.П. Въпреки, че съм пълен аматьор, все пак съм ползвал манометричен блок,за да се уверя, че налягането е близко до вакуум и мисля не съм увредил околната среда.
Просто на ухо не бих го направил, защото нямам опит .
Този пост е редактиран от stainway; 31-12-18 в 16:58.
Абе реалноста по фирмите масово е да се пуска всичко в атмосферата и зареждане наново. Що му е да купува машина за събиране като може на 100гр. фреон да иска 10-15лв.
Евала на тези които имат такава машина и я използват , а не да седи някъде да събира прахоляк вместо фреон.